Rezumat:
Momentul zilei în care diabeticii consumă anumite alimente poate fi la fel de important pentru starea lor de bine, precum mărimea porțiilor sau numărul de calorii.
Un studiu recent care abordează acest aspect a fost publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism al Societății de Endocrinologie. Temporizarea meselor zilei ar trebui să țină cont de ceasul biologic – pun proces natural, intern care reglează ciclul veghe-somn și se repetă la fiecare 24 de ore.
Consecințele pentru sănătate în ceea ce- privește pe diabetici pot fi îmbunătățite dacă anumite alimente sunt consumate în anumite momente ale zilei.
Chiar contează temporizarea consumului de alimente
„Am observat cum consumul de cartofi dimineața, de cereale integrale după-masa, vegetale și lapte seara și alimente mai puțin procesate seara, toate acestea pot fi asociate cu o durată de viață mai mare pentru diabetici”, spune Qingaro Song din cadrul Harbin Medical University din China.
„Ghidurile nutriționale și strategiile de intervenție pentru diabetici ar trebui să integreze scheme temporizate pentru consumul de alimente”, mai adaugă Qingaro Song.
O viață mai bună pentru diabetici
Cercetătorii au analizat date de la 4642 de diabetici din cadrul National Health and Nutrition Examination Survey. Au făcut acest lucru pentru a determina riscurile la care erau supuși aceștia atunci când venea vorba de posibilitatea de a muri în urma unor afecțiuni ale inimii, indică Eurek Alert.
Au descoperit că diabeticii care consumau cartofi sau legume cu amidon dimineața, cereale integrale după-masa și legume închise la culoare seara, erau mai feriți de afecțiuni ale inimii.
Cei care consumau multe produse din carne procesată seara se aflau la polul opus al riscului.
Vă mai recomandăm și:
Tratamentul pentru diabet ar putea avea mai puține efecte adverse datorită unei noi descoperiri
„Tensiunea dulce”. Cercetătorii au descoperit o legătură între hipertensiune și diabet
LSD și ciupercile halucinogene, asociate cu un risc redus de diabet și boli ale inimii
Un experiment cu celule stem umane a inversat diabetul la șoareci