Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Corveta „invizibilă” construită de Rusia pentru Flota Mării Negre este un eșec

image 2023 05 4 26244658 0 nave rusesti parasind baza navala din sankt petersburg

Rusia a făcut recent publică lansarea unei corvete „invizibile” pentru Flota Mării Negre, trecând-o ca pe un mare succes tehnologic. Cu toate acestea, pare că acest proiect nu a atins standardele așteptate, iar această corvetă a ajuns să fie considerată un eșec.

Deși nimic nu este cunoscut cu certitudine despre caracteristicile precise ale acestei corvete, se crede că este vorba despre proiectul 22800 Karakurt. Scopul acestui project era de a dezvolta o corvetă rapidă, puternică și greu de detectat de radarele inamice.

Potrivit unor surse din interiorul industriei de apărare rusești, această corvetă a fost construită cu o mare parte din tehnologia obișnuită, totuși aceasta nu a atins așteptările din punct de vedere al furtivității sale. Mai mult, designul său este considerat a fi foarte similar cu navele de război construite de Rusia în ultimii ani.

În plus, se spune că sistemul de propulsie al corvetei este foarte zgomotos, ceea ce îl face ușor detectabil de către sonarele inamice. Mai mult decât atât, se pare că această corvetă suferă de subdimensionare, fapt care împiedică nava să navigheze în condiții meteo extreme, o importantă lacună în ceea ce privește misiunile sale de patrulare și de protecție a frontierei.

Deși Rusia eșuează să construiască o corvetă „inovativă” pentru Flota Mării Negre, acest lucru nu influențează în mod semnificativ în modul în care această țară își realizează economisirea militară, deoarece dispune de o gamă largă de nave ce pot fi utilizate în misiuni de patrulare și de protecție a frontierei.

În concluzie, deși corveta invizibilă a Rusiei pentru Flota Mării Negre a fost anunțată ca fiind un succes tehnologic, în realitate se pare că acest proiect a fost un eșec ineficient. Această corvetă are nevoie de îmbunătățiri majore pentru a adăuga noi caracteristici și pentru a fi mai eficace în îndeplinirea misiunilor sale. Cu toate acestea, Rusia are o flotă puternică de nave care îl pot utiliza ca supliment, deci pierderea acestui proiect nu va afecta capacitatea Rusiei de a-și proteja în continuare interesele sale maritime.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Echipa franceză Metz, antrenată de tehnicianul român Laszlo Bölöni, a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 1-0, formaţia RC Lens. Metz a deschis scorul...

Muzica

In articol: Florin Salam și Roxana Dobre trăiesc împreună o frumoasă poveste de dragoste, iar ea este femeia în brațele căreia și-a găsit liniștea....

Sport

Echipa feminină de tenis de masă a României, vicecampioană europeană en-titre, luptă, duminică, pentru aurul european şi calificarea la JO de la Paris. Finala...

Sport

Australia, din Grupa B, şi Finlanda, din Grupa D, s-au calificat în Final 8 al Cupei Davis de la Malaga, după meciurile de sâmbătă....