Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Investiție de 70 de milioane de euro. Primul hotel de 5 stele din Poiana Brașov a primit autorizație de construcție

Investitie de 70 de milioane de euro Primul hotel de.webp.webp


Românii și-au rafinat gusturile în materie de vacanțe. Caută hoteluri așa cum au văzut în străinătate, iar investitorii în turism trebuie să-i asculte, dacă vor să-i câștige. Pe hartă apar noi unități, de 4 sau 5 stele, iar cele vechi intră în renovare.

Sumele puse în joc au crescut cu 70% față de anul trecut, estimează experți din industria hotelieră. Schimbări vizibile au apărut în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei.

Cu 15 milioane de euro, în Poiana Brașov au fost construite 7 vile cu aproape 100 de apartamente. Unele vor fi reședințe de vacanță, iar restul vor fi închiriate in regim hotelier.

Rareș Sdrăilă, administratorul firmei de construcții: „Arhitectura este austriacă, am încercat sa folosim lemn in cea mai mare parte, piatră.”

Se lucrează intens și pe un alt șantier din stațiune, unde a fost ridicat un aparthotel imens, lângă pădure. Va avea 43 de apartamente și ar trebui sa fie gata in primăvara anul viitor.

donca popa

Primul hotel de 5 stele din Poiana Brașov tocmai a primit autorizație de construcție. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro și va include 120 de camere, mai multe restaurante și un centru SPA de aproape 1000 de metri pătrați.

Mircea Cotigă, dezvoltatorul proiectului: „Există nevoie foarte mare de unități de calibru, unități de 5 stele și piața din România este mai mult decât pregătită să plătească.”

Alte 6 unități fac parte dintr-un concept imaginat de celebrul arhitect austriac Franz Janz. Lucrările, estimate la 100 de milioane de euro, încep în câteva săptămâni. Și aici, o parte din apartamente vor fi vândute.

Roxana Cojocea, Asociațiatia Investitorilor din Poiana Brașov: „Ar trebui să fie introduse în circuitul turistic și asta sperăm, pentru că nu ne dorim să fim o a doua Mamaia Nord.”

În tot județul Brașov, în acest an, au fost înregistrate 134 de proiecte de construcție în domeniul ospitalității, cu o valoare totală de peste 1,4 miliarde lei, arată o monitorizare a șantierelor. Și pe Valea Prahovei se fac investiții. Un hotel din Sinaia a fost reinventat.

Tarek Victor, director general: „Avem un restaurant cu specific japonez, avem un restaurant românesc și italian. Totul este renovat complet.”

Mircea Drăghici, consultant proiecte hoteliere: „Față de anul trecut e o creștere de 70%. Fiecare hotel își propune să vină și cu o ofertă legată de conferințe, o ofertă pe partea de turism de tratament. Și datele Institutului Național de Statistică arată că interesul turiștilor s-a mutat, în ultimul an, de la hotelurile de 3 stele, la cele cu confort sporit, unde creșterea este vizibilă. Unitațile de 4 și 5 stele au acum cel mai mare indice de utilizare.”

sport">

Articol recomandat de sport.ro

FOTO Cele mai tari imagini de la Cupa Mondială de rugby din Franța

FOTO Cele mai tari imagini de la Cupa Mondială de rugby din Franța

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Turism

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu...

Turism

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului,...

Turism

Principalul obiectiv turistic este Cetatea Râșnov, însă există o mulțime de atracții care conving turiștii să vină aici an de an. Această stațiune turistică...

Articole recomandate