Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Majoritatea germanilor doresc ca Ucraina să negocieze cu Rusia încheierea războiului (sondaj)

image 2023 05 12 26263014 0 poarta brandenburg din berlin

Conform unui sondaj recent, majoritatea germanilor susține că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia încheierea războiului din estul Ucrainei. Studiul a fost realizat de institutul de cercetare YouGov în perioada 12-14 februarie 2020, intervievând peste 2.000 de persoane.

Potrivit sondajului, 59% dintre germani cred că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia pentru a încheia conflictul din Donbas. În același timp, 25% dintre respondenți au declarat că Ucraina ar trebui să continue lupta împotriva separatiștilor susținuți de Rusia. În plus, aproximativ 16% dintre respondenți nu au avut o opinie clară.

Aceasta nu este prima dată când opinia publică germană a fost expusă cu privire la conflictul din estul Ucrainei. În timpul întâlnirii dintre președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și cancelarul german Angela Merkel, de la începutul anului 2020, Merkel a declarat că Germania va continua să susțină integritatea teritorială a Ucrainei, dar că trebuie să se continue eforturile de rezolvare a conflictului prin dialog cu Rusia.

Sondajul de opinie sugerat că opinia publică germană și-a consolidat poziția în favoarea negocierilor, cu toate că întotdeauna va fi dezbatere între cei favorabili soluțiilor pașnice dar și a celor care sprijină ideea de a continua lupta.

Conflictul din estul Ucrainei a început în 2014, după anexarea Crimeii de către Rusia. Grupurile separatiste susținute de Rusia din Donețk și Luhansk au proclamat independența, iar conflictele s-au intensificat în regiune. Peste 13.000 de persoane și-au pierdut viața în conflict, iar sute de mii de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza violenței și distrugerii.

În ciuda opiniei publice care spune că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia, soluțiile de pace durabile sunt extrem de importante în rezolvarea conflictului din estul Ucrainei și continuarea dialogului între cele două părți este esențială. În același timp, Germania și toate statele membre ale UE trebuie să susțină Ucraina și integritatea sa teritorială, precum și să ajute în procesul de construire a unei soluții de pace durabile pentru conflictul din estul Ucrainei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Pentru prima dată de când Novak Djokovici a anunţat despărţirea lor, la 27 martie, Goran Ivanisevici a vorbit pentru Sport Klub despre motivele care...

Sport

Rusul Abdulrashid Sadulaev, dublu campion olimpic la lupte libere, a fost exclus din turneul european de calificare pentru JO de la Paris deoarece susţine...

Sport

Rusia desfăşoară o campanie de dezinformare pentru a submina Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron...

Sport

Kremlinul a denunţat, vineri, acuzaţiile „nefondate” ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că Rusia vrea să submineze organizarea Jocurilor Olimpice prin difuzarea...