Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Compania Neuralink a lui Elon Musk a primit aprobarea să testeze implanturi cerebrale pe oameni

image 2023 05 26 26291227 0 elon musk neuralink

Compania Neuralink a lui Elon Musk a primit recent aprobarea de a testa implanturi cerebrale pe oameni. Compania, care a fost fondată de către miliardarul Elon Musk în anul 2016, își propune să dezvolte tehnologii de tip BCI (Brain-Computer Interface), care să ajute oamenii să controleze dispozitivele tehnologice direct cu ajutorul creierului.

Acest lucru ar putea deschide noi posibilități de comunicare și de interacțiune cu mașinile, dar și de tratare a diverselor afecțiuni, precum paralizia sau leziunile cerebrale.

Această tehnologie de implanturi cerebrale este încă în faza experimentală, dar compania Neuralink speră că va putea să înceapă să testeze implanturile cerebrale pe oameni cât mai curând posibil. În Statele Unite, aceste teste vor fi efectuate pe un grup restrâns de voluntari, care vor primi aceste implanturi pentru a vedea dacă acestea functionează și nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor.

Compania Neuralink a declarat că implantarea propriu-zisă a acestora va fi realizată cu ajutorul unui robot sofisticat, care va putea să implanteze cu precizie electrozii în creierul pacienților. Acești electrozi vor fi conectați la dispozitive wireless care vor putea să transmită semnalele cerebrale către dispozitive externe, precum calculatoarele sau smartphone-urile.

Deși această tehnologie sună incredibil de avansată, unele voci au ridicat semne de întrebare în legătură cu impactul acestor implanturi asupra sănătății oamenilor. Compania Neuralink, însă, a susținut că toate riscurile vor fi evaluate și documentate înainte de a fi testate pe oameni.

În concluzie, dezvoltarea acestor implanturi cerebrale reprezintă o mișcare importantă în domeniul tehnologiei BCI și ar putea aduce beneficii semnificative oamenilor cu diverse afecțiuni și dizabilități. Cu toate acestea, trebuie luate măsuri riguroase pentru a asigura siguranța și confidențialitatea datelor personale ale pacienților care vor fi implicați în teste și studii ulterioare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Muzica

„Am emoții de fiecare dată când este ziua copiilor mei, a soției mele, am emoții. Sunt din ce în ce mai îndrăgostit din zi...

Sport

Costin Curelea, antrenor secund la CFR Cluj, crede că presiunea şi-a spus cuvântul în meciurile lui CFR şi Craiova. „Am intrat cu 1-1 la...

Sport

După ce l-a învins duminică în patru seturi în faţa lui Jiri Vesely, Stefanos Tsitisipas a debutat cu succes la Roland Garros. El va...

Sport

Universitatea Craiova şi fundaşul central Bogdan Mitrea au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. El juca la Craiova din august 2022.  Câştigător al Cupei...