Indulcitorii hipocalorici au urmat un proces lung de evaluari pentru a fi aprobate, pana sa ajunga si in bucatariile noastre. AESA ( Autoritatea Europeana de Siguranta Alimentara) sunt cei ce autorizeaza folosirea inducitorilor.
Indulcitorii hipocalorici si sarcina
Este aprobat de a se consuma in sarcina indulcitor, dar sa nu depaseasca doza zilnica recomandata. Iar inducitorii noncalorici pot avea efecte adverse asupra copilului sau a mamei.
Diabetul
In acest caz, pe langa masurile de prevenitie, sunt necesare si o gestionare mai buna a bolii, cand e prezenta. In cazul persoanelor cu diabet, consumarea de indulcitori hipocalorici ajuta la un control mai mare asupra glicemiei.
Cei mai cunoscuti indulcitori hipocalorici
Stevia este o planta originara din America de Sud si America Centrala si este numita si frunza dulce.
Sucraloza este unul dintre cei mai noi indulcitori. Nu difera mult de la zahar in privinta gustului si se comporta mai bine la temperaturile mai mari.
Aspartamul este admis in Statele Unite si in Uniunea Europeana. Este prezent in mii de produse alimentare si in bauturi carbogazoase, berea cu arome, bomboane, prajituri si dulceturi.