Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Destinații pentru Crăciun 2022. Cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi de Sărbători

Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

Indiferent că aleg să petreacă Crăciunul în stil tradițional, să se delecteze cu bucate alese, să se relaxeze la un centru SPA sau să aibă o vacanță activă în care să practice sporturi de iarnă, am selectat mai jos unele dintre cele mai frumoase destinații pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

Destinații din România pentru cei care își doresc un Crăciun tradițional în 2022

Românii care vor să petreacă Crăciunul în stil tradițional sunt interesați de locuri în care se păstrează obiceiurile și tradițiile vechi românești, transmise din generație în generație.

Borșa, Maramureș

Maramureș sau „Țara Lemnului” este o destinație potrivită pentru a petrece Crăciunul alături de familie. Fiecare loc se remarcă prin arhitectura autentică din lemn și tradițiile moștenite din bătrâni se păstrează până astăzi.

Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania
1679167761 407 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului se simt arome de pâine coaptă făcută în cuptor, plăcinte cu brânză, mărar și ceapă și pancove (gogoși), iar pe ulițe se aud glasuri de copii care ies la colindat. Pe lângă colindele clasice („umblatul cu capra” sau cu „steaua”), în Maramureș se păstrează și alte tradiții precum: Viflaimul, Brondoșii (Cavnic), Vergelul și Zânele Vestitoare.

Fundata, Brașov

Fundata este o localitate aflată la 40 de km de Brașov. Este cea mai înaltă localitate din zonă, fiind situată la o altitudine de 1.360 m.

Fundata este o destinație de familie care surpinde prin peisajele pitorești de iarnă și prin tradițiile și obiceiurile care nu s-au pierdut în timp. De asemenea, în Fundata se găsesc mâncăruri pregătite după rețete tradiționale transmise din generație în generație: caș afumat, branză de oaie în burduf sau brânză în coajă de brad.

Brașovul pregătește cel mai mare târg de Crăciun pe care l-a organizat vreodată.

Inquam

Gârda de Sus, Alba

Gârda de Sus este o localitate situată în județul Alba, în inima munților Apuseni, iar colindele, peisajele rurale și bucatele tradiționale fac din acest loc destinația ideală pentru a petrece un Crăciun tradițional.

Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, iar în preajma sărbătorilor de iarnă devine un loc de poveste ideal pentru a sărbători Crăciunul.

După o masă tradițională servită la restaurantele din oraș, turiștii pot face o plimbare la târgul de Crăciun, care îi va încânta cu tot felul de atracții.

Bucovina

Bucovina este o altă regiune din țară în care se păstrează datinile străvechi. În Bucovina, fiecare zonă este încărcată de legendă, iar tradițiile s-au păstrat din generație în generație, făcând din această regiune un loc ideal pentru a petrece un  Crăciun tradițional.

1679167762 228 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Sâmbăta de Sus, Brașov

Sâmbăta de Sus este un sat de poveste situat în Munții Făgăraș în județul Brașov.

În preajma sărbătorilor de iarnă, turiștii pot observa tradițiile și obiceiurile care se păstrează din moși strămoși, printre acestea sunt cele ale Cetei de juni și cel al Irozilor.

În această zi, feciorii din sat se adună în cete, merg la slujba de la bsierică unde colindă, apoi tot alaiul, împreună cu sătenii merg la balul de la Căminul Cultural. 

Destinații de Craciun 2022 pentru o vacanță activă

Pentru cei care nu vor să-și petreacă sărbătorile doar la gura sobei, am selectat câteva stațiunii montane în care se află cele mai frumoase pârtii de schi din România.

Valea Prahovei se mândrește cu o serie de stațiuni montane cunoscute pentru pârtiile de schi încântătoare și pentru peisajul pitoresc, iar pasionații sporturilor de iarnă le iau cu asalt pentru a se bucura de un strop de adrenalină.

Bușteni

Stațiunea Bușteni sau „Poarta Bucegilor” este recunoscută pentru atracțiile turistice impresionante, printre care: Piatra Arsa, monumentul Caraiman, Jepii Mari si Jepii Mici și pentru pârtiile de schi: Kalinderu 1 si Kalinderu 2.

De asemenea, în Bușteni se află un fun park cu activități pentru toate vârstele: o pârtie pentru începători, baby schi, o pistă tubbing și un tobogan.

1679167762 717 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Sinaia

Sinaia este stațiunea cu cea mai întinsă suprafață schiabilă din România.

