Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

FOTO. Doi soți, salvați cu elicopterul după ce au căzut într-o râpă pe Valea Caraimanului. Ei erau însoțiți de fiul lor minor

JnpjPTEmaGFzaD1hZjMwY2E3ZDgwNDQ0MjkwMDBhY2M4NzgyYzVjMjRjOA.thumb

Într-o zi frumoasă de toamnă, doi soți și fiul lor minor au decis să facă o drumeție pe Valea Caraimanului. Purtau încălțări de munte, haine groase și rucsacuri pline cu provizii, pregătiți pentru o aventură de neuitat. Cu toate acestea, nu au anticipat că drumul lor va fi și periculos și că vor avea nevoie de ajutor.

La un moment dat, fără a vedea prea bine din cauza ceții și a luminozității reduse, au căzut într-o râpă adâncă din care nu mai puteau ieși. Au încercat să se miște, dar nu aveau o poziție stabilă și toți trei erau răniți. În acest moment de nevoie, au apelat la salvatorii de la Sistemul de Urgență 112 care au intrat în acțiune.

Echipajul de intervenție a reușit să găsească locația exactă a celor trei turiști și a trimis un elicopter de salvare la fața locului. Echipa medicală a reușit să îi stabilizeze pe cei doi adulți și să îi extragă din râpă, folosind o macara. Fiul minor al celor doi a fost scos de echipa de salvare înaintea celor doi adulți.

FOTO (Forțele de Operare Tactice și Operațiuni) a fost, de asemenea, implicată în operațiunea de salvare, ajutând la coborârea turiștilor din râpă folosind cordaje și echipamente specializate. Echipa de salvatori a fost impresionată de curajul și răbdarea celor trei turiști care au rămas calmi și cooperativi pe toată durata operațiunii de salvare.

Este important să reținem că astfel de situații pot apărea oricând, chiar și în timpul unei drumeții scurte sau a unei plimbări în aer liber. Este recomandat să avem mereu cu noi un telefon mobil, apă, haine adecvate condițiilor meteo și să fim pregătiți pentru orice eventualitate. De asemenea, este important să nu acționăm în panica și să respectăm instrucțiunile salvatorilor pentru a evita situații periculoase.

În concluzie, operațiunea de salvare organizată de Sistemul de Urgență 112 și Forțele de Operare Tactice și Operațiuni (FOTO) a demonstrat încă o dată importanța pregătirii și capacitații de intervenție a echipelor de salvare pentru a face față situațiilor de urgență și a salvaa vieți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Muzica

Regele Manelelor s-a întors pe scenă și spune că a onorat într-o seară patru evenimente pe care le avea. articolul continua dupa recomandari În...

Sport

Un suporter al echipei Port Vale a trebuit să fie imobilizat de jucători şi de staf după ce l-a fugărit pe arbitru pe teren...

Sport

Tehnicianul Ladislau Boloni a declarat, sâmbătă seară, după ce Metz a fost învinsă de OGC Nice, scor 1-0, în campionatul Franţei, că s-a săturat...