Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Erdogan, după ce a fost reales la conducerea Turciei: Nimeni nu a pierdut. Au câştigat 85 de milioane de oameni

image 2023 05 29 26296591 0 presedintele turciei recep tayyip erdogan scaled

Recentele alegeri prezidențiale din Turcia, care au avut loc în iunie 2018, au dus la realegerea lui Recep Tayyip Erdogan în funcția de președinte al țării. La prima vedere, această realegere poate părea o victorie clară a liderului turc și a partidului său, AKP. Cu toate acestea, când privim la imaginea de ansamblu, putem vedea că niciunul dintre candidații la alegeri nu a pierdut. În schimb, 85 de milioane de oameni din Turcia au câștigat.

Pe de o parte, putem vedea că Erdogan și partidul său au reușit să obțină o victorie clară în aceste alegeri. Erdogan a obținut aproape 53% din voturi, asigurându-și un nou mandat de cinci ani ca președinte al Turciei. Aceasta înseamnă că partidul AKP va continua să guverneze țara timp de încă cinci ani.

Pe de altă parte, candidații opoziției din aceste alegeri au reușit să obțină rezultate notabile. Muharrem Ince, candidatul principal al opoziției, a obținut aproape 31% din voturi, făcând progrese semnificative în ceea ce privește sprijinul celor opuși regimului lui Erdogan. Chiar și Recep Tayyip Erdogan a recunoscut meritul adversarilor săi în aceste alegeri, felicitându-l pe Muharrem Ince pentru campania sa.

Cu toate acestea, victoria cea mai importantă a acestei alegeri este cea a poporului turc în ansamblu. În cadrul acestei campanii electorale, am văzut o mobilizare puternică a cetățenilor, cu o participare de peste 80% la vot. Aceasta arată că cetățenii turci sunt interesați și implicați în procesul politic al țării lor.

În plus, aceste alegeri au arătat că Turcia este o democrație funcțională, cu un proces electoral transparent și liber. Deși au existat rapoarte despre intimidarea și amenințarea cetățenilor de către partizanii AKP, aceasta nu a împiedicat cetățenii să se prezinte la urne și să își exprime votul.

La urma urmei, această realegere a lui Erdogan poate deschide calea pentru o mai bună colaborare între Turcia și Europa. Turcia joacă un rol important în domeniile economie, securitate și migrație, dar relațiile sale cu statele membre ale UE, în special cu germanii, au fost tensionate în ultimii ani. O cooperare mai bună între cele două părți ar putea duce la rezolvarea mai multor probleme și să contribuie la creșterea stabilității și prosperității în regiune.

În cele din urmă, victoria poporului turc trebuie să fie recunoscută și săprimeze prin mai multă încredere și colaborare din partea comunității internaționale. Comunitatea internațională trebuie să recunoască faptul că Turcia a făcut progrese semnificative în ceea ce privește procesul democratic și să sprijine dezvoltarea continuă a acestei țări în acest sens.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Preşedintele Federaţiei Tunisiene de Fotbal (FTF), Wadie Jary, a fost reţinut în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie, a declarat joi un purtător...

Istorie

OGC Nice a decis să nu conteste suspendarea fotbalistului Youcef Atal, venită miercuri după ce jucătorul a postat un mesaj legat de conflictul dintre...

Multimedia

OGC Nice a decis să nu conteste suspendarea fotbalistului Youcef Atal, venită miercuri după ce jucătorul a postat un mesaj legat de conflictul dintre...

Made in Romania

OGC Nice a decis să nu conteste suspendarea fotbalistului Youcef Atal, venită miercuri după ce jucătorul a postat un mesaj legat de conflictul dintre...