1679167762 774 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

În Sinaia se află 16 pârtii de ski și de snowboard, dotate cu nocturnă și turnuri de zăpadă artificială. Cele mai potrivite pârtii pentru schiorii începători sunt: Laptici 1, Gondola, Valea Soarelui 2 si Incepatori, iar cei experimentați se pot aventura pe pârtiile: Papagal, Carp și Tale.

Predeal

Predeal este o stațiune montană de pe Valea Prahovei, apreciată de turiști, atât pentru pârtiile de schi, cât și pentru peisajele încântătoare.

Stațiunea găzduiește cinci pârtii de schi cu o lungime totală de 7 km. De asemenea, pârtiile sunt dotate cu nocturnă, telescaun și teleschi.

Pârtia Subteleferic are un nivel dificil, pârtiile Clabucet si Cocoșul sunt de nivel mediu, iar pârtiile Clabucet Sosire și Clăbucet Varianta sunt de nivel ușor.

Păltiniș

Situată în Mărginimea Sibiului, Păltiniș este stațiunea aflată la cea mai mare altitudine din România, 1.450 m. Totodată este și cea mai veche stațiune montană din România.

Stațiunea Păltiniș le pune la dispoziție turiștilor șase pârtii de schi, un telescaun și un teleschi.

Pârtiile cu un nivel de dificultate scăzut sunt: Pârtia de schi Oncești și Oncești 2, iar cele cu un nivel mediu sunt: Arena, Gâscani, Platos, Poiana Plopacii și Soarelui.

Straja

Straja este o stațiune montană, care aparține de orașul Lupeni din județul Hunedoara. Stațiunea se află la o altitudine de 1.445 metri și le oferă turiștilor 12 pârtii de schi, dintre care cinci beneficiază şi de instalaţie de nocturnă.

Pârtiile recomandate schiorilor începători sunt: Constantinescu, Sfântul Gheorghe și Platorul Soarelui. Pentru schiorii experimentați sunt recomandate: Pârtia Lupului, Straja și Canal.

1679167762 332 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Vatra Dornei

Stațiunea Vatra Dornei deține patru pârtii de schi: Dealul Negru, Veverița, Parc 1 și Parc 2. Dintre acestea, Pârtia Parc 2 are un nivel ușor de dificultate, iar celelalte trei au nivele medii și grele de dificultate. Pârtiile de schi sunt prevăzute cu instalații de transport pe cablu.

1679167762 421 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Destinații de Crăciun pentru amatorii de SPA și relaxare

Pentru cei care doresc să se relaxeze într-un centru SPA am selectat unele dintre cele mai cunoscute stațiuni cu diferite facilități.

Colibița

Colibița este este un sat în comuna Bistrița Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud, care dispune de o selecție incredibilă de locații unde turiștii se pot bucura de o zi la SPA. De la jacuzzi spațioase cu temperaturi de până la 30 de grade, la saune cu infraroșu și abur, Colibița este locul ideal pentru a-ți încărca bateriile.

1679167762 378 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Sovata

Sovata este o stațiune din județul Mureș, cunoscută drept „Perla staţiunilor balneoclimaterice din Transilvania” datorită calităţii terapeutice a nămolului, a aerului din zonă şi numeroaselor lacuri helioterme.

În stațiunea Sovata există o varietate de pensiuni și hoteluri în care turiștii pot beneficia de numeroase tratamente cu apele terapeutice ale Lacului Ursu sau se pot relaxa cu băi galvanice sau aromatice.

1679167762 92 Destinatii pentru Craciun 2022 Cele mai frumoase locuri din Romania

StirilePROTV

Băile Olănești

Băile Olănești este un oraș în județul Vâlcea care găzduiește una dintre cele mai mari stațiuni balneare din țară în ceea privește numărul de izvoare, proprietăților acestora și debitul.

În statiunea Băile Olănești se găsesc peste 35 surse hidrominerale, atât ca izvoare naturale, cât și ca rezultat al unor foraje.

Băile Herculane

Băile Herculane este un oraș situat în județul Caraș-Severin în care se întâlnește una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume.

În stațiunea Băile Herculane, turiștii au multiple posibilități de tratament: aerohelioterapie, băi termale, în bazin descoperit, băi termale sulfuroase și sărate, în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie (și saună), electroterapie și multe altele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Articole recomandate