Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Locuri superbe din București în care să ieși de Ziua Îndrăgostiților. Cum să-ți surprinzi partenerul de Dragobete

Locuri superbe din Bucuresti in care sa iesi de Ziua

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră de cuplu. Fie că este aniversarea voastră sau plănuiești o cerere în căsătorie, iată câteva dintre cele mai frumoase și romantice locuri din București.

Parcurile cele mai romantice din București

Bucureștiul nu este doar un oraș aglomerat, ci și un oraș bogat în parcuri frumoase și romantice, ideale pentru plimbări relaxante sau escapade romantice.

Parcul Herăstrău

Cunoscut și sub numele de Parcul Regele Mihai I al României, acesta este cel mai mare și mai cunoscut parc din București. Situat în nordul orașului, Parcul Herăstrău oferă alei umbroase, lacuri pitorești și zone verzi întinse, perfecte pentru o plimbare romantică cu barca sau pentru a admira apusurile spectaculoase.

Dacă vrei o idee de întâlnire romantică, pregătește un coș cu bunătăți, o păturică și alege un loc frumos în care să faci un picnic alături de persoana iubită. Nu uita să faceți poze romantice și poți lua și un board game interesant.

Locuri de plimbat in Bucuresti

Parcul Cișmigiu

Acest parc istoric din centrul Bucureștiului este considerat una dintre cele mai romantice destinații din oraș. Cu aleile sale străjuite de arbori seculari, lacul său pitoresc și grădinile bine îngrijite, Parcul Cișmigiu este locul ideal pentru o plimbare romantică sau o pauză relaxantă la o cafenea.

Poți să pui o păturică pe malul lacului pentru o întâlnire romantică și te poți gândi la o activitate interesantă de făcut.

Parcul Carol I

Situat în Sectorul 4, Parcul Carol I oferă o atmosferă liniștită și romantică, perfectă pentru o plimbare de seară sau o escapadă de weekend.

Cu aleile sale înguste, grădinile frumos amenajate și arhitectura sa istorică, acest parc oferă o oază de liniște în mijlocul agitației orașului. Parcul este ideal pentru o plimbare de seară alături de persoana iubită. În plus, sunt mai multe terase unde puteți servi o băutură și ceva de mâncare.

Grădina Botanică din București

Această grădină botanică este un loc minunat pentru cupluri care doresc să se bucure de frumusețea naturii în inima Bucureștiului. Cu o varietate impresionantă de plante exotice și native, Grădina Botanică oferă oportunități infinite pentru plimbări romantice și fotografii de neuitat. În plus, de Dragobete, poți vizita Expoziția „Alice în Țara Minunilor”, o experiență luminoasă și plină de farmec în aer liber.

Expoziția este accesibilă în fiecare zi, în intervalul după-amiezii, inclusiv în zilele de weekend și sărbători. Vei vedea zeci de atracții unice, inclusiv scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci împodobiți cu lumini, spectacole de lumină și multimedia inovatoare.

În plus, în această perioadă, vei vedea și personaje din lumea magică a lui Alice, precum Alice însăși, iepurele, pisica Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a Pălărierului și, desigur, castelul reginei de Cupă. Expoziția găzduiește cel mai lung tunel luminat din Europa, cu o lungime de 200 de metri și echipat cu 320.000 de leduri.

Locuri de plimbat in Bucuresti

Străzi și cartiere plăcute de plimbare

Dacă plănuiești o plimbare romantică în București, aceste străzi au un farmec aparte. Mergeți la pas, luați o înghețată și explorați orașul în toată atmosfera lui romantică. Această activitate este ideală pentru o seară, mai ales dacă vine după ce ați văzut o piesă de teatru, un spectacol de balet sau după un film interesant.

Strada Arthur Verona

Această stradă pitorească din cartierul Dorobanți este cunoscută pentru casele sale frumoase și atmosfera sa liniștită. Este perfectă pentru o plimbare romantică în timpul serii.

Cartierul Cotroceni

Cu străzi linistite, case elegante și peisaje frumoase, cartierul Cotroceni este un loc perfect pentru o plimbare romantică. Poți admira palatele regale și grădinile lor luxuriante sau pur și simplu te poți bucura de atmosfera sa liniștită.

