Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Fost şef ANAT, despre o majorare a TVA-ului în turism de la 9% la 19%: ”Ar fi catastrofal!”

62360088


Anca Nedea Pavel, patroana Hotelului Opal din Cap Aurora şi fost şef al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANAT) a declarat miercuri despre o posibilă majorare a TVA-ului în turism de la 9% la 19% că ar avea un efect catastrofal.

Ar însemna stoparea investiţiilor din industrie, împingerea antreprenorilor în evaziune fiscală, pe lângă creşterea tarifelor, a mai arătat ea.

Anca Nedea Pavel a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că o creştere a TVA -ului în turism de la 9 la 19% ar avea ”un efect catastrofal”.

”O creştere a TVA de încă 10 procente peste şocul produs anul ăsta antrenează o creştere tarifară, nu numai cu 10 procente ci o creştere mutl mai mare. Ar însemna stoparea investiţiilor din industrie, ar însemna împingerea antreprenorilor în evaziune fiscală, numai din motive de subzistenţă, de a rezista, ar însemna angajarea unui număr de oameni mult mai mic.

Înseamnă un întreg efect în cascadă, pe toată nişa de furnizori, care în industria ospitalităţii sunt nenumăraţi, din construcţii, investiţii. Tot ce înseamnă pe zona comercială, furnizori, pe lângă faptul că le va afecta cifra de afaceri, vor antrena la rândul loc creşteri la preţurile de vânzare”, a afirmat aceasta.

Ea a precizat că este uimitor să vezi ce şoc au avut turiştii anul acesta. ”Să vedeţi cum terasele rămân goale, pentru că vin pe vouchere de vacanţă dar nu au disponibilitate să îşi completeze experienţa”, a precizat Anca Nedea Pavel.

Despre introducerea voucherelor în privat, ea a afirmat că ”ar completa o nişă scăzută de turişti în România, în propria ţară”.

”Cei cu venituri mici au ajuns cu voucherele de vacanţă să îşi cunoască ţara. Cu această completare, se repară o mare nedreptate şi un dezechilibru”, a precizat aceasta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Scoția este secțiunea nordică a Regatului Unit. Acoperă o suprafață de puțin peste 48.2803 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 1/3 din întreaga masă terestră...

Turism

În ultimii ani autoritățile italiene au făcut tot posibilul să repopuleze unele orașe aflate în declin demografic.   În timp ce unele orașe s-au...

Turism

Stațiunile montane se transformă, în încercarea de a rămâne atractive. Schiul nu mai este suficient în condițiile unor ierni calde și lipsite de zăpadă,...

Turism

Călătoriile cu mașina în diferite țări pot fi experiențe minunate, însă și riscante, fiindcă aceste mijloace de transport sunt implicate foarte des în accidente...

Turism

Vești bune pentru cei care vor merge în vacanță în Grecia. Autoritățile elene lansează o aplicație pentru turiști, bazată pe inteligența artificială, inclusiv în...

Articole recomandate