Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Județul din România inclus într-un top mondial al celor mai ospitaliere regiuni din lume

62323908


Județul Mureș a fost inclus într-un top mondial al celor mai ospitaliere regiuni din lume.

 

Căldura gazdelor a primit cele mai bune recenzii, dar la fel de apreciate sunt peisajele de poveste și conacele unde puteți lua cazare.

Locurile din județul Mureș sunt vizitate de tot mai mulți turiști și nu e de mirare. Zona e bogată în rezervații naturale, biserici fortificate și castele.

Dana Matic, reprezentant Visit Mureș:Oamenii au început să călătorească. Preferă locuri mai inedite, unități de cazare în conace, ceea ce face mai deosebit”.

În Mureș, cazarea nu înseamnă un simplu loc pentru odihnă. Sunt conace și castele care oferă o călătorie în timp. La doar câțiva kilometri de Târgu Mureș, castelul Haller, în ruină până de curând, e acum plin de viață.

stand turism

Foris Kinga, proprietar castel: Toate camerele erau cu mobilier antic, cu teracote foarte frumoase. Cele două camere erau cu stil boltită pe tavan. Boltele erau vopsite sau de la fumul candelabrelor erau mai gălbui pereții”.

Robert Deak, angajat castel: Clienților noștri le place atmosfera familiară. Pe lângă asta suntem la țară, cu multă liniște, departe de zgomotul cotidian”.

Cine ajunge în județul Mureș este așteptat cu șampanie făcută după rețete locale.

Cramele au oferte care includ vizite, degustări și cazare în spații inedite.

Mircea, administrator cramă: Podișul Târnavelor are o istorie foarte îndelungată legată de cultivarea viei și producere vinurilor. Există dovezi arheologice de utilizare a vaselor pentru vinuri, mai vechi de 2.500 de ani în zonă”.

În inima orașului Târgu Mureș a fost deschis recent un hotel de cinci stele, într-o clădire emblematică.

Cosmin Pop, proprietar hotel: Am căutat să fie ceva inedit. Am identificat ca lipsă conceptul de „boutiq hotel”. 12 camere fără nimic în comun cu cealaltă”.

Topul celor mai ospitaliere regiuni din lume

Un sondaj realizat de o platformă online de turism a plasat județul Mureș pe locul al cincilea în topul celor mai ospitaliere regiuni din lume, după provincia La Rioja – Spania, regiunea Epirus din Grecia, Austria Superioară și Comitatul Down din Irlanda de Nord.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Datează din anul 1711 și poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Aceasta a fost inclusă pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO, alături...

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Turism

Cetatea medievală a Devei a fost construită pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu o altitudine de 378 de metri, cetatea păzește orașul Deva,...

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Articole recomandate