Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muzica

Gabriel Cotabiță, declarație surprinzătoare. Ce crede despre Adrian Minune şi Florin Salam?

gabriel cotatibat 3fe4f66af1


Gabriel Cotabiță a recunoscut că, în prezent, nu se poate trăi doar din muzică, dacă nu ești în vârful clasamentelor. Pe de altă parte, artistul a explicat, într-un amplu interviu acordat revistei Formula AS, că dorința de a fi în frunte se poate dovedi pentru mulți o capcană.

 

„A te re­inventa nu înseamnă a-ţi pierde identitatea, ci a o… „moderniza”. Pentru asta, ceva e esenţial: să nu te cuprindă disperarea. Ea duce la decizii greşite, la compromisuri de care te vei jena ulterior.

 

Am colegi de generaţie care, din această disperare, au ajuns să cânte muzici care nu-i reprezintă deloc, îşi pierd identitatea pe care o aveau. Eu nu spun că muzica populară şi lăutărească sunt ceva urât, în ni­ciun caz. Dar când tu ai cântat un anumit gen toată viaţa, eu nu înţeleg decizia de a schimba total re­gistrul decât ca pe o disperare. Doar să apari!”, a afirmat Cotabiță.

 

În acest context, dar și pentru că a avut probleme de sănătate, artisul a precizat că nu mai are  la fel de multe apariţii ca în trecut, dar este recunoscător că-i bine primit oriunde. „Când văd în sală aceşti puşti care se bucură de muzica mea în aceeaşi măsură în care o fac părinţii, ce să cer mai mult?! (…) Pe de altă parte, recunosc, vremurile sunt atât de dinamice, încât nu poţi sta pe loc dacă vrei să rezişti. (..) Eu, de exemplu, dacă nu tre­ceam de la cariera solo la trupa VH2, acum do­uă­zeci de ani, eram pierdut, fiindcă era un timp în care mu­zica dance călca totul în picioare. (…) Din acel val de muzică dance nu a mai rămas nimic. Poate cu o excepţie: Delia. Dar ea nu a încetat să evolueze, să adauge mereu tonali­tăţi de ultimă oră stilului ei. La fel a făcut Loredana, din generaţia mai apropiată de mine”.

 

Solistul a avut cuvinte de laudă și pentru artiști care evoluează în cu totul alt stil. „Eu nu ascult manele, dar trebuie să afirm că Adrian Minune şi Florin Salam sunt nişte voci enorme. Sunt senzaţionali în ceea ce fac, succesul lor e meritat,” a declarat Gabriel Cotabiță.

 

Gabriel Cotabiță are 68 de ani, iar în 2015 a suferit un infarct, în urma căruia a supraviețuit și s-a refăcut în mod aproape miraculos. De mai bine de 12 ani, artistul formează un cuplu cu Alina Munteanu, ceea care i-a fost alături în timpul recuperării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

EHF a anunţat, miercuri, datele şi orele de desfăşurare ale dublei Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, din sferturile de finală ale European League. Manşa...

Sport

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, penalizarea tehnicianului Dorinel Munteanu cu 4.500 de lei pentru o aluzie rasistă despre suporterii Rapidului....

Sport

CFR Cluj a anunţat, miercuri, că s-a despărţit de tehnicianul Adrian Mutu, acesta demisionând. “În urma eliminării din Cupa României, conducerea clubului CFR 1907...

Sport

Echipa greacă PAOK Salonic, condusă de tehnicianul român Răzvan Lucescu, a învins miercuri seara, pe teren propriu, scor 3-1, formaţia Lamia, în etapa a...