Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muzica

Gheorghe Turda se revoltă împotriva tinerilor cântăreți

gheorghe turda.v1


Gheorghe Turda și-a exprimat nemulțumirea față de noua generație de tineri artiști și față de cei care lansează melodii fără a avea cunoștințe adecvate în domeniu. Artistul de muzică populară a dezvăluit că a solicitat chiar Ministerului Culturii să ia măsuri în acest sens.

Artistul de muzică populară spune că vrea să fie adoptată o nouă lege în Parlament, care îi va purta numele și care va stabili ca orice artist care nu deține un atestat să nu mai poată să susțină concerte și să apară la televizor.

Gheorghe Turda vrea măsuri împotriva artiștilor care fac bani pe bandă rulantă

O să apară o lege și se va numi Legea Turda. Legea constă în faptul că oricine nu are atestat să nu poată performa în spațiul public. Până la urmă este important de cum ne formăm valorile. Sunt de părere că așa trebuie ca toți artiștii care nu au atestat să nu poată performa pe scenă.

Nu mi se pare normal ca oricine care nu are studii, care nu are voce să poată să cânte. Vreau să se revină la această lege în care artiștii vor fi obligați automat să apară pe scena muzicală românească doar cu atestat. Vor exista așadar atestate obligatorii, de la manager, impresar, până la artist. Toți trebuie să aibă diplome” , a declarat Gheorghe Turda.

Artistul a menționat că a fost inițiatorul unei legi acum câțiva ani, însă aceasta nu mai este în vigoare în prezent. El dorește să se revină la această lege și a depus deja o cerere la Ministerul Culturii în acest sens.

Sursa foto: dreamstime.com

Legea a fost în vigoare până acum câțiva ani. Prin urmare, artiștii ar fi obligați automat să aibă un atestat pentru a apărea pe scena muzicală românească.

„Cei de la Ministerul Culturii au exclus această lege din cauza unor presiuni care au existat din partea unora și a altora. Eu sunt sigur de treaba asta, dar legea era bună și voi face totul ca să revină această lege, am început deja demersurile. Din neștiință și din cauza presiunilor politice în 1998 s-a oprit această lege”, a adăugat Gheorghe Turda.

Florin Salam și Nicolae Guță, luați în vizor de noua lege

Cântărețul de muzică populară spune că se va constitui o comisie la nivel național în acest sens, din care va face parte el, alături de Ionel Tudor și Horia Moculescu.

Legea are în vedere ca toți artiștii să dea examen din muzică, inclusiv cântăreții de manele.

„Mulți dintre ei au școli de muzică, dar sunt alții care nu au. Nu știu dacă Florin Salam sau Nicolae Guță au școli de muzică”, a mai dezvăluit Gheorghe Turda.

Sursa foto: captură video

Potrivit acestuia, mulți cântăreți ajung virali pe rețelele sociale, cum ar fi Tik Tok, însă el crede că selecția de acolo e complet greșită, pentru că oricine poate ajunge cunoscut peste noapte.

„Nu suport muzica tare, nu-mi plac artiștii ăștia apăruți așa peste noapte. Cine cântă tare și prost sunt amatori și sunt mulți, trapperi, rapperi din ăștia noi”, a spus artistul pentru Cancan.

Ce spune Gheorghe Turda despre Erika Isac

Și Erika Isac a fost criticată de artistul de muzică populare care, deși i-a apreciat mesajul pe care îl transmite, spune că nu are vocea potrivită pentru a face asta.

Atâta timp cât se cântă tare și cu boxele la maximum, nu-mi place. Nu are vocea potrivită pentru a transmite un astfel de mesaj puternic. Mesajul este foarte bun și de apreciat”, a mai susținut Gheorghe Turda.

Acesta s-a lăudat apoi cu turneu din China pe care l-a avut alături de Marina Almășan și Dan Helciug, unde s-au adunat mii de oameni pentru a-i asculta. Cântărețul a dezvăluit că a cântat și în chineză câteva cântece. Mai mult, a precizat că știe să facă asta în 16 limbi și cunoaște inclusiv japoneza sau coreeana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Campioana Sepsi Sfântu Gheorghe a încheiat marţi, în deplasare, participarea în grupa A a Euroligii, cu o înfrângere în faţa formaţiei Asvel Lyon, scor...

Sport

Parlamentul leton a adoptat joi un amendament prin care interzice echipelor sportive naţionale să participe la meciuri împotriva Rusiei şi Belarusului, în semn de...

Sport

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti a prezentat, într-un comunicat postat în social media, punctul său de vedere cu privire la un episod derulat la finalul...

Sport

Fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi, considerat „Regele” fotbalului românesc, împlineşte, luni, 59 de ani. Tot luni, Farul Constanţa,...