Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Cum se manifestă tendinita calcificantă a umărului și în ce constă tratamentul

ZjgyMGRjYWY1ZDhmY2IwOTc5NDk5MGZlOGMzMmE2.thumb

Tendinita calcificantă a umărului este o afecțiune care apare când depozitele de calciu se acumulează în interiorul tendoanelor din apropierea articulației umărului. Această afecțiune poate provoca dureri semnificative și dificultăți în mișcarea brațului.

Simptomele tendinitei calcificante a umărului pot varia de la durere ușoară la durere severă. Durerea poate fi resimțită pe tot brațul și poate fi accentuată în timpul mișcării sau în timpul somnului. În plus, articulația umărului poate fi rigidă și o persoană poate avea dificultăți în a se mișca în mod normal.

Tratamentul pentru tendinita calcificantă a umărului poate varia în funcție de natura și de gravitatea afecțiunii. Unii oameni pot avea nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce alții se pot trata acasă.

În cazul în care tratamentul la domiciliu nu se dovedește eficient, un medic poate recomanda tratamente suplimentare, cum ar fi terapia fizică, injecțiile de corticosteroizi sau intervenția chirurgicală.

Terapia fizică poate fi utilă în cazul tendinitei calcificante a umărului, deoarece poate ajuta la întărirea mușchilor și la îmbunătățirea funcției articulațiilor. În plus, terapia fizică poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Injecțiile de corticosteroizi pot fi utilizate pentru a calma inflamația și durerea. Cu toate acestea, aceste injecții pot crește riscul de deteriorare a tendoanelor și nu sunt recomandate în cazul în care afecțiunea s-a agravat.

Intervenția chirurgicală poate fi necesară în cazul în care alte tratamente nu au avut succes. Procedurile chirurgicale pot fi utilizate pentru a elimina depozitele de calciu sau pentru a îmbunătăți funcția articulațiilor.

În general, tratamentul pentru tendinita calcificantă a umărului este individual și poate fi personalizat în funcție de natura și de severitatea afecțiunii. Cu toate acestea, cei care suferă de această afecțiune trebuie să evite activitățile care pot agrava durerea și să urmeze un program de terapie fizică adecvat pentru a reduce inflamația și pentru a restabili funcția articulației umărului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Jucătoarea finlandeză de hochei pe gheaţă Sanni Hakala este paralizată de la piept în jos în urma unei grave accidentări pe care a suferit-o...

Sport

Selecţionata Romanian Wolves a pierdut semifinala Rugby Europe Super Cup şi va juca pentru locul 3 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Sport

Naţionala României şi-a aflat adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania. Tragerea la sorţi a început la ora 19.00, la...

Sport

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E: 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen), Belgia – Slovacia...