Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

„Nici prea scump, nici prea ieftin.” Târgul de turism al României. Cât costă o vacanță exotică

Nici prea scump nici prea ieftin Targul de turism al.webp.webp

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  

Zilele acestea are loc și târgul de turism al României, unde oamenii pot găsi oferte și cu 50% mai ieftine decât într-o altă perioadă a anului.

Briana și Antonia sunt prietene și caută o vacanță în Budapesta, în care să meargă împreună în această vară.

Tinere: „După ce dăm bacalaureatul dorim să mergem în Budapesta și ne căutam o ofertă împreună. Ne dorim să fie un drum cât mai ok și să vizităm cât mai multe locuri.”

Oamenii au venit în număr mare la târgul de turism. În unele cazuri s-au așezat la coadă și au așteptat răbdători să le vină rândul pentru a primi o ofertă potrivită pentru bugetul lor.

schi
Nici prea scump nici prea ieftin Targul de turism al.webp

Reporter: „Ce anume căutați?”
Femeie: O vacanța pe litoral în Bulgaria. Suntem cinci, doi adulți și trei copii. Să fie aproape de mare și să fie și mai ieftină. În ziua de azi contează.
Reporter: Care ar fi bugetul?
Femeie: Noi am găsit ceva la 3.000 de lei, dar să zicem 5.000.”

Cuplu: Acum ne uităm pe unde n-am fost. De exemplu, n-am fost în Albania, în Insulele Algarve. Noi dacă ne am tot plimbat avem un anume standard. Nici prea scump, nici prea ieftin, 3-4 stele, cu cazare bună, cu avion și în general circuite.”

Adina Serac, reprezentant agenție de turism: „Tariful contează cel mai mult în alegerea turiștilor, dar țin cont și de ceea ce vor să facă în destinație, sau confortul de care vor să beneficieze. Majoritatea turiștilor se orientează spre hoteluri de 4 stele, dar dacă discutăm de destinații precum Turcia, Tunisia, Egipt, acolo preponderent aleg hoteluri de 5 stele.”

Anul acesta, la târg, reducerile sunt între 30 și 50%, un prilej bun pentru cei care vor să își organizeze din timp vacanța pentru vara sau iarna acestui an.

Marius Berca, reprezentant agenție de turism: „Vin și achiziționează 1,2,3 vacanțe tradiționale pentru sezonul estival 2024 și își achiziționează și o destinație exotică. Oamenii își doresc stabilitate, în sensul că în momentul în care își achiziționează vacanța vor să fie siguri că banii pe care i-au investit vor fi folosiți excat pentru ceea ce au plătit ei.”

Prețurile pentru destinațiile exotice pornesc de la 900 de euro și ajung chiar și la 70.000 de euro pentru o vacanță de lux în Maldive.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Drăgușin l-a lăsat cu gura căscată pe Heung-min Son. Prima reacție a sud-coreeanului după ce l-a cunoscut pe român
Drăgușin l-a lăsat cu gura căscată pe Heung-min Son. Prima reacție a sud-coreeanului după ce l-a cunoscut pe român
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Metrourile au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul anilor s-au dezvoltat în sisteme extrem de sofisticate și bine organizate....

Turism

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa...

Turism

Datează din anul 1711 și poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Aceasta a fost inclusă pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO, alături...

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Articole recomandate