Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Erdogan obține alți cinci ani la putere / Portretul unui „sultan” aflat de două decenii la cârma unei țări

image 2023 05 28 26296022 0 sustinatorii lui erdogan sarbatoresc victoria presedintelui fata lui kemal kilicdaroglu scaled

Erdogan obține alți cinci ani la putere / Portretul unui „sultan” aflat de două decenii la cârma unei țări

Recep Tayyip Erdogan a fost reales ca președinte al Turciei pentru un nou mandat de cinci ani, cu puteri sporite și un control mai mare asupra guvernului. Acesta este cel de-al doilea mandat consecutiv al lui Erdogan ca președinte, ca urmare a votului de la începutul acestei luni.

Erdogan, care este un fost prim-ministru, este la cârma țării de peste două decenii. În ultimii ani, el și-a consolidat puterea și controlul asupra Turciei, transformându-se într-un fel de „sultan” modern.

Erdogan a fost descris ca un politician carismatic și puternic, care a adus Turcia în fața scenei globale și a transformat-o într-o putere regională. El a făcut acest lucru prin investiții semnificative în infrastructură și economie, precum și prin îmbunătățirea relațiilor cu statele vecine.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, Erdogan a devenit tot mai autoritar, suprimând mișcările de opoziție și controlând mass-media. Mulți susțin că el încalcă drepturile omului și limitează libertatea exprimării în Turcia.

Ultima campanie a fost unul dintre cele mai tensionate din istoria recentă a Turciei. Erdogan a jucat pe tema securității naționale și a accelerat economia, iar acest lucru a reușit să câștige sprijinul a milioane de alegători.

Unii critici spun că Erdogan conduce țara ca un dictator, iar faptul că majoritatea mass-media turcească este controlată de guvern și că s-a instaurat o cultură a fricii și a intimidării împotriva celor care îndrăznesc să critice guvernul a reprezentat un obstacol în plus în competiția electorală.

Cu toate acestea, turcii îi iubesc pe Erdogan și îl văd ca un lider puternic. Erdogan a declarat că își va continua politica pro-business și va investi în sectoarele prioritare, precum și într-un sistem de sănătate mai bun și în cadrul sistemului de educație.

Cu un Erdogan pentru încă cinci ani la cârma țării, Turcia va trebui să se adapteze la noile realități politice și să își găsească un loc în lumea în schimbare. Este încă de văzut ce va însemna acest lucru pentru poporul turc și pentru lumea înconjurătoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Tottenham Hotspur se aşteaptă ca mijlocaşul uruguayan Rodrigo Bentancur să fie indisponibil cel puţin două luni din cauza unei accidentări la gleznă, a declarat...

Sport

Jucătoarea finlandeză de hochei pe gheaţă Sanni Hakala este paralizată de la piept în jos în urma unei grave accidentări pe care a suferit-o...

Sport

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă seară, că dacă jucătorii naţionalei României vor avea capacitatea să se autodepăşească, atunci vor obţine rezultate remarcabile...

Sport

Mijlocaşul ofensiv japonez Shinji Ono s-a retras duminică din fotbal, la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere bogate, în cursul căreia...