Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Metode moderne de tratament pentru pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi sunt una dintre cele mai dureroase probleme de sănătate, pe care o persoană le poate experimenta. Pietrele se formează atunci când substanțe cum ar fi calciul, oxalatul și acidul uric se cristalizează în rinichi. Aceste cristale se acumuleaza în timp și se transformă în pietrele la nivelul rinichilor. Cele mai comune simptome ale pietrelor la rinichi includ dureri severe în partea inferioară a spatelui, durere abdominala și durere în timpul urinării.

Cu toate acestea, există o serie de metode moderne de tratament pentru pietrele la rinichi, care pot ajuta la deblocarea tractului urinar și eliminarea pietrelor. În timp ce unele dintre aceste metode necesită intervenția chirurgicală, există și alte opțiuni minim invazive, cum ar fi litotripsia.

Litotripsia este o procedură minim invazivă care utilizează unde de șoc sau laser pentru a sparge pietrele în bucăți mai mici, care pot fi eliminate în mod natural din organism prin urinare. În timp ce litotripsia poate fi efectuată în spital, există și echipamente portabile care pot fi utilizate pentru tratamentul pietrelor la rinichi.

O altă opțiune modernă de tratament pentru pietrele la rinichi este ureteroscopia. Aceasta implică utilizarea unui endoscop (un tub subțire cu o cameră la capăt) pentru a vedea pietrele în tractul urinar și pentru a le elimina. Această procedură este realizată sub anestezie generală și se efectuează de obicei în spital.

O alternativă la ureteroscopie este nefrolitotomia percutanată. Aceasta este o procedură chirurgicală minim invazivă, care este efectuată sub anestezie generală și implică introducerea unui instrument subțire printr-o mică incizie în partea laterală a abdomenului. Acest instrument este folosit pentru a vedea și a elimina pietrele de la nivelul rinichilor.

În plus, o serie de soluții de prevenire a pietrelor la rinichi sunt, de asemenea, disponibile pentru a ajuta la menținerea sănătății rinichilor și de a preveni formarea pietrelor. Acestea includ schimbarea dietei, cu un aport mai mare de lichide și mai puține alimente bogate în proteină sau sare. Medicamentele, cum ar fi diureticele, pot fi de asemenea utilizate pentru a ajuta la eliminarea excesului de fluid și a substanțelor chimice care pot contribui la formarea pietrelor.

În concluzie, există opțiuni moderne de tratament pentru pietrele la rinichi, care pot ajuta la eliminarea acestora în mod eficient și minim invaziv. În plus, menținerea unei diete sănătoase și luați măsuri pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății și prevenirea problemelor de sănătate. Este important să consultați un medic cu privire la cele mai bune opțiuni de tratament în funcție de cazul dumneavoastră particular.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Fotbalistul ucrainean Roman Iaremciuk a declarat, luni, după meciul cu România, scor 0-3, că tricolorii eu meritat victoria şi că el şi colegii săi...

Sport

Plenul Camerei Deputaţilor a fost suspendat, luni, în urma unei discuţii în comitelul liderilor, deputaţii cerând să plece mai devreme pentru a putea urmări...

Muzica

În urmă cu mai bine de o săptămâna, Florin Salam a fost, din nou, în mijlocul unui scandal. Ce s-a întâmplat, de fapt? A...

Sport

Managerul grupării Manchester United, Erik ten Hag, a declarat că vacanţa de vară i-a fost întreruptă de oficiali ai clubuluui, care au mers în...