Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

„O înfrângere răsunătoare a Rusiei”. Ucraina a reușit să intre în consiliul unei renumite organizații mondiale

image 2023 05 27 26293662 0 sediul oms din geneva

În luna iunie a acestui an, Ucraina a reușit să obțină o victorie importantă în arena internațională, reușind să intre în Consiliul Organizației Mondiale a Comerțului (WTO). Această realizare a Ucrainei reprezintă o înfrângere răsunătoare a Rusiei, care a încercat timp de ani de zile să blocheze aderarea Ucrainei la această organizație.

Organizația Mondială a Comerțului este una dintre cele mai importante organizații internaționale, întrucât stabilește regulile și principiile pentru comerțul internațional și rezolvarea disputele comerciale dintre state. Pentru a deveni membru, un stat trebuie să respecte regulile organizației și să fie acceptat de majoritatea membrilor.

Ucraina a dorit să intre în Organizația Mondială a Comerțului încă din 1993, însă a fost blocată de poziția Rusiei. Moscova a folosit diverse mijloace pentru a bloca aderarea Ucrainei la această organizație, cum ar fi impunerea unor taxe vamale ridicate asupra produselor ucrainene sau blocarea importurilor de produse ucrainene pe teritoriul rușesc.

Această situație a afectat grav economia Ucrainei, împiedicând dezvoltarea exporturilor și limitând accesul la piețele internaționale. Pe de altă parte, Rusia a încercat să-și păstreze monopolul asupra unor sectoare economice importante din regiune, cum ar fi cel al gazelor naturale, prin intermediul companiei Gazprom.

Totuși, Ucraina nu s-a lăsat intimidată de presiunile Rusiei și a continuat să își dorească aderarea la Organizația Mondială a Comerțului. În ultimii ani, Kievul a depus eforturi considerabile pentru a-și reforma economia și pentru a adopta normele și standardele cerute de organizație.

În cele din urmă, Ucraina a reușit să obțină susținerea majorității membrilor Organizației Mondiale a Comerțului, împotriva opoziției Rusiei. Această reușită a Ucrainei înseamnă că va avea acces la piețele internaționale și că va putea negocia acorduri comerciale cu alte state. De asemenea, va putea să beneficieze de protecția organizației în cazul unor dispute comerciale cu alte state.

În final, aderarea Ucrainei la Organizația Mondială a Comerțului reprezintă o înfrângere răsunătoare a Rusiei, care a încercat să mențină influența sa în regiune. Această realizare a Ucrainei este un semn că Kievul este hotărât să continue să avanseze spre integrarea europeană și să își dezvolte economia pe baze stabile și durabile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Campioana Volei Alba Blaj a pierdut, joi, ultimul meci din turneul pe care îl găzduieşte, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României...

Film

Campioana Arcada Galaţi s-a calificat, joi, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce echipa spaniolă Guaguas Las Palmas a învins formaţia croată...

Sport

Campioana Arcada Galaţi s-a calificat, joi, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce echipa spaniolă Guaguas Las Palmas a învins formaţia croată...

Made in Romania

Formaţia Slavia Praga, la care joacă Andres Dumitrescu, a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Slavia Praga, în grupele Ligii...