Connect with us

Hi, what are you looking for?

Multimedia

Panasonic GH4 vs GH5

Poze rare cu Madonna imagini care o prezinta altefel decat o stim 2

Cum funcționează noua cameră mirrorless GH5 de la Panasonic față de  predecesorului său Panasonic GH4?

Cei de la Panasonic au dezvăluit pentru prima oară că au lucrat oficial la GH5 la Photokina în septembrie 2016, dar doar la CES în ianuarie 2017 au fost dezvăluite specificațiile complete, iar probele finale a aparatului să înceapă în sfârșit să devină disponibilie.

Aici vom arunca o privire asupra modului în care noul GH5 se compară cu predecesorul său, intr-o varietate largă de specificații, pentru a vedea exact cât de mult va fi o actualizare a noii camere.

Senzorii

Pentru un timp îndelungat, Panasonic a fost blocat la o rezoluție de 16 MP, cum am văzut la GH4. Dar acum, rezoluția a fost mărită cu 25%, cu GH5 având 20,3 MP. Nu doar atât, dar nu mai avem filtrul anti-aliasing, ceea ce înseamnă că există o rezolvare a detaliilor decât generația anterioară.

Renunțând la acest filtru, este ceva cu care Panasonic a avut un succes in alte camere, incluzând GX80 și noul GX800.

Procesorul

Panasonic a integrat o versiune nouă a motorului Venus în GH5. Acesta vine cu o multitudine de beneficii, incluzând precizie ridicată de multi-procesare și reducere de zgomot, care ar trebui să fie echipat mai bine pentru imagini mai fine și mai clare. Alte beneficii la noul procesor include o redare mai bună a culorilor, o procesare a detaliilor mai bună și o reproducere de textură mai bună, sau asta au promis cel puțin.

Autofocus

Deși modelul GH4 a folosit contrastul DFD (Depth from Defocus) Contrast AF, Panasonic spune că acesta a fost recent îmbunătățit pentru GH5. Aceasta funcționează împreună cu noul procesor pentru a oferi o viteză de autofocalizare de doar 0.05 secunde. O altă îmbunătățire este numărul de puncte de AF crescând la 225 pe GH5, față de 49 pe GH4.

Stabilizarea imaginii

Gh5 depășește complet GH4 în ceea ce preivește stabilizarea imaginii, având în vedere că GH4 nu are deloc 🙂 GH5 oferă o stabilizare cu 5 axe cu Dual I.S. care combină stabilizarea optică a imaginii cu stabilizarea în interiorul body-ului. Aceasta înseamnă că aparatul poate oferi o viteză de declanșare mai mare cu 5 trepte decât camera anterioară.

Viewfinder și ecran

GH5 are câteva caracteristici impresionante în ceea ce privește modul în care compuneți imaginea. Vizorul electronic are o rezoluție superioară de 3.680 de puncte, de la cele deja ridicate de 2.359 de puncte ale dispozitivului GH4. Și mărimea a fost îmbunătățită la 0.76x pentru vizorul GH5, față de 0.67x care este la GH4.

Între timp ecranul a înregistrat o creștere a rezoluției și este de 1.620k puncte și cu touchsccreen. Gh4 are un ecran de 1036k puncte.

Video

GH-urile de la Panasonic au fost alegerea a multor videografi, iar GH4 a fost extrem de popular. Dar deja se poate spune și de GH5 că începe sa fie cât mai popular printre utilizatori. Ambele camere pot filma în 4k doar că GH5 a avansat și are capacitatea de a filma în 50 și 60fps, unde la GH4 este doar de 30fps. Există, de asemenea, o serie de alte caracteristici noi pentru shooterele video, inclusiv 4:2:2/10, dar înregistrarea video, citirea de mare viteză și posibilitatea de a alege între diferite formate de filmare. În plus, nu mai există o limită de timp pentru înregistrare Full HD sau 4K, puteți înregistra atât timp cât vă permite spațiul pe cardul de memorie.

Design și body

Seria GH a fost întotdeauna cea mai mare dintre camerele compacte ale sistemului Panasonic și a crescut și mai mult pentru GH5. Camera veche măsurată la 93,4mm x 83,9mm x 132mm și cântărită la 560g. Prin contrast, GH5 este mai mare la 138,5mm x 98,1mm x 87,4mm și un volum mai mare de 725g. Ambele camere au un aliaj de magneziu, o construcție completă turnată sub presiune.

Durata de viață a bateriei și carduri de memorie

Așa cum se întâmplă uneori cu versiuni mai noi ale aparatelor foto, GH5 ia pierde la acest capitol atunci când vine vorba de viața bateriei – promite 410 fotografii la o încărcare. Prin contrast, GH4 mai vechi ar putea realiza 530 de fotografii.

Pe o notă mai pozitivă, GH5 dispune de sloturi 2 sloturi cu memorie duală, care sunt compatibile cu formatul UHS-II. GH4 are un singur slot pentru carduri de memorie și funcționează numai cu formatul UHS-I.

Poză 6K

Fotografia 4K a fost un cuvânt cheie pentru Panasonic de ceva vreme, compania dorind să evidențieze beneficiile utilizării videoclipului de 4K pentru a capta fotografii prin extragere în toate materialele de marketing. Cu toate acestea, GH5 merge mai departe, introducând ‘6K Photo’. Acest lucru vă permite să extrageți imagini cu rezoluție mai mare (18MP, comparativ cu 8MP de la 4K). Puteți trage la 30fps, oferindu-vă 30 de cadre pe secundă, la 18MP – ar trebui să existe o mulțime de aplicații utile pentru fotografi de sport și de acțiune pentru acest lucru. În plus, fotografia 4K a fost îmbunătățită pentru a include abilitatea de a filma la 60p, oferindu-vă 60 de cadre pe secundă.

Preț

Nu este deloc surprinzător să descoperim că GH5 nu este ieftin – dar, din nou, nici GH4 nu a fost atunci când a fost lansat pentru prima dată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Asemanatoare

Auto

Bookfest is one of the biggest book fairs in Romania, with thousands of visitors eagerly waiting for the latest books and meet their favorite...

Afaceri

Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX, Tesla și Neuralink, nu este străin de a atrage atenția și de a lansa atacuri îndreptate împotriva competitorilor săi....

Multimedia

Donald Trump, the former President of the United States, was known for his unpredictable behavior and controversial statements. One such incident occurred in 2017...

Multimedia

Mobile World Congress s-a terminat, iar în urma marelui târg de tehnologie european am rămas cu un gust amar. Producătorii de smartphone-uri nu mai...

Multimedia

O informaţie importantă pentru amatorii de selfie-uri: pozele pe care ni le facem singuri cu telefonul mobil ne schimbă trăsăturile feţei cu până la...

Multimedia

În China, un băieţel de doi ani a reuşit să blocheze iPhone-ul mamei sale pe o perioadă de 47 de ani în timp ce...

Articole recomandate

Multimedia

Sunt intrebat aproape zilnic ce aparate folosesc, cu ce sunt facute pozele, unii oameni cred cu tarie ca pentru a face o poza buna...