Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Graz: Orasul istoric si cultural al regiunii Stiria

851929668 wp65d2f9c56e1da7.79467414

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile istorice si atmosfera sa vibranta. Este al doilea cel mai mare oras din Austria si un centru cultural si academic important in regiune.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale orasului Graz este centrul sau istoric bine conservat, care a fost inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO. Aici, vizitatorii pot descoperi cladiri medievale frumos restaurate, piete pitoresti si strazi inguste pline de farmec.

Domul din Graz, cu turnurile sale gotice distincte, si Turnul cu Ceas, care ofera vederi panoramice impresionante ale orasului, sunt doar cateva dintre atractiile de neratat ale acestui oras incredibil.

Grazul este, de asemenea, renumit pentru viata sa culturala vibranta. Aici se gasesc numeroase muzee, galerii de arta si teatre, care gazduiesc expozitii si spectacole de calitate in mod regulat.

Printre cele mai notabile institutii culturale din Graz se numara Kunsthistorisches Museum, care gazduieste colectii impresionante de arta europeana, si Oper Graz, unul dintre cele mai mari teatre de opera din Austria.

In plus fata de bogatia sa culturala, Grazul este si un oras verde, cu parcuri frumoase si gradini publice. Cel mai faimos dintre acestea este Schlossberg, un deal situat in centrul orasului care ofera oaza de liniste si natura, perfecta pentru plimbari relaxante si panorame impresionante ale orasului.

Cu o atmosfera relaxata si plina de farmec, Grazul este un loc ideal pentru cei care doresc sa experimenteze autenticitatea si istoria Austriei. Indiferent daca esti pasionat de arhitectura, arta, istorie sau doar in cautare de o experienta culturala autentica, Grazul iti va rasplati curiozitatea si te va incanta cu farmecul sau distinctiv.

O calatorie la Graz este usor de efectuat, fie ca alegi masina personala, avionul sau o calatorie cu autocarul (inchiriere autocar) sau microbuzul (transport Austria Romania zilnic), ce mai conteaza? cand stii ca acolo vei gasi un oras care abia asteapta sa fie explorat!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Metrourile au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul anilor s-au dezvoltat în sisteme extrem de sofisticate și bine organizate....

Turism

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa...

Turism

Datează din anul 1711 și poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Aceasta a fost inclusă pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO, alături...

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Articole recomandate