Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion

LIVE Război în Ucraina, ziua 461: Nou atac aerian rusesc, doar cu drone Shahed / De ce nu-și folosește Moscova cele mai bune avioane de luptă în Ucraina / Zelenski a discutat cu șefii armatei despre „momentul potrivit”

image 2023 05 30 26299337 0 tun autopropulsat brigazii artilerie ucrainene 57 frontul din donbas

Încă o zi se adaugă în calendarul tragic al războiului din Ucraina, ziua 461 fiind marcată de un nou atac aerian rusesc, de această dată doar cu drone Shahed. Aceste drone sunt cunoscute pentru precizia lor și au fost folosite de Rusia în trecut în conflicte precum Siria sau Yemen.

Deși folosirea dronelor Shahed în locul avioanelor de luptă poate fi văzută ca o strategie mai puțin costisitoare și mai sigură pentru Rusia, o întrebare rămâne de actualitate: de ce nu-și folosește Moscova cele mai bune avioane de luptă în Ucraina?

Răspunsul la această întrebare poate fi găsit în jocul politic și economic din spatele conflictului din Ucraina. În loc să-și expună și risca avioanele de luptă de ultimă generație, Rusia preferă să păstreze un rol limitat în conflictul ucrainean. Aceasta poate fi o strategie menită să-i permită Rusiei să mențină un anumit grad de control asupra evoluțiilor politice și economice din Ucraina, fără să își pună în pericol propriul arsenal de arme și tehnologie.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu șefii armatei despre „momentul potrivit” pentru o posibilă intervenție militară în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Această regiune este controlată de forțele separatiștilor proruși și de forțele militare ale Federației Ruse.

Deși cea mai mare parte a conflictului din Ucraina se concentrează în zona Donbas, o posibilă intervenție militară în Republica Moldova ar putea să agraveze și mai mult situația regională și să încurajeze o eventuală escaladare a conflictului din Ucraina.

În timp ce o soluție pacifică la conflictul din Ucraina pare din ce în ce mai îndepărtată, este important să reamintim importanța angajamentului internațional în sprijinirea Ucrainei și, în același timp, să continuăm să căutăm modalități de a reduce tensiunile și de a aduce pacea și stabilitatea în regiune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Echipa italiană Juventus Torino a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-1, gruparea romană Lazio, în primul meci al etapei a patra din Serie...

Muzica

In articol: Pentru Minodora, toamna a început în forță. Se bucură de una dintre cele mai longevive cariere pe scenă, dar și de un...

Sport

Echipa engleză Brighton a învins sâmbătă, în deplasare, scor 3-1, pe Manchester United, într-un meci din etapa a cincea a Premier League. Într-un alt...

Sport

Vicecampioana Rapid Bucureşti a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, prima victorie din grupa B a Ligii Campionilor, cu MKS Zaglebie Lubin. A fost şi...