Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Doi palestinieni condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unui israelian

image 2023 02 26 26109113 0 forte securitate israeliene dupa atacul din cisiordania

Doi palestinieni au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unui israelian într-un atac armat la o stație de tramvai în Ierusalim. Mohammad Abu al-Hummus și Osama al-Ashqar au fost găsiți vinovați de împușcarea de la stația de tramvai Ammunition Hill în octombrie 2016, în care unul dintre pasageri a murit și mai multe persoane au fost rănite.

Procurorii au declarat că ambii bărbați erau membri ai organizației teroriste palestiniene Hamas și că au efectuat atacul ca parte a unei campanii de terorism care a inclus atacuri cu cuțitul și împușcături împotriva cetățenilor israelieni.

Decizia de a-i condamna pe cei doi palestinieni la închisoare pe viață a fost unanimă, iar judecătorul care a pronunțat sentința a subliniat că atentatul a fost „un act de terorism fără scrupule”.

Reprezentanții organizației Hamas au lansat o declarație condamnând decizia, spunând că a fost o „încălcare a drepturilor poporului palestinian” și că „rezistența va continua până când poporul palestinian își va obține dreptul la auto-determinare”.

Această sentință vine într-un moment tensionat în relațiile dintre Israel și Palestina, în timp ce Israelul își consolidează poziția în teritoriul ocupat al Palestinei și continuă să construiască ziduri și colonii de dezvoltare în această zonă.

Deși sentința a fost criticată de unele organizații de drepturile omului, care susțin că un proces echitabil nu poate fi asigurat în Israel și că atacul a fost un răspuns la ocupația și represiunea israeliană, mulți israelieni susțin că acesta este un pas important în combaterea terorismului și în asigurarea securității cetățenilor lor.

Indiferent de locul unde se află oamenii în această dezbatere polarizată, oamenii spun că este important ca aceasta să fie o alegere a dreptății și a faptelor, nu o alegere a violenței și a răzbunării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Căpitanul Cristian Chirica a cerut fanilor, după eşecul cu Irlanda de la Cupa Mondială, să continue să susţină naţionala de rugby a României, promiţând...

Sport

Alon Hazan, antrenorul naţionalei Israelului, crede că echipa României a fost norocoasă sâmbătă seară, câştigând un punct din meciul cu echipa sa, scor 1-1,...

Sport

Perechea Mara Gae/Anastasia Gureva, cap de serie 8, a câştigat, duminică, finala probei de dublu junioare din cadrul turneului US Open. Mara şi colega...

Sport

Fostul preşedinte american Barack Obama a felicitat-o, sâmbătă, pe Coco Gauff pentru titlul obţinut la US Open, la mai puţin de două săptămâni după...