Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Locul unde e oamenii dau case gratis. Proprietățile ajung să depășească 3,6 milioane de dolari. Este totuși o condiție | FOTO

Locul unde e oamenii dau case gratis Proprietatile ajung sa

Pe insula exclusivistă Nantucket, situată la aproximativ 50 de kilometri de coasta Cape Cod, casele se dau pe gratis, chiar dacă prețul mediu al unei locuințe este de 3,6 milioane de dolari.

 

Insula în formă de semilună a Nantucket, aflată la aproximativ 50 de kilometri distanță de coasta Cape Cod, a fost de mult timp refugiul de vară idilic pentru bogați și celebri, scrie Business Insider.

Prețul mediu de vânzare pe Nantucket este de 3,6 milioane de dolari, conform Realtor.com, deși multe case costă mult mai mult.

În 2021, CEO-ul Blackstone, Stephen Schwarzman, a fost presupusul cumpărător al unei proprietăți pe malul apei, în valoare de 32,5 milioane de dolari, potrivit Nantucket Current, un ziar local. Dave Portnoy, cofondatorul Barstool Sports, a stabilit un record în Massachusetts când a plătit 42 de milioane de dolari pentru o casă cu șase dormitoare pe insulă în 2023, au raportat multiple surse, inclusiv Wall Street Journal.

Santa Cruz del Islote
Locul unde e oamenii dau case gratis Proprietatile ajung sa

Dar, în contrast cu casele de zeci de milioane de dolari, există o practică comună pe Nantucket: dăruirea caselor pe gratis sau, teoretic, pe gratis. Gratis, dar cu unele condiții. Cea mai importantă: trebuie să le muți – și să plătești sume adesea mari pentru asta.

Situația este următoarea: Mulți dintre bogații care își petrec vara pe Nantucket cumpără proprietăți cu intenția de a construi casele visurilor lor, ceea ce înseamnă că orice structură există pe teren este efectiv de demolat, a spus Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, un ONG care creează locuințe accesibile pentru comunitatea insulei pe tot parcursul anului.

Uneori, când cineva cumpără o proprietate, terenul valorează mult mai mult decât construcția de pe el”, a declarat ea pentru Business Insider.

Datorită regulii „întârzierii demolării” de pe Nantucket, orice casă cu „potențial de reutilizare” trebuie să fie anunțată în ziarul orașului timp de 30 de zile. Nu este obligatoriu să fie oferită „gratis”, dar acest lucru a devenit o practică obișnuită deoarece majoritatea proprietarilor preferă să nu plătească costul de îndepărtare, spune Kuszpa.

Avocatul imobiliar Steven Cohen reprezintă o casă „gratis” în cartierul Miacomet, cunoscut pentru terenul său de golf public și lacul de apă dulce, cu o valoare impozabilă de aproape 800.000 de dolari. El a primit deja 25 de e-mailuri de la părți interesate, a spus el. (Mansion Global a raportat primul această listare.)

Cumpărătorul” trebuie să plătească pentru mutarea casei, ceea ce de obicei implică ridicarea ei de pe fundația actuală și plasarea pe un trailer, care este condus încet spre alt loc pe insulă. Mutarea unei case de 2.500 de picioare pătrați poate costa cel puțin 100.000 de dolari, a spus Cohen. Cu cât casa este mai mare, cu atât prețul pentru a o muta este mai ridicat.

Totuși, este mult mai ieftin să muți o casă „gratis” pe o proprietate decât să construiești o locuință complet nouă. Cohen a spus că costă în jur de 800 de dolari pe metru pătrat pentru a construi o casă pe Nantucket, ceea ce înseamnă că aceeași casă de 2.500 de picioare pătrați ar costa aproximativ 2 milioane de dolari pentru a fi construită de la zero.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Borcea și Nețoiu s-au hotărât! Investiție de 15 milioane de euro după ce a venit autorizația de construcție
Borcea și Nețoiu s-au hotărât! Investiție de 15 milioane de euro după ce a venit autorizația de construcție
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Turism

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase...

Turism

A fost o zi de vară cu adevărat pe litoral, cu o briză plăcută. Dintre cei care au mers la plajă au fost destui...

Articole recomandate