Locuri de plimbat in Bucuresti

Strada Franceză

Această stradă din cartierul Vechi al Bucureștiului este cunoscută pentru clădirile sale frumoase și atmosfera sa boemă. Cu cafenelele sale cochete și galeriile de artă, este un loc minunat pentru o plimbare romantică în timpul serii.

Calea Victoriei

Este plină de clădiri istorice, muzee și parcuri frumoase. O plimbare pe Victoriei îți oferă ocazia să explorezi arhitectura impresionantă a orașului și să te bucuri de tot ce are de oferit Bucureștiul. În plus, vei găsi o mulțime de localuri cochete și cofetării, dar și gelaterii.

Strada Edgar Quinet

Această stradă liniștită este ideală pentru o plimbare romantică în timpul serii. Cu copacii săi înalți și clădirile sale elegante, este un loc minunat pentru a te relaxa și a te bucura de compania persoanei iubite.

Strada Xenofon

Aceasta este cea mai colorată și plină de viață stradă din București. Aflată în apropierea Parcului Carol în Sectorul 4, este unică în oraș prin faptul că este o stradă în trepte. Îngustă, micuță, dar totuși plină de farmec, strada Xenofon este creația artistului plastic Eva Radu în cadrul proiectului “București la scară”.

Treptele viu colorate formează un tablou complet al celor mai importante locuri din oraș, precum Teatrul Național, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Mausoleul din Parcul Carol, Opera Națională și multe altele.

Strada Amzei

Aceasta este o stradă cu istorie, a fost un loc preferat al poeților din trecut. Cine alege să se plimbe pe jos pe strada Amzei nu va fi dezamăgit.

Aici se poate admira fosta locuință a unei doamne de seamă care a șocat Capitala în anii 1900. Doamna Maria Mihaescu, cunoscută și sub numele de Coana Mița Biciclista, și-a câștigat reputația de doamnă rebelă a Bucureștiului datorită plimbărilor sale cu bicicleta pe Calea Victoriei. Casa Mariei Mihaescu poate fi admirată pe strada Amzei, numărul 9, foarte aproape de Calea Victoriei.

Locuri cu belvedere în Capitală

Dacă vrei să ai parte de priveliști senzaționale, iată câteva locuri unde să îți duci partenerul de Ziua Îndrăgostiților:

Lacul Morii

De aici poți vede cele mai frumoase apusuri de soare din București și este un loc foarte plăcut pentru o plimbare.

În plus, poți face un picnic când mergi pe insula din mijloc. Mergând pe marginea rezervoarelor de apă, ai parte de priveliști splendide.

Locuri de plimbat in Bucuresti

Parcul Carol (vârful scărilor)

Poți merge pe jos de la Centrul Vechi și durează aproximativ 30 de minute, sau poți lua metroul până la Tineretului și apoi să mergi timp de 10 minute.

Poți observa Casa Poporului și catedrala masivă. În plus, poți vedea schimbul de gardă în fața Monumentului Soldatului Necunoscut. Există numeroase restaurante/cafenele în apropiere.

Dealul Mitropoliei

De aici poți vedea două monumente: Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală Sfinții Constantin și Elena, precum și Casa Poporului în depărtare.

Poți vedea relicvele Sfântului Dumitru Basarabov (povestea despre ele aici).

Delta Văcărești

Este locul perfect pentru relaxare într-o după-amiază pe partea de beton a bazinului. Poți vedea apusuri splendide și orașul se vede foarte frumos seara.

Locuri de plimbat in Bucuresti

Parcul Tineretului

A fost un parc construit de comuniști și are ceva impresionant. Poți merge pe marginea sa pentru a vedea tot ce este în interior.

Acesta este unul dintre puținele unghiuri de unde poți vedea vechiul crematoriu, Palatul Poporului și Mausoleul în depărtare.

Este înconjurat de stații de metrou, astfel încât poți planifica cum să ajungi acolo foarte ușor.

 

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Metrourile au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul anilor s-au dezvoltat în sisteme extrem de sofisticate și bine organizate....

Turism

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa...

Turism

Datează din anul 1711 și poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Aceasta a fost inclusă pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO, alături...

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Articole recomandate