Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Marcel Ciolacu, despre Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru Sporturile de Iarnă: Suma necesară investiţiilor este estimată între 17 şi 20 de milioane de euro, pe ordinea de zi de mâine o să fie în primă lectură actul normativ

captura de ecran 2024 11 20 145743


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Braşov, despre Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru Sporturile de Iarnă, că suma necesară investiţiilor atât în infrastructură, cât şi pentru desfăşurarea activităţii este estimată între 17 şi 20 de milioane de euro. Preşedintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, a declarat că luni şi marţi au avut loc la Braşov, în Poiana Braşov şi în oraşele din jurul Braşovului, vizite cu o comisie de la Comitetul Olimpic European de evaluare a infrastructurii sportive pentru competiţia din 2027.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat,  după întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul Braşov, despre Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru Sporturile de Iarnă că suma necesară investiţiilor atât în infrastructură, cât şi desfăşurării şi organizării activităţii este estimată între 17 şi 20 de milioane de euro.

”Este o sumă importantă”, a arătat premierul, precizând că România a mai găzuit un astfel de eveniment şi crede că este oportun.

”De aceea, pe ordinea de zi de mâine, o să fie în primă lectură actul normativ. Sper că în timpul şedinţei să reuşesc să îmi iau toate semnăturile. Acum, cred că va fi mai uşor cu domnul Boloş, fiindcă dânsul este şi la finanţă şi la dezvoltare. Şi atât finanţele cât şi dezvoltarea trebuie să semneze şi cei doi vicepremieri. Eu cred că este un lucru foarte bun, fiindcă cu toţii când vorbim de Poiana Braşov, de Braşov, de Azuga, vorbim de sporturile de iarnă, trebuie încurajat. Este, în primul rând, pentru juniori şi cumva ne reaşezăm pe harta acestor competiţii. Faptul că Comitetul Olimpic, domnul Covaliu s-a implicat, primarul Braşovului, dă o garanţie că va fi o organizare bună şi mă bucură faptul că din ce în ce mai multe competiţii încep să se desfăşoare pe teritoriul României”, a spus Ciolacu. 

Preşedintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, a declarat că luni şi marţi au avut loc la Braşov, în Poiana Braşov şi în oraşele din jurul Braşovului, vizite cu o comisie de la Comitetul Olimpic European de evaluare a infrastructurii sportive pentru competiţia din 2027, Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru Sporturile de Iarnă.

”Vor fi 10 sporturi în 2028. Primarul Braşovului, domnul George Scripcaru, a fost desemnat preşedintele Comitetului de Organizare pentru această competiţie şi ne bucurăm foarte mult să ştim că avem susţinerea Guvernului. Deja, după cum foarte bine ştiţi, a fost semnat un memorandum între Guvernul României şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi pentru acest fapt îi mulţumesc, domnului prim-ministru, pentru că sprijină sportul şi această competiţie, care este deosebit de importantă, în primul şi în primul rând, pentru România. Este cea mai mare competiţie multisport organizată în România şi după aceea, bineînţeles, pentru Braşov”, a arătat Covaliu. 

Primarul Braşovului a afirmat că a avut o primă întâlnire la sediul Comitetului Olimpic Sportiv Român acum două săptămâni, după ce a primit toate datele şi informaţii de la Comitetul Olimpic European.

”Ne-am constituit în Comitetul de Organizare. Braşovul este oraş gazd, este preşedintele Comitetului de Organizare. Pentru acest lucru ne-am făcut-o în plan. Am structurat echipele de organizare şi pe competiţii şi pe domenii tehnice şi economice. Am structurat această perspectivă din punct de vedere al competiţiei. Am mai organizat un asemenea eveniment în 2013. Ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor. România a avut de câştigat, Braşovul de asemenea. Braşov, Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei sunt localităţile şi cu Sfântul Gheorghe. Vor fi localităţile unde se va desfăşura aceste competiţii pe diferite paliere. Discutăm de ski, short track, patinaj viteză, hockey, diatlon, toate aceste competiţii”, a precizat primarul. 

 

Scripcaru a menţionat că este important ca Guvernul României să îi ajute. 

viewscnt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informatica

Introducere Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, volumul de date generate zilnic crește exponențial. Data mining, cunoscut și sub denumirea de minerit...

Medicina

Introducere Menopauza este un proces natural, biologic, care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale și al fertilității feminine, având un impact semnificativ asupra sănătății femeilor. Din...

Economie

Introducere În ultimele decenii, economia globală a experimentat transformări semnificative, având la bază avansurile tehnologice și schimbările în comportamentul consumatorilor. Una dintre cele mai...

Fizica

Introducere Semiconductoarele au devenit fundamentul tehnologiei moderne, care influențează aproape toate aspectele vieții contemporane. Din computere și telefoane mobile până la dispozitivele medicale și...