Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nutritie

Indulcitorii hipocalorici sunt siguri pentru consum la toate persoanele?

4589231

Indulcitorii hipocalorici au urmat un proces lung de evaluari pentru a fi aprobate, pana sa ajunga si in bucatariile noastre. AESA ( Autoritatea Europeana de Siguranta Alimentara) sunt cei ce autorizeaza folosirea inducitorilor.

Indulcitorii hipocalorici si sarcina

Este aprobat de a se consuma in sarcina indulcitor, dar sa nu depaseasca doza zilnica recomandata. Iar inducitorii noncalorici pot avea efecte adverse asupra copilului sau a mamei.

Diabetul

In acest caz, pe langa masurile de prevenitie, sunt necesare si o gestionare mai buna a bolii, cand e prezenta. In cazul persoanelor cu diabet, consumarea de indulcitori hipocalorici ajuta la un control mai mare asupra glicemiei.

Cei mai cunoscuti indulcitori hipocalorici

Stevia este o planta originara din America de Sud si America Centrala si este numita si frunza dulce.

Sucraloza este unul dintre cei mai noi indulcitori. Nu difera mult de la zahar in privinta gustului si se comporta mai bine la temperaturile mai mari.

Aspartamul este admis in Statele Unite si in Uniunea Europeana. Este prezent in mii de produse alimentare si in bauturi carbogazoase, berea cu arome, bomboane, prajituri si dulceturi.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Nutritie

Fructele si legumele de toamna sunt pline in vitamine si sarace in calorii.

Nutritie

Dieta moderna este motivul principal pentru care oamenii din intreaga lume sunt tot mai bolnavi si ajung sa ia in greutate.

Nutritie

Sunt premise legumele si fructele de orice fel, verdeturile, cerealele si germenii de cereale, ceaiurile din plante, laptele nepasteurizat si nefiert, ouale, mierea, uleiul...

Sanatate

E mare. E grea. Are foarte multe invelisuri si e destul de incomod de carat. Odata ajunsa in frigider, ocupa mult spatiu, cam cat...

Nutritie

Da, branza este bogata in nutrienti – si gustoasa – dar este mai bine sa o consumati in portii mici „Branzeturile contin substante nutritive...

Articole recomandate

Sport

Acest sport ajuta la eliminarea celulitei si imbuntatirea functiilor cardiovasculare.

Nutritie

Dieta moderna este motivul principal pentru care oamenii din intreaga lume sunt tot mai bolnavi si ajung sa ia in greutate.

Sanatate

Banana este un fruct gustos, insa auzim destul de des: bananele sunt bune? Acestea vin perfect ambalate intr-o singura dimensiune de servire. Au gust...