Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

„Mi-a plăcut și vreau din nou”. Turiștii cu bani care sunt atrași ca un magnet de România. De ce aleg litoralul românesc

62369701


Litoralul românesc atrage turiști din Israel ca un magnet, mai ales că au zbor direct până aici. Sunt entuzismați să descopere plajele noastre, să petreacă timp în natură și să petreacă. Bucuroși sunt și operatorii din turism.

I-au primit cu brațele deschise și le-au pregătit cele mai bune condiții. Mai ales că sunt cei mai generoși clienți.

Un prim avion a adus zilele trecute 220 de turiști din Tel Aviv, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, din Constanta. Printre ei și domnul Moscovici, care are rădăcini românești. A venit prima dată în România acum opt ani şi s-a îndrăgostit de aceste meleaguri.

Moscovici, turist: „De cinci ori am fost în România, acum șase. Îmi place, e frumoasă, totul e verde, e apă bună. Am venit pentru opt zile și să vedem cât mai mult.”

Și alți turişti din Israel revin cu drag în România. Spun că îndrăgesc totul aici – peisajele, apa Mării Neagre, mâncarea tradițională și activitățile pe care le pot face.

Femeie: „Nu voi sta nicio secundă, vreau să fac de toate, fiecare clipă să o petrec cumva. Am mai fost, mi-a plăcut și vreau din nou.”

Bărbat: „Am venit în România ca turiști, să vă vedem țara, să ne bucurăm de mare și de hoteluri.”

Turiștii israelieni aleg de obicei vacanțe scumpe. De exemplu, acest grup va sta la un hotel de patru stele plus, din nordul stațiunii Mamaia. Pentru șapte nopți cu demipensiune, plătesc în jur de 1.000 euro de persoană. Pentru ei au fost pregătite tot felul de activităţi şi spectacole.

Corina Martin, președinte RESTO: „Croazieră de o zi în Delta Dunării care este fără îndoială cea mai solicitată excursie și pentru turiștii români, dar și pentru cei străini, excursie de o zi în București, excursie cu degustare de vinuri la cramele dobrogene. Desigur, tur de litoral care să includă întotdeauna atracții.”

Cristiana Belu, reprezentant hotel: „Noi, în incinta complexului, avem un program de animație care începe de dimineață și durează până târziu în noapte.”

Primul grup organizat de turiști israelieni a sosit la noi în 2015. Vara aceasta vor fi șapte zboruri, fiecare cu 220 de turiști.

Meydan Butnaru, operator turism: „Ultimul zbor cu turiști va ajunge aici pe 21 august pentru sezonul ăsta, în schimb pentru sezonul viitor deja primim trei zboruri pe săptămână ca să putem oferi pachete mai accesibile pentru toată lumea.”

Datele tour-operatorilor arată că, înainte de pandemie, turiștii israelieni lăsau cei mai mulți bani în țara noastră. 1,2 miliarde de lei este recordul, înregistrat în 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi.  Cele...

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Articole recomandate