Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

De ce stau stewardesele pe mâini atunci când avionul decolează și aterizează

De ce stau stewardesele pe maini atunci cand avionul decoleaza

Iată de ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse în timpul decolării și al aterizării avionului. De asemenea, află care sunt cele mai importante reguli de știut în timpul unui zbor.  

Poate ați observat atunci când ați călătorit cu avionul că însoțitorii de bord adoptă o poziție oarecum neobișnuită în timpul decolării și aterizării. De multe ori, aceștia stau cu mâinile sub coapse.

Stewardesele stau pe mâini în timpul decolării și al aterizării

Conform Travel + Leisure, aceasta este o poziție de siguranță. Mai clar, dacă ar apărea o urgență la decolare sau la aterizare, capul, mâinile și brațele lor sunt deja într-o ușoară poziție de susținere,

Nu uitați, principala sarcină a unui însoțitor de bord este de a menține pasagerii în siguranță, nu doar de a servi băuturi și gustări, așa că acesta este pregătit în permanență pentru situații de urgență. Decolarea și aterizarea sunt fazele unui zbor cu cele mai multe cazuri de accidente, așa că însoțitorii de bord își asumă automat o poziție rigidă care îi pregătește să acționeze eficient și imediat în caz de urgență.

În același timp, aceștia efectuează adesea o „revizuire silențioasă” a procedurilor de urgență, astfel încât să fie pregătiți să acționeze în cazul în care se întâmplă ceva. Producătorul de avioane Airbus recomandă tuturor membrilor echipajului de cabină să efectueze „silent review” la fiecare zbor, conform documentelor sale de siguranță.

De ce stau stewardesele pe maini atunci cand avionul decoleaza

Revizuirea silențioasă (sau revizuirea de 30 de secunde) este recomandată pentru ca echipajul de cabină să își amintească mental aspectele cheie ale procedurii de evacuare de urgență în timp ce se află la postul lor înainte de fiecare decolare și aterizare și scade riscul de distragere a atenției. Această revizuire silențioasă va ajuta echipajul de cabină să se concentreze și să fie pregătit în cazul în care este necesară o evacuare de urgență. Această tehnică va contribui, de asemenea, la minimizarea efectului de sperietură.

A sta pe mâini nu este singura poziție de braț pe care o poate adopta un însoțitor de bord în timpul decolării și aterizării. În funcție de poziția și locația scaunului de salt și de tipul de aeronavă, aceștia își așază, de asemenea, capul într-un anumit mod pentru decolare și aterizare. De exemplu, dacă scaunul lor este orientat în direcția opusă piloților, spre pupa aeronavei, ei își așază capul ușor în sus și înapoi pe tetieră. Dacă scaunul lor este cu fața spre piloți, spre partea din față a aeronavei, ei își așază capul în jos și își retrag ușor bărbia ca și cum s-ar apleca.

În calitate de pasager, nu trebuie neapărat să luați aceeași poziție. Pozițiile de sprijin pentru pasageri implică, de obicei, îmbrățișarea genunchilor sau împingerea brațelor împotriva scaunului din fața dumneavoastră, deși acest lucru variază în funcție de aeronavă și de tipul de scaun. În timpul decolării și al aterizării, cel mai bine este să fiți vigilent (și să nu dormiți) pentru a fi pregătit pentru orice problemă. După ce auziți clopoțelul avionului sunând după decolare, atunci când însoțitorii de bord se ridică de pe scaune, puteți să vă așezați comod și să vă bucurați de zbor.

Reguli de siguranță în avion în timpul decolării și al aterizării

Cele mai importante reguli de siguranță în avion în timpul decolării și aterizării:

Înainte de decolare:

· Ascultați cu atenție instrucțiunile echipajului de cabină. Asigurați-vă că înțelegeți procedurile de urgență și locația echipamentelor de salvare, cum ar fi vestele de salvare și ieșirile de urgență.

· Verificați dacă centura de siguranță este strânsă și corect fixată. Trebuie să fie suficient de strânsă încât să intre un singur deget sub ea.

· Puneți-vă toate dispozitivele electronice pe modul avion sau opriți-le. Nu este permisă utilizarea Wi-Fi sau a datelor mobile în timpul decolării și aterizării.

· Trageți măsuța de tăviță în poziție verticală și blocați-o. Așezați spătarul scaunului în poziție verticală și strângeți scaunul din față, dacă este posibil.

· Scoateți din poală toate obiectele libere, inclusiv gențile, laptopurile și cărțile. Acestea pot deveni proiectile periculoase în caz de turbulențe sau frânare bruscă.

În timpul decolării:

· Rămâneți așezați cu centura de siguranță strânsă pe tot parcursul decolării. Nu vă ridicați și nu vă deplasați prin avion până când nu vi se dă permisiunea de la echipajul de cabină.

· Înghițiți sau mestecați gumă sau bombonele. Acest lucru va ajuta la ameliorarea presiunii din urechi cauzată de schimbările de altitudine.

· Urmăriți instrucțiunile de pe ecranele video de siguranță. Acestea vă pot oferi informații suplimentare despre procedurile de urgență specifice aeronavei.

În timpul aterizării:

· Rămâneți așezați cu centura de siguranță strânsă pe tot parcursul aterizării. Chiar dacă avionul pare să fi aterizat, nu vă ridicați și nu vă deplasați până când nu vi se dă permisiunea de la echipajul de cabină.

· Așteptați ca avionul să vină la un oprire completă și ușile să fie deschise înainte de a vă ridica de pe scaun.

· Nu blocați ieșirile de urgență și nu luați cu voi bagajele de mână.

Este important să respectați toate instrucțiunile echipajului de cabină. Ei sunt acolo pentru a vă menține în siguranță și a vă oferi asistență în caz de urgență. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la regulile de siguranță, nu ezitați să întrebați un membru al echipajului de cabină.

Rețineți că regulile de siguranță pot varia ușor în funcție de compania aeriană și de tipul de aeronavă. Consultați site-ul web al companiei aeriene sau informațiile de la bord pentru detalii specifice.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

FOTO Ivana Knoll ‘a debutat’ și la EURO 2024! Apariție de senzație în tribune, la meciul Spania – Croația
FOTO Ivana Knoll 'a debutat' și la EURO 2024! Apariție de senzație în tribune, la meciul Spania - Croația
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Polițiștii eleni îi pot lăsa pe șoferi pe loc fără permis, dar și fără actele mașinii și chiar și fără plăcuțele de înmatriculare dacă...

Turism

Bucureștiul, capitala României, este un oraș vibrant, plin de istorie și cultură, ce așteaptă să fie descoperit de turiștii din întreaga lume. De la...

Turism

La începutul lunii mai a început programul „Litoralul pentru toți”. Românii pot beneficia de beneficiile acestuia până pe data de 20 iunie 2024. Iată...

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Articole recomandate