Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Cum arată piața românească a PC-urilor și tabletelor

image 2023 05 25 26289534 0 smartphone uri

În ziua de astăzi, piața românească a PC-urilor și tabletelor este în plină evoluție, fiind diversă și cu o gamă largă de opțiuni pentru consumatorii români. Atât PC-urile cât și tabletele sunt indispensabile vieții de zi cu zi, fie că este vorba de lucru, de divertisment sau de studiu.

Dacă vorbim despre PC-uri, putem spune că acestea se împart în două categorii: cele de tip desktop și cele de tip laptop. Desktop-urile din ce în ce mai puțin preferate de către utilizatori și mai mult utilizate în zona business-ului, fiind mai puternice și fiabile decât laptop-urile. În timp ce laptop-urile sunt mai mobile și mai populare în rândul utilizatorilor de acasă, studenților sau celor care călătoresc frecvent și au nevoie de acces la un calculator.

În ultimii ani, trendul a fost să se cumpere laptop-uri foarte subțiri și portabile, cu ecrane tactile, cu o autonomie mai mare a bateriei și cu multe alte caracteristici care să ofere o experiență de utilizare cât mai comfortable pentru utilizatori. De asemenea, PC-urile de uz casnic din ce în ce mai mult au integrat componente puternice și plăci video pentru gaming și streaming, respondând nevoilor crescente ale publicului tânăr din România.

Pe de altă parte, tabletă au devenit din ce în ce mai populare, fiind considerate aparatele de ultimă generație de pe piața tehnologică. În prezent vedem o ofertă largă de tablete cu ecrane diferite, sisteme de sonorizare puternice, dar și sisteme care permit utilizatorilor să sacadeze de pe telefon sau de pe calculatorul de acasă, în mișcare.

Cel mai important aspect în achiziționarea unui PC sau a unei tablete este stabilirea unui buget și cunoașterea stocului local. Întreaga gazdă de gadget-uri și brand-uri moderne beneficiază de un centru vast de înlocuire și reparare, precum și prevederi legate de garanție.

În concluzie, piața românească a PC-urilor și tabletelor este vastă, cu numeroase opțiuni pentru toate nevoile și bugetele, însă foarte important este să facem o alegere corectă și avizată, astfel încât achiziționarea noastră să fie dintre cele mai bune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Costin Curelea, antrenor secund la CFR Cluj, crede că presiunea şi-a spus cuvântul în meciurile lui CFR şi Craiova. „Am intrat cu 1-1 la...

Sport

Antrenorul echipei Napoli, Luciano Spalletti, a cerut un „an sabatic”, a declarat, duminică seară, patronul campioanei Italiei, Aurelio De Laurentiis, într-o emisiune televizată, confirmând...

Sport

După ce l-a învins duminică în patru seturi în faţa lui Jiri Vesely, Stefanos Tsitisipas a debutat cu succes la Roland Garros. El va...

Muzica

Autor: Redacție a1.ro | Publicat: Sambata, 03 Iunie 2023, 14:45 Actualizat: Sambata, 03 Iunie 2023, 14:49 Roxana Dobre, soția lui Florin Salam, și-a sărbătorit...