Connect with us

Hi, what are you looking for?

Editorial

Lucruri pe care scoala ar fi trebuit sa ne invete si nu a facut-o

slabit.ro01

Scoala este a doua familie pe care o are fiecare dintre noi in timpul copilariei. La scoala inveti pentru ca vrei sa ai note bune sau pentru ca iti place sa inveti. Dar de multe ori esti „obligat” sa inveti ceva ce nu iti place.

Din pacate la scoala inveti mai multe lucruri mai putin folositoare de care poate nu o sa te izbesti niciodata, decat lucruri pe care le intalnesti la tot coltul. Dupa ce ai terminat o scoala nu poti spune ca esti pregatit pentru a trece prin viata, acest sistem de invataman nu te indruma si nu iti da sfaturi cu care sa treci prin viata mai usor.

Atentie! Scoala este cel care ne da tonul lansarii noastre in viata. Inveti multe lucruri folositoare, dar totusi nu e de ajuns.

Lifekacker a realizat un top cu cele mai folositoare lucruri in viata unui adult. „Scoala ar trebui sa te pregateasca mult mai mult pentru viata de adult” 

* Programare: In zilele noastre tehnologia este unul dintre cele mai importante subiecte pe care le auzim in fiecare zi, cu toate acestea noua din zece scoli nu predau lectii de informatica. Cand spunem informatica nu ne gandim in special la programare ci la aptitudinile de a lucra la computer.

* Tehnici de gestionare a timpului: Tot mai multi oameni sunt din ce in ce mai ocupati si nu au timp nici pentru a se relaxa. Noi insa trebuie sa invatam cum sa ne impartim sarcinile pe o durata de timp. Poate daca invatam la scoala cum sa gestionam timpul, acuma nu mai amanam lucrurile pana in ultimul moment. Ar trebui sa invatam cum sa profitam la maxim de timpul liber si cum sa ne impartim sarcinile in asa fel incat sa ne ramana timp si pentru noi

* Sa invatam cum sa invatam: E o banalitate, dar multi dintre noi in timpul scolii nu stiam sa invatam, de ce? pentru ca nu gaseam o metoda eficienta pentru a retine mult mai usor si mult mai mult. Multi profesori arunca sfaturi care sunt nu in totdeauana eficiente, precum cititul pana cand memorezi sau subliniatul textului. Sunt metode care pentru multi nu au efect.

* Gestiunea banilor: Cele mai mari bucurii pe care le avem in copilarie este ca tot mereu avem bani sau mai bine spun tot mereu parintii nostri ne ofera bani pentru corn sau suc. De unde provin acesti bani si ce valoare au, nu stim!?. O lectie foarte importanta pe care ar trebui sa fie incluse la orele de matematica ar fi gestiunea banilor, cum sa economisesti, cum sa cheltuiesti si cum sa ii castigi.

* Tehnici de supravietuire: Din pacate scoala nu ofera toate detaliile pentru a te descurca in viata, una dintre metodele de viata este supravietuirea. Scoala ar trebui sa introduca orele de teorie si practica cum sa supravietuiesti in conditii minime, cum sa faci un foc, cum sa cautam o sursa de apa si multe altele. Sunt informatii foarte importante care nu le stim.

Sunt doar cateva lucruri pe care nu le stim si nu avem de unde sa le invatam, din ce in ce mai mult intalnim adolescenti care nu cunosc lucrurile esentiale ale unui adult. Sistemul de invatatura trebuie reglementat pentru a putea ajunge la un statut inca de la terminarea unei scoli.

 

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole asemanatoare

Editorial

Ca sa ii spuneti unui barbat ca il iubiti nu trebuie neaparat sa ii spuneti asta urcand pe un acoperis si urland din toate...

Editorial

Exerciţiu : ce e mai uşor de scris de zece ori, fără î(â)ntrerupere, geamlâc sau geamlîc, zâzanie sau zîzanie ? Exemplul îl iau la...

Editorial

Cea mai violenta banda din lume e pe punctul de a fi dezmembrata. Celebra Mara Salvatrucha, sau MS-13 cum este prescurtata, a ajuns in...

Editorial

Tata (75 ani) a descoperit, în acest an, plăcerea de a ne trimite pachete, iar noi am descoperit bucuria de a le primi. Vreau...

Editorial

În această săptămână, în drum spre birou, m-am întâlnit, aproape în fiecare zi, cu un „cuplu” interesant: Un bătrân în haine sărăcăcioase, cu capul...

Articole recomandate