Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

”Litoralul pentru toți” aduce, pe lângă prețuri reduse, și vreme de vară autentică. Ce tarife sunt

Litoralul pentru toti aduce pe langa preturi reduse si vreme

Vremea frumoasă și tarifele mai mici chiar și cu 80% au făcut din litoralul românesc în aceste zile o destinație pentru zeci de mii de turiști.  

Operatorii din domeniu spun că și săptămâna aceasta va fi una reușită, mai ales că temperaturile trec de 30 de grade și puteți găsi camere mai ieftine în cadrul programului „Litoralul pentru toți”.

Pe litoral, soarele a strălucit pe cer întreaga zi. La amiază se înregistrau peste 30 de grade Celsius. Cei care au ajuns la malul mării au tras, așadar, lozul câștigător. Iar pentru cei mici au fost zile de poveste.

Pe plajă turiștii s-au relaxat cu un suc sau o bere. Unii au construit castele de nisip, alții s-au bucurat, pur și simplu, de liniște. O liniște greu de găsit peste o lună.

Pe litoral, toată săptămâna se anunță o vreme perfectă pentru plajă, cu mult soare și cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. În plus, s-a încălzit și apa mării, care are deja 20 de grade Celsius.

litoral romania
Litoralul pentru toti aduce pe langa preturi reduse si vreme

Răzvan Chițan, manager plajă: „Prețurile sunt ca de început de sezon, o bere la draft este 8 lei, o apă 7 lei, un șezlong 25 de lei și vor crește cu 10-15% maxim în full de sezon„.

”Cam piperate față de România și ce oferă”

Totuși, prețurile nu destul de mici pentru toată lumea…

Turist: Cam piperate față de România și ce oferă, dar asta e.
Reporter: Ce vi se pare scump? Mâncare, plajă?
Turist: Și mâncarea, totul, chiar și plaja, sezlongurile, este puțin cam scump, asta este, ai nu ai, tre’ să te duci, să faci pofta la copii„.
Pentru că la cazare tarifele sunt încă mici, grație și programului „Litoralul pentru toți”, mulți au rezervat o vacanță în aceste zile. Hotelurile au un grad de ocupare ca în plin sezon.

Elena Tiba, manager hotel: „Gradul de ocupare este unul de 90%, solicitările continuă să vină pe bandă rulantă. Prețurile pornesc de la 340 de lei cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus„.

Iar miercuri, când se sărbătorește Ziua Invățătorului, mulți vor da o fugă până la mare.

Iulian Tenie, manager hotel: „Începând chiar de miercuri, cererea de rezervări este aproximativ 70%, în măsura în care ne vom apropia de weekend am convingerea că vom crește la maxim, la 100%„.

Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism: „Cele mai căutate stațiuni pentru perioada aceasta, pentru început de iunie, sunt Mamaia și Eforie Nord„.

Prețuri care pornesc de la 70 de lei în Eforie Nord

Pe litoralul românesc sunt deschise în această perioadă 304 hoteluri din aproape 400.

Vara a început la mare cu temperaturi generoase. Chiar dacă jumătate din țară este acum sub avertizare de ploi și viejlii, litoralul este ferit, deocamdată. Luni, la amiază, aici s-au înregistrat peste 30 de grade Celsius, numai bine pentru a obține primul bronz.

S-a încălzit și apa mării, care are deja 20 de grade, iar mulți curajoși s-au aruncat în valuri. Majoritatea plajelor au fost deja amenajate. Un șezlong costă în jur de 25-30 de lei.

Este în vigoare și programul „Litoralul pentru Toți” până la sfârșitul lunii iunie și puteți găsi tarife reduse, care pornesc de la 70 de lei în Eforie Nord și de la 114 lei în Mamaia. 

sport">

Articol recomandat de sport.ro

FOTO Georgina Rodriguez, criticată pentru gestul făcut după ce Ronaldo a plâns pe teren: „Ar trebui să ai grijă de el, nu să pozezi așa”
FOTO Georgina Rodriguez, criticată pentru gestul făcut după ce Ronaldo a plâns pe teren: "Ar trebui să ai grijă de el, nu să pozezi așa"
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv.   Plecările transportatorului...

Turism

Scoția este secțiunea nordică a Regatului Unit. Acoperă o suprafață de puțin peste 48.2803 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 1/3 din întreaga masă terestră...

Turism

În ultimii ani autoritățile italiene au făcut tot posibilul să repopuleze unele orașe aflate în declin demografic.   În timp ce unele orașe s-au...

Turism

Stațiunile montane se transformă, în încercarea de a rămâne atractive. Schiul nu mai este suficient în condițiile unor ierni calde și lipsite de zăpadă,...

Turism

Călătoriile cu mașina în diferite țări pot fi experiențe minunate, însă și riscante, fiindcă aceste mijloace de transport sunt implicate foarte des în accidente...

Articole recomandate