Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Locuri frumoase Cluj

Locuri frumoase Cluj

Probabil multi dintre noi nu stiam ca exista si „Elvetia Ardealului”, este situata pe Valea Ierii din judetul Cluj, aici se gasesc multe unitati turistice care pun amprenta in gandurile tale frumoase. Cabanele si pensiunile de aici sunt insotite de numeroase atractii turistice, precum baile in ciubere de lemn si sauna in butoi, renumit pentru relaxarea pe care o ofera. Aceasta zona este renumita si pentru mancarea gustoasa si aromata specifica zonei.

Dacă nu sunteți foarte familiarizați cu orașele românești, puteți fi iertat că nu ați auzit de Cluj-Napoca – la urma urmei, scena sa turistică este încă în curs de dezvoltare. Dar nu vă faceți griji: este un loc minunat și fermecător în care să petreceți câteva zile și vă veți îndrăgosti în curând de farmecele sale non-turistice și de localnicii minunați, ca să nu mai vorbim de festivalurile sale muzicale epice!

Haideti sa pornim pentru a vedea locuri frumoase Cluj!

Capitala Transilvaniei este frumoasă, relaxată și răcoritoare, fără aglomeratie, iar localnicii primesc cu adevărat vizitatorii.

Cum ajungi in Cluj Napoca?

Clujul este un oraș universitar plin de viață, iar turismul este în continuă creștere, așa că veți găsi un număr tot mai mare de zboruri directe către Aeroportul Cluj-Napoca din restul Europei. Marea Britanie, Germania și Spania sunt deosebit de bine deservite, așa că, dacă veniți de mai departe, probabil că cel mai bine este să faceti trasnferul într-una dintre aceste țări (verificați Momondo pentru cele mai bune oferte).

Aeroportul nu este deosebit de mare (ceea ce este un lucru grozav pentru toți cei care ne pierdem la nesfârșit în terminale masive de aeroport), așa că veți ajunge la controlul pașapoartelor și preluarea bagajelor în cel mai scurt timp!

De asemenea, este extrem de ușor să ajungeți în oraș de la Aeroportul Cluj: cei care respectă un buget strict pot lua trenul, care durează aproximativ douăzeci de minute și costă echivalentul unui euro. Alternativ, prindeți unul dintre taxiurile din afara terminalului pentru 10 minute cu mașina – acest lucru ar trebui să coste aproximativ 30 lei.

Alternativ, puteți ajunge la Cluj-Napoca cu trenul, datorită gării orașului și a trenurilor care vin din Viena. Cumparati un bilet la clasa intai dacă vă plac unul compartimentele private confortabile, care au spațiu pentru picioare generos; si ai putea chiar să faci două călătorii și să petreci câteva zile în Budapesta, care este in drum!

Ce locuri frumoase sunt in Cluj? Ce ai putea face?

Bine, ai ajuns la Cluj – nu-i așa ca-i minunat? Odată ce v-ați lăsat bagajele la hotelul ales din Cluj este timpul să ajungeți în oraș și să verificați câteva lucruri interesante și neobișnuite de făcut în Cluj.Locuri frumoase Cluj

Vedeti privelistea din Parcul Cetatuia


Ori de câte ori călătoresc, îmi place întotdeauna să urc până la un punct de observație – sau cel puțin pe un deal mare să mă uit la obiective turistice.

Din fericire, Clujul este acoperit pe toate fronturile, deoarece este un deal mare cu un punct de vedere în partea de sus, de unde poți obține o vedere minunată a întregului oraș! De asemenea, este foarte ușor să ajungeți – există un drum care circulă de-a lungul dealului, iar o scară vă duce pe o potecă flancată de copaci, din care vă puteți întoarce și vă puteți bucura de priveliști.

Asta nu este totuși! Există câteva monumente de verificat, precum și turnul destul de fascinant care iese din spatele dealului – este proprietatea Aeroclubului românesc și îl folosesc pentru a-și practica parașutismul. Vă puteți relaxa la cafeneaua de pe deal din Pergola și vă puteți bucura de priveliste în timp ce savurați cafeaua!
# locuri frumoase cluj –

 

 
 
 
 
auto 12px; width: 50px;"> 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
auto;">
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O postare distribuită de SeRa Studio/Print (@serastudiocluj)

Admirați Opera Națională din Cluj


Această minunată clădire este construită în 1919 de un cuplu de arhitecți austrieci. Schimbările în statutul politic al Transilvaniei au însemnat că Clujul a ajuns uneori să facă parte din teritoriul maghiar, ceea ce înseamnă că opera românească trebuia să-și schimbe acțiunea centrală, dar acum este complet stabilită în casa sa spirituală. Exteriorul neo-baroc este absolut superb și complet asortat de interior, cu tot ce ți-ai imaginat vreodată că are o operă. Vorbim despre coloane, decorațiuni aurii și scaune roșii purpurii.

Dacă sunteți impresionat de toată această cultură și doriți să participați la un spectacol, atunci aveți noroc: clădirea nu găzduiește doar operă, ci și balet și, de asemenea, locul ocazional al lui Shakespeare!

