Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internet

Ecranul telefonului tau stie mai multe despre tine

Ecranul telefonului

Amprentele de pe ecranele telefoanelor mobile dezvăluie o cantitate surprinzătoare de detalii despre sănătatea și stilul de viață al utilizatorului, inclusiv despre preferințele culinare și medicație.

Evident, oamenii lasă urme de amprente, chimicale și bacterii pe orice ating. Nici măcar spălarea responsabilă a mâinilor nu poate opri acest lucru, spun cercetătorii. Folosind o tehnică numită spectometrie de masă, echipa de experți de la Universitatea din San Diego, California a testat 500 de mostre prelevate de pe telefoanele mobile și mâinile a 40 de adulți.

Apoi, le-au comparat cu amprentele identificate într-o bază de date amplă și au reușit să producă un profil al stilului de viață pentru orice utilizator. Amina Boslimani, unul dintre oamenii de știință implicați în subiect, a precizat că rezultatele au fost relevante, potrivit BBC.

Analizând moleculele lăsate pe ecranul telefonului, oamenii de știință au putut stabili dacă: utilizatorul e femeie, folosește cosmetice scumpe, își vopsește părul, bea cafea, preferă vinul sau berea, îi place mâncarea picantă, ia tratament pentru depresie, folosește cremă de protecție sau dacă petrece mult timp în afara casei. Da, e o listă destul de lungă, așa că se pare că telefonul știe și mai multe lucruri decât ne imaginam vreodată.

Majoritatea moleculelor sunt transferate de pe piele, mâni și transpirație pe telefoanele utilizatorilor. Cremele de protecție solară și cele împotriva țânțarilor rezistă ceva mai mult pe telefoane, chiar dacă nu sunt folosite des.

Cercetările anterioare, desfășurate de aceeași echipă, au scos la iveală că oamenii care nu s-au spălat în decursul a trei zile aveau în continuare urme de produse de igienă și înfrumusețare pe piele. Acum, cu noul studiu, echipa spune că ar putea să perfecționeze metoda astfel încât să poată identifica posesorul unui obiect fără a fi necesare amprente, să verifice dacă pacienții își iau medicamentele și să obțină informații legate de expunerea la poluare. Având în vedere că o persoană obișnuită are în jur de 1.000 de microbi diferiți pe piele, studiul e promițător.

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 4]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Internet

Tranzactiile online pot face obiectul actiunilor de tip phishing, iar datele personale ale utilizatorilor a caror atentie nu este alerta, pot ajunge in posesia atacatorilor...

Internet

In Romania in momentul de fata, sunt magazine online, recunoscute care au atins pragul critic de vanzari si sunt foarte multe magazine care au...

Internet

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de SEO seomoz.org a publicat un articol despre cum sa pretuiesti o campanie SEO. Astfel au fost prezentate...

Internet

Ratele de respingere sunt blestemul existentei blogurilor. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat mai putin se implica cititorii, si cu atat...

Internet

O sa incercam sa raspundem cat mai corect cu putinta, fara a analiza o cerinta anume, la intrebarea (primita de foarte multe ori de...

Articole recomandate

Sanatate

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente si grave afectiuni din lume.

Sanatate

Lupta impotriva radicalilor liberi, prin continutul foarte bogat in antioxidanti, se rasfrange direct si asupra frumusetii tale.

Sanatate

Pentru a slabi ai nevoie de vointa si trebuie sa-ti schimbi radical modul de viata.

Lifestyle

Tatuajul se realizeaza cu pigmenti introdusi in stratul superficial al pielii cu ajutorul unui ac conectat la o masina speciala.