Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Din ce în ce mai mulți români călătoresc singuri prin lume. Ce recomandă, cu căldură, psihoterapeuții

Din ce in ce mai multi romani calatoresc singuri prin

Românii sunt din ce în ce mai curioși și curajosi să descopere lumea singuri. Fie că nu au parteneri de vacanță sau caută să se regăsească în anumite perioade ale vieții, tot mai multi se aventureaza sa plece neînsoțiți.

Inițial în Europa, iar dupa ce văd că totul merge bine se duc și mai departe, spre Africa, Asia și America de Sud.

Bianca a început să călătorească singură în studenție. Acum lucrează în vânzări și social media și spune că cel mai des își planifica vacantele doar pentru ea.

Bianca Oprea: „La început a fost și din cauza faptului că nu aveam atâtea persoane interesate de stilul meu de călătorie și am luat-o ca o oportunitate să învăț lucruri despre mine. Eu una aleg să stau de cele mai multe ori la hosteluri și mereu întâlnesc alte persoane care sunt cel puțin la fel de pasionate ca mine, încă mai am momente în care am anxietate, de exemplu, dacă simt că destinația nu e foarte sigură, dar îmi fac curaj și îmi iau masuri de precauție. Am grija să am net pe telefon, împărtășesc locația cu alte persoane.”

La 22 de ani Raluca a plecat singură la New York, însă de atunci a văzut multe tari din Europa, Asia și Africa.

kruger shalati
Din ce in ce mai multi romani calatoresc singuri prin

Raluca Mureșan: „În Asia și America de Sud e foarte normal să întâlnesc persoane care călătoresc solo, mai ales femei. În Africa m-am lovit mai mult de reticiență. Cum adică sunt solo traveler? Chiar nu înțelegeau. Însă, de cele mai multe ori este o aventură plăcut interesantă și mă face să descopăr lucruri și despre mine.”

Interesul românilor pentru vacanța pe cont propriu a crescut în ultimii ani. Anul trecut, numărul celor care au căutat pe google „solo travel” a crescut cu 60% față de 2019.

Iar cei care au curajul să plece singuri, pot cere sfaturi sau căuta companie pe grupurile de facebook din care fac parte sute de mii de persoane din toată lumea, sau chiar în locurile în care se cazează.

Indiferent de motivul care ne împinge să plecam singuri într-o vacanță, psihologii spun că în timpul călătoriei vom afla lucruri noi despre noi.

Gabriela Enea, psihoterapeut: „Clienții mei în anumite momente ale vieții privesc cu multă neîncredere. Cum să plec singur în concediu sau într-un moment de descoperire a unor locuri. Hai să ieșim din zona de confort. De cele mai multe ori își găsesc o relație foarte bună sine-sine. Adică se întorc plecând de la întrebarea aș ieși la o cafea cu mine. Răspunsul de cele mai multe e da.”

O vacanță pentru o persoană, poate fi însă mai scumpă decât una în doi sau cu prietenii mai ales atunci când vreți să stați la hotel. 

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Ce s-a ales de fosta mare rivală a Simonei Halep, ex număr 1 WTA, care a lăsat brusc tenisul ca să-și „trăiască viața”
Ce s-a ales de fosta mare rivală a Simonei Halep, ex număr 1 WTA, care a lăsat brusc tenisul ca să-și „trăiască viața”
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Turism

Fie că vorbim despre destinații la mare, la munte, sau pur și simplu la o cină în oraș, cel mai important este că oamenii...

Articole recomandate