Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, deschis într-o formă minimalizată. Cum arată hotelul unic din această parte a lumii FOTO

Hotelul de Gheata de la Balea Lac deschis intr o forma

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis într-o formă minimalizată, lucrările fiind întrerupte din cauza condiţiilor meteorologice. Acestea ar urma să fie reluate după Revelion.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Hotelului de Gheaţă, din cauza condiţiilor meteorologice, lucrările la inedita construcţie de la Bâlea Lac au fost întrerupte, aceasta fiind dată în folosinţă într-o formă minimalizată şi urmând să fie finalizată după Revelion.

Primele camere, precum şi restaurantul/ barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeţi ori simpli vizitatori, pragul acestui obiectiv special fiind deja trecut de zeci de turişti care şi-au petrecut mini-vacanţa de Crăciun la munte.

Deocamdată, aventurierii care doresc să vină la Hotelul de Gheaţă ”Art & Ice” de la Bâlea Lac vor putea admira patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheaţă realizate de echipa artistului Eugen Petri: ”Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheaţă, însă am marea bucurie să vă anunţ că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă şi gheaţă, pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca şi pe Regina Maria a României. În momentul de faţă lucrăm la punerea în operă din gheaţă şi zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranţă cea mai mare iubitoare, susţinătoare şi colecţionară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”.

Temperaturile neobişnuit de ridicate chiar şi la munte au afectat lucrările de la Hotelul de Gheaţă, ceea ce până acum nu s-a întâmplat în niciunul dintre cei 17 ani în care s-a construit la Bâlea Lac un Hotel de Gheaţă.

hotelul de gheață de la Bâlea Lac
Hotelul de Gheata de la Balea Lac deschis intr o forma

”În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficienţa acestora nu a fost tocmai cea dorită. În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activităţii de edificare ceva mai devreme. Aceste decizii depind de evoluţia temperaturilor şi instalarea unei ierni autentice, măcar în varful muntelui. Din păcate, de câţiva ani buni şi aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani. Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede şi vă asigur că facem eforturi ca experienţa trăită la Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă”, a arătat Arnold Gunter Klingeis, iniţiator al Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.

”Art & Ice”, cel de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, va avea între 20 şi 24 de camere, restaurant şi bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri.

Restauraurantul din gheaţă va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, care va ajunge în premieră pentru Europa la Bâlea Lac, reprezentând primul itinerariu tursitic promovat de cele de 48 de Rute Culturale acreditate de Consiliul Europei şi va purta numele New-York onorând una dintre cele mai celebre cafenele din Europa Centrală şi de Sud-Est, şi anume Cafeneaua New-York din capitala Ungariei, Budapesta.

Fiecare cameră va purta numele unei personalități

Decorul interior al hotelului va fi astfel realizat încât să fie respectată tema proiectului de marketing turistic din acest sezon, iar fiecare cameră va purta numele unei personalităţi importante din diverse sectoare ale artei, artişti sau iubitori ai artelor. 12 camere vor purta numele unor personalităţi feminine, iar 12 vor fi numite după personalităţi masculine ale artei.

Personalităţile feminine care vor fi reprezentate în gheaţă în camerele hotelului sunt: Regina Maria a României, Regina Elisabeta a Marii Britanii, Madonna, Marilyn Monroe, Grace Kelly de Monaco, Corina Chiriac, Cecilia Cutescu-Stork, Haricleea Hartulari-Darclee, Angela Similea şi Marlene Dietrich. În ceea ce priveşte personalităţile masculine a căror nume vor fi purtate de camerele din acest hotel, lista este deschisă de americanul Andy Warhol şi îi mai are în cuprins pe Contele Dracula/ Hotel Transilvania Cluj-Napoca, Mircea Codrea, Eugen Petri, Gheorghe Lazăr, Cătălin Botezatu, Lucian Blaga, Dan Dumitrana, Elvis Presley şi Freddy Mercury. O încăpere specială va fi numită Constantin Brâncuşi.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Gigi Becali a „păcălit” firma de asigurări! Schema prin care a rămas cu mașina și a obținut și o sumă uriașă de bani
Gigi Becali a „păcălit” firma de asigurări! Schema prin care a rămas cu mașina și a obținut și o sumă uriașă de bani
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Articole recomandate