Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Încep pregătirile pe litoral pentru noul sezon. În Mamaia unii operatori cern deja nisipul ca să devină fin

Incep pregatirile pe litoral pentru noul sezon In Mamaia unii.webp.webp


Pe litoral încep timid pregătirile pentru noul sezon estival, dar încă nu există o dată certă privind terminarea lucrărilor.

În Mamaia, unii operatori cern deja nisipul ca să devină fin și de calitate. În alte locuri, însă, operațiunea este mai grea pentru că furtunile din ultimele luni au cimentat pur și simplu suprafețe întregi. În plus, în sud, zeci de hectare de plajă sunt încă neatribuite, iar Apele Române nu pot spune exact când se vor organiza licitațiile.

Chiar dacă suntem abia la început de februarie, unele plaje încep deja să se pregătească pentru vacanța de 1 Mai și cea de vară. Și asta pentru că starea nisipului nu este una prea bună.

Furtunile violente care au ajuns pe litoral în ultimele luni, dar şi gerul, au transformat nisipul într-unul tare, bătătorit, cu aspect de ciment. Iar în felul acesta arată toate plajele care au fost extinse.

Florin Zainescu, cercetător: „În timpul furtunii, valurile cu energia lor acţionează ca o sită și preiau sedimentele mai fine, iar în loc în apropierea plajei rămân doar sedimentele mai grosiere”.

Ca să deschidă la timp, unii administratori au început mai devreme, inclusiv cu muncitori din străinătate. Pe acest sector de 5 mii de metri pătrați lucrează de zor opt cetățeni din Nepal.

Nisipul cu scoici, alge și alte impurități este luat cu lopata și aruncat în două site uriașe.

Nisipul, altădată fin, a dispărut odată cu lărgirea plajelor.

Femeie: „Nu te poți bucur/să te plimbi cu plăcere pe plajă”.

Bărbat: „Pentru bebeluș poate nu e prea bun, pentru că se joacă în nisip și se poate tăia la deget.”

Pe de altă parte, în sudul litoralului, zeci de hectare de plajă sunt acum ale nimănui, iar Apele Române nu au anunțat încă licitațiile.

George Lică
, președintele Asociației Patronale Eforia Turistică: „Dacă avem undeva la 70 de operatori în Eforie, aproape jumătate au contractele expirate.”


Operatorii din turism așteaptă acum să afle când se va organiza concesionarea plajelor.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Ziua și scandalul la Rapid: jucătoarea lui Ferencvaros, acuzații de rasism: „Un idiot! Să nu mai intre în sală”

Ziua și scandalul la Rapid: jucătoarea lui Ferencvaros, acuzații de rasism: "Un idiot! Să nu mai intre în sală"

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Articole recomandate