Rezumat:
El a fost cel care a mutat capitala de la Siret la Suceava. În 1968, Suceava a primit rangul de municipiu, iar orașul se află în regiunea istorică Bucovina. Are atât de multe lucruri de oferit, încât nu e de mirare că mulți turiști vin în fiecare an aici pentru a se bucura de natură, mâncare și de ospitalitatea localnicilor.
Locuri de vizitat în orașul Suceava
E foarte greu să te plictisești în Suceava, cu atât de multe locuri de vizitat, atât de multe plimbări și lucruri de aflat și de fotografiat.
Locurile de aici sunt fenomenale și încărcate de istorie. În Bucovina, lucrurile parcă stau în loc și lumea se oprește pentru scurt timp din toată agitația. Oamenii de aici trăiesc într-un alt ritm și parcă au învățat cum să se bucure de fiecare moment.
Dacă ajungi în Suceava, nu rata Cetatea de Scaun, o cetate care se află la marginea de est a orașului, la o înălțime de 70 de metri față de lunca Sucevei.
Sunt câteva trepte de urcat, dar efortul merită pe deplin. În plus, vei avea o priveliște încântătoare a întregii văi a Sucevei și a orașului. Această cetate medievală a fost construită de Peru I Mușat între 1375 și 1391. A fost apoi fortificată în secolul XV de către Ștefan cel Mare.
Cetatea de Scaun a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava și este alcătuită din 4 obiective: Fortul Mușatin, Incinta exterioară, Șanțul de apărare și Zidul de contraescarpă.
Muzeul Satului Bucovinean le arată celor care îi calcă pragul cum este viața în regiunea Bucovinei. Este în aer liber și are zeci de clădiri istorice care au fost transplantate din satele din jurul regiunii.
Căsuțele sunt în diferite stiluri și tot aici poți vedea o moară de apă sau o forjă de fier.
Dar biserica de lemn din satul Vama este cea mai mare atracție turistică de aici. A fost ridicată în 1783 și a fost adusă împreună cu o clopotniță separată.
Mănăstirea Sfântul Ioan este de o frumusețe rar întâlnită. Situată în centrul Sucevei, aceasta este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Construcția a fost finalizată în 1522 și poți vedea aici picturi murale pe pereții exteriori.
Muzeul de Istorie a Bucovinei este într-o clădire neoclasică și are 27 de camere care arată o întreagă cronologie a regiunii.
Hanul Domnesc este cea mai veche clădire din Suceava. Acesta a fost inițial în proprietatea lui Miron Barnovschi, Domnul Moldovei care l-a donat pentru a fi transformat în han pentru distracțiile membrilor curții.
Mai târziu, clădirea a devenit cabana de vânătoare pentru membrii familiei imperiale. Aici se află în prezent Muzeul de Etnografie a Bucovinei.
În Parcul Central vei găsi Muzeul de istorie naturală al Sucevei, deschis în 1977. Găzduiește expoziții din multe domenii, de la botanică la entomologie. Sala de Cristal este extrem de interesantă.
Curtea Domnească este un sit care se află pe Bulevardul Ana Ipătescu. În secolele XIV-XVII, acesta a fost un palat pentru voievozii Moldovei. Acum, poți vedea rămășițele palatului, locuințe-turn, poarta principală și anexa.
Sinagoga Gah se numără și ea printre cele mai populare obiective turistice. Datează din 1870 și continuă să fie folosită. Pictura murală reprezentând cele 12 triburi ale Israelului este cu adevărat deosebită.
Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat de către oricine ajunge în Suceava. Acest lăcaș de cult ortodox este nu doar unul dintre cele mai vechi din regiune, dar și un monument cu o valoare istorică deosebită. Construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, în timpul domniei lui Petru Mușat, biserica a jucat un rol central în istoria Moldovei. Unul dintre momentele semnificative din istoria Bisericii Sfântul Gheorghe Mirăuți este miruirea lui Ștefan cel Mare ca domnitor al Moldovei. Mai mult, Ștefan cel Mare a avut un rol crucial în renovarea bisericii, consolidând astfel legătura sa cu acest loc sfânt.
Nu uita să vizitezi planetariul orașului, un loc de unde copiii nu vor mai dori să plece. Poți vedea suprafața Lunii în detaliu sau inele lui Saturn. O activitate cu adevărat captivantă.
Județul Suceava – obiective turistice
Îți trebuie destul de mult timp la dispoziție pentru a străbate județul și toate frumusețile pe care le oferă. Această listă îți arată cele mai importante și interesante obiective turistice din județ, astfel încât să îți faci o listă cu ce vrei să vezi atunci când ajungi aici.
Vatra Dornei se mai numește și Perla Bucovinei și este un loc atât de frumos încât pare că ai ajuns într-o poveste. Este populară pentru apele minerale și termale, dar este cunoscută și pentru posibilitățile de a parcurge trasee turistice montane sau pentru sporturi precum schiul. În stațiune vei găsi o pârtie unde poți practica tot felul de sporturi de iarnă.
Vatra Dornei este plină de turiști care vin în stațiunea balneară pentru a se trata de tot felul de afecțiuni.
