Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion

Ministrul Educației nu exclude prelungirea anului școlar, dacă greva profesorilor va dura mai mult. „Nu există varianta să nu se desfăşoare examenele naţionale”

image 2023 05 16 26270720 0 ligia deca

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că nu exclude prelungirea anului școlar, în cazul în care greva profesorilor va dura mai mult. Această decizie ar putea fi luată pentru a asigura recuperarea orelor pierdute de elevi, în timpul grevei.

De asemenea, Monica Anisie a declarat că nu există varianta ca examenele naționale să nu se desfășoare. Acest lucru este important deoarece examenele naționale sunt așteptate de elevi și de părinți ca o modalitate de evaluare a performanței școlare și de obținere a unui certificat de absolvire a școlii.

Preluarea orelor pierdute poate fi o sarcină dificilă și poate necesita ajustări în calendarul școlar. Aceasta poate include prelungirea anului școlar sau programarea unor zile suplimentare în timpul vacanțelor școlare. Cu toate acestea, este important să se găsească soluții adecvate, astfel încât să nu se afecteze examenele naționale sau alți studenți care nu sunt implicați în grevă.

Greva profesorilor este o problemă care afectează în prezent mai multe școli din țară. Diversitatea cerințelor sindicale și ale profesorilor nu permit rezolvarea rapidă a acestui conflict, ceea ce ar putea afecta calitatea actului educațional și performanțele elevilor. În acest context, prelungirea anului școlar poate fi o soluție pentru recuperarea orelor pierdute, fără a afecta în mod negativ examenele naționale și elevii care nu sunt implicați în greva profesorilor.

În concluzie, decizia Ministrului Educației de a nu exclude prelungirea anului școlar poate fi văzută ca o soluție rațională, care va ajuta la asigurarea recuperării orelor pierdute și la mentinerea normală a evaluării performanțelor şcolare. În orice caz, este important să se ia măsuri adecvate pentru a evita perturbarea examenelor naționale și a asigura un act educațional de calitate pentru toți elevii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Căpitanul Cristian Chirica a cerut fanilor, după eşecul cu Irlanda de la Cupa Mondială, să continue să susţină naţionala de rugby a României, promiţând...

Sport

Fostul internaţional Viorel Moldovan a criticat dur jocul echipei naţionale în meciul cu Israel, scor 1-1, din preliminariile Euro-2024. Moldovan a spus, la Prima...

Sport

Nicolae Stanciu a declarat, sâmbătă seară, după meciul cu Israel, scor 1-1, că tricolorii nu ar fi meritat o victorie dacă se ţine cont...

Sport

Denis Alibec, autorul golului României în meciul de sâmbătă seara cu Israel, scor 1-1, crede că echipa noastră s-a retras foarte devreme în apărare,...