Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Cum a creat un arhitect cel mai îngust hotel din lume. Unde a fost construit

Cum a creat un arhitect cel mai ingust hotel din

Un nou hotel din Indonezia încearcă să obțină titlul de „cel mai îngust din lume”.

Dar constructorul său spune că proiectul nu este doar o încercare de a stabili un record mondial, ci și de a atrage atenția internațională asupra orașului pe care îl numește „acasă”, scrie CNN.

Ary Indra a crescut în Salatiga. După ce s-a specializat în arhitectură și a făcut carieră în Jakarta și Singapore, a simțit chemarea de a se întoarce acasă și de a-și folosi abilitățile acolo.

El a găsit o bucată de teren nedorită, pe care nimeni nu era dispus să o dezvolte din cauza dimensiunilor sale ciudate. Așa că el a construit ceea ce se numește acum „PituRooms”, un hotel cu șapte camere, care are doar 2,8 metri lățime.

Clădirea are cinci etaje, iar fiecare dintre cele șapte camere este suficient de mare pentru un pat dublu și o baie mică cu duș și toaletă. Fiecare cameră are o atmosferă diferită datorită operelor de artă și interioarelor locale.

inchiriat
Cum a creat un arhitect cel mai ingust hotel din

„Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou. Este un nou tip de turism care implică comunitățile locale”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Salatiga se află la 500 km sud-est de Jakarta și este în mare parte o destinație necunoscută de către străinii care se îndreaptă spre Yogyakarta, Surabaya sau spre insula Bali, aflată în apropiere, pentru a-și petrece vacanța.

Dar în Indonezia, spune bărbatul, Salatiga este cunoscut ca un oraș acceptabil, care are mâncare bună, infrastructură bună și a fost un loc unde olandezii evadau în weekend în timpul epocii coloniale.

Bărbatul spune că majoritatea indonezienilor consideră Salatiga un loc plăcut pentru a se retrage, dar speră ca hotelul lui să fie primul din multele proiecte care îi vor ajuta pe cei din afară să vadă că Salatiga înseamnă mult mai mult decât o viață liniștită.

„În afară de dificultățile tehnice, cea mai mare provocare a fost mentalitatea tipică din jurul industriei ospitalității, care este obișnuită cu cuvintele superlative: cel mai mare, cel mai înalt, cel mai frumos. Aici suntem cei mai înguști”, a declarat bărbatul.

Orașul se află la poalele muntelui Merbabu, pe care oaspeții PituRooms îl pot vedea din camerele lor de hotel.

Pe lângă camerele de hotel, există un restaurant pe acoperiș de care se pot bucura localnicii, iar arhitectul intenționează să găzduiască evenimente și expoziții de artă.
 

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Românul care a refuzat FC Barcelona: ”A fost cea mai mare greșeală a vieții mele”
Românul care a refuzat FC Barcelona: ”A fost cea mai mare greșeală a vieții mele”
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

O vacanță nu trebuie să îți destabilizeze complet bugetul, iar aceste destinații pot fi foarte ieftine, mai ales dacă găsești opțiuni de cazare care...

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Articole recomandate