Plimbare in Piata Unirii

Piața Unirii este unul dintre cele mai frumoase locuri din Cluj și, cu siguranță, cel mai bun pentru a-i urmări pe locuitorii orașului cum își desfășoară activitatea!

Piața – dovadă că urbanistii locali au învățat bine de la foștii lor ocupanți din Imperiul Roman – este un spațiu deschis la marginea bisericii Sf. Mihail și este o capcană perfectă pentru soare. Mi-am petrecut o după-amiază foarte frumoasă, așezându-mă la una dintre mesele de la cafenele din exterior și urmărind trecerea localnicilor, indiferent dacă își plimbau câinii sau răsfoiau tarabele pieței. Este, de asemenea, o zonă de spectacol public; la sfârșit de săptămână era organizată o scenă găzduind un grup de dans tradițional românesc – perfect pentru a privi cum apune soarele.

Piața Unirii din Cluj are o selecție de cafenele pe o parte – precum și unul dintre puținele chioșcuri de suveniruri din oraș.

Vizitați Biserica Sf. Mihail și statuia lui Matias Corvin


Obțineți două bucăți la preț de una, splendoarea Bisericii Sf. Mihail cu statuia celui mai faimos fost rezident din Cluj!

Biserica Sf. Mihail este a doua cea mai mare biserică din Transilvania, depășită de Biserica Neagră din Brașov, numită magnific, și a fost finalizată în 1487. Este o biserică glorioasa, gotică, cu aspectul unghiular ascuțit al exteriorului asociat cu un superb tavan boltit și sculpturi complicate din lemn în interior. Este, de asemenea, în centrul orașului și în inima orașului, atât spiritual cât și fizic. Deține, de asemenea, distincția de a-și fi schimbat denumirea de cinci ori impresionant, din cauza problemelor politice – acum este stabilit ferm în romano-catolicism!

# locuri frumoase cluj –

Iasiti afară și veți vedea cea mai notabilă statuie a Clujului: imensul monument care îl sărbătorește pe Matias Corvin, care s-a născut la Cluj și, în cele din urmă, a devenit regele Ungariei și Croației în 1464. Dacă ați vizitat Budapesta, veți avea, fără îndoială, a văzut frumoasa Biserică Matias, unde s-a căsătorit. Acest monument nu este mai puțin impresionant!

Muzeul de Artă al Palatului Bánffy


Pentru nu prea mulți bani (la fel ca în toate lucrurile din Cluj; prețurile sunt ieftine peste tot), puteți avea acces la renumitul Muze de Artă al Palatului Bánffy din Cluj!

Clădirea obișnuia să fie casa guvernatorului Clujului. A fost transformat într-un muzeu de artă în 1951 (familia care locuia acolo probabil că avea opțiunea de a pleca) și a rămas așa de atunci.

Probabil că nu veți fi familiarizați cu multe dintre lucrările ținute în interior, cu excepția cazului în care vă plac în mod deosebit artiștii români și maghiari, dar chiar contează când vine vorba de artă? Contează mai puțin dacă ai auzit de artist și mai mult dacă îți place arta pe care o produc și vei găsi cu siguranță ceva de care te vei îndrăgosti. În plus, cât de des ajungi să te plimbi în jurul unui palat baroc? Nu în fiecare zi, asta este sigur!

Faceți o excursie de o zi la Salina Turda


Chiar meriti să mergi într-o excursie de o zi la Salina Turda. Veți realiza în curând că acesta este unul dintre cele mai extraordinare locuri pe care le veți vizita vreodată viaţă. Este cu adevărat una dintre pietrele ascunse ale lumii. # locuri frumoase cluj –

Veți coborî în mina, care se află pe acest site încă din antichitate, pe un tunel lung și destul de rece. După alte câteva coborâri pe scările încrustate cu sare, veți ieși în mina Rudolf – și este o nebunie. Stalactitele de sare atârnă de tavan deasupra unei vaste camere subteran care conține o roată, mese de ping pong, bowling cu zece pini, mese de biliard, un teren de baschet și un lac subteran. Este unul dintre cele mai uimitoare locuri pe care le-am vizitat vreodată și trebuie să-l vedeți. Dacă nu vedeți nimic altceva pe această listă, dacă ignorați complet sfaturile mele, asigurați-vă că faceți acest lucru și vedeți Salina Turda. Este uimitor!
# locuri frumoase cluj #

Sunt locuri frumoase in Cluj? Da!

Articole asemanatoare

Turism

Iată de ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse în timpul decolării și al aterizării avionului. De asemenea, află care sunt cele mai importante...

Turism

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv.   Plecările transportatorului...

Turism

Scoția este secțiunea nordică a Regatului Unit. Acoperă o suprafață de puțin peste 48.2803 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 1/3 din întreaga masă terestră...

Turism

În ultimii ani autoritățile italiene au făcut tot posibilul să repopuleze unele orașe aflate în declin demografic.   În timp ce unele orașe s-au...

Turism

Stațiunile montane se transformă, în încercarea de a rămâne atractive. Schiul nu mai este suficient în condițiile unor ierni calde și lipsite de zăpadă,...

Articole recomandate

Editorial

”Inspirația pornește de la gândurile și cuvintele Marina Abramović: ”Time is an illusion. Time only exists when we think about the past and the...