Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Pentagonul denunță manevre extrem de periculoase ale unui avion de luptă chinezesc, împotriva unei aeronave a SUA

MzAmemM9MSZoYXNoPTZlZDhlMTc1MzVkZGVmNmNiZWZkMzA5MGM1NThlNmY0.thumb

Pentagonul a denunțat recent un incident grav deosebit de periculos în care un avion de luptă chinezesc a întreprins manevre extrem de agresive împotriva unei aeronave a SUA. Potrivit unui oficial din cadrul Pentagonului, incidentul a avut loc pe 19 septembrie 2018 în apropierea Mării Chinei de Est.

Potrivit Pentagonului, avionul de vânătoare chinezesc s-a apropiat la distanțe foarte periculoase de avionul de recunoaștere american, a efectuat o serie de manevre închise și a tăiat calea aeronavei americane. Aceste manevre sunt considerate deosebit de periculoase, mai ales într-un domeniu în care securitatea și siguranța sunt esențiale. Aceste manevre pot declanșa accidente sau coliziuni care pot fi fatale pentru ambele forțe aeriene implicate.

Echipajul american a cerut ca avionul chinezesc să se abțină de la astfel de manevre periculoase și să respecte standardele de securitate convenite între țările. Cu toate acestea, comandantul aeronavei chinezești a părut să ignore această cerere și a continuat să efectueze manevre agresive împotriva aeronavei americane.

Ministerul Apărării al Chinei a emis o declarație în care a negat acțiunile considerate periculoase și a susținut că avionul american este cel care a provocat incidentul, care a fost descris drept „inamic”. Guvernul chinez a declarat că a întreprins acțiunile necesare pentru a-și proteja interesele și drepturile legitime în regiune.

Incidentul a fost întâmpinat cu mare îngrijorare în cadrul cercului de securitate internațională. Acest incident subliniază încă o dată tensiunile crescânde dintre cele două mari puteri militare ale lumii și necesitatea unei comunicări mai bune și a unei mai mari cooperări între ele pentru a evita astfel de incidente periculoase și riscante, care ar putea declanșa un conflict militar important.

În concluzie, proasta comunicare între China și Statele Unite poate fi una dintre cauzele care duc la astfel de incidente. Este important ca cele două puteri să comunice și să aibă o colaborare strânsă pentru a evita astfel de incidente care pot duce la un eventual conflict militar major.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Cristian Costin, jucătorul echipei Dinamo Bucureşti, crede că formaţia sa are şanse să se salveze de la retrogradare, mai ales privind prin prisma evoluţiei...

Sport

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernández, a anunţat, sâmbătă, că va părăsi clubul la 30 iunie. Tehnicianul a făcut anunţul în conferinţa de presă...

Sport

Formaţia Liverpool s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale Cupei Angliei, trecând în turul 4 de Norwich City, scor 5-2. Învingătorii au marcat...

Muzica

Nicolae Guță i-a surprins pe toți cu gestul lui față de Florin Salam, în cadrul unui eveniment unde au participat amândoi. Florin Salam și...