Gura Humorului te va impresiona pe deplin. Aici este Mănăstirea Voroneț, unul dintre cele mai importante monumente istorice religioasă din țară.
Zona de agrement Lunca Moldovei oferă un parc de aventură și un parc deondrologic. Tot aici găsești o pârtie de schi cu telescaun și instalații de produs zăpadă artificială.
La Ariniș vei descoperi o altă locație de agrement cu terenuri de sport, piscină, bazin și patinoar artificial.
Munții Rarău au o altitudine maximă de 1650 de metri și dacă te pasionează drumețiile pe munte, vei avea parte de priveliști excepționale. Vizitează Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Popii Rarăului, Cheila Moara Dracului sau Peștera Liliecilor.
Obcinele Bucovinei sunt de neratat dacă ajungi în Suceava. Această subunitate a Carpaților Orientali este desemnată arie protejată de lege și include șapte obcine: Brodina, Curmătura, Feredeu, Humor, Mestecăniș, Moldovița și Obcina Mare.
Obiective turistice în Vatra Dornei
Dacă ai nevoie de liniște, de reconectare cu natura și de relaxare, Vatra Dornei este răspunsul. Stațiunea este amplasată la altitudinea de 802 metri, în Depresiunea Dornelor.
Poți să iei telescaunul de pe Strada Negrești și în 25 de minute ajungi la cota 1300. De aici, priveliștea vorbește de la sine.
Satul Ciocănești se află pe Valea Bistriției și este o destinație plină de culoare, fiind una dintre cele mai frumoase destinații rurale din Europa. Acest sat este unic în România și când ajungi aici pare că ai ajuns într-un basm. Plimbă-te prin sat și vorbește cu localnicii, fă poze căsuțelor superbe și admiră peisajul și liniștea de aici.
Comuna Dorna Căndrenilor este la 9 kilometri de Vatra Dornei și este un loc pe care trebuie să îl vezi neapărat. Cu căsuțe de lemn bucovinene, decorate tradițional, aici vei întâlni oameni care încă poartă costumul popular cu mare mândrie. Dacă ai un aparat foto bun, ia-l cu tine, pentru că vei face fotografii splendide.
Satul Dorna Arini este printre cele mai frumoase așezări din România. De aici vezi Munții Călimani, Giumalău, Suhar și Pietrosul Bistriței. Este locul perfect pentru a te relaxa.
Gura Humorului – obiective turistice
Acest colț de Rai din Bucovina este de o frumusețe rară. Stațiunea turistică adună în fiecare an mii de turiști, asta și datorită Mănăstirii Voroneț, un monument istoric și religios.
Dar stațiunea climaterică este o adevărată oază de relaxare și liniște, un loc în care simți că poți să respiri cu adevărat și să te bucuri de tot ce te înconjoară.
Vizitează rezervațiile naturale Piatra Pinului și Piatra Șoimului. Cele două au fost declarate arie naturală protejată.
Nu rata Muzeul Obiceiurilor Populare, o incursiune virtuală în viața spirituală a satului bucovinean de la finalul secolului al XIX-lea.
Vei vedea aici tradiții și obiceiuri vechi, superstiții și tradiții ale locului în diferite momente și sărbători.
Vizitează mănăstirile, care sunt adevărate opere de artă. Printre ele se numără Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Arbore, Mănăstirea Putna și altele.
Mălini, Suceava – obiective turistice
Mălini este o comună din partea central-sudică a județului Suceava, la hotarul cu județul Neamț.
Comuna din zona de deal este minunată și foarte bine îngrijită. Căsuțele sunt vopsite și cochete, iar zona de contact deal-munte face din acest loc unul de vis.
În centrul comunei vei găsi casa-muzeu Nicolae Labiș și un monument în cinstea eroilor din Războiul de Independență.
În satul Poiana Mărului vei găsi un alt monument în cinstea eroilor din Primul Război Mondial și un cimitir al eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.
Obiective turistice Ciocănești – Suceava
Satul Ciocănești are o frumusețe aparte cu căsuțele lui unicate.
Este unul dintre cele mai frumoase sate din România și acest nume a fost prima oară amintit la 1400. Satul a fost păstrat la loc de cinste.
Aici poți vizita Mănăstirea Sfântului Ștefan cel Mare, Muzeul Motivelor Naționale sau, dacă ai noroc, poți prinde Festivalului Păstrăvului.
Tot aici poți vizita Casa Muzeu Țăran Leontina, unde poți vedea covoare, carpete și ștergare lucrate de aceasta.
Ai ocazia să vezi costume populare din zona Bucovinei, iar în cămăruțe sunt fotografii cu turiști care au trecut pe aici.
Tot în Ciocănești se află și Muzeul Ouălor Încondeiate, un muzeu foarte interesant în care poți vedea o colecție de peste 3000 de ouă încondeiate din Bucovins și alte zone ale țării.
Suceava este unul dintre cele mai ofertante județe ale României. Plin de obiective turistice, naturale, monumente istorice și arii protejate, acesta este un loc în care poți veni pentru a îți încărca bateriile, dar și pentru a învăța o mulțime de lucruri.
Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Articol recomandat de sport.ro