Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

City break-urile cele mai ieftine pentru primăvara 2024 – destinațiile europene unde să mergi

City break urile cele mai ieftine pentru primavara 2024 destinatiile.webp.webp


O vacanță nu trebuie să îți destabilizeze complet bugetul, iar aceste destinații pot fi foarte ieftine, mai ales dacă găsești opțiuni de cazare care îți permit să îți gătești cina și micul dejun acasă, pentru a economisi bani.

Idei de city break-uri în Europa

Descoperă arhitectura distinctivă și explorează scenele diverse ale artelor și bucătăriei în orașele Europei.

Nu știi sigur unde să mergi? Încearcă Barcelona, cu atât de multă personalitate și un farmec aparte, Barcelona te va face să vrei să te reîntorci cu fiecare ocazie.

Sau fă-ți o vacanță în orașul care nu seamănă cu niciun altul: Veneția.

Pentru o vacanță plină de farmec, mergi la Nisa, iar dacă dorești să te bucuri de una dintre cele mai frumoase capitale europene, încearcă Lisabona, o destinație ce oferă o combinație ușoară între oraș și plajă pe tot parcursul anului.

Tirana – Albania

Capitala Albaniei nu doar că este accesibilă, ci există o mulțime de zboruri din care să alegi. De exemplu, dacă alegi perioada 17 – 20 martie, un bilet costă doar 30 de euro. Pare ireal, dar e adevărat.

Tirana este un amestec vesel: bulevarde semi-pariziene, străzi balcanice încurcate și modernism socialist brutal.

Capitala secolului XXI este plină de activitate, cu lucrări de construcție pentru facilități noi, inclusiv Hotelul InterContinental, cu vedere la Piața Skanderbeg, în inima orașului.

Sunt disponibile multe opțiuni ieftine. Multe așteaptă vizitatorul curios, inclusiv un fost bunker nuclear transformat în muzeu, care aruncă lumină asupra comunismului extrem de rigid care a transformat Albania într-o versiune europeană a Coreei de Nord timp de decenii.

Bradford, Marea Britanie

Orașul din West Yorkshire, Anglia, se pregătește pentru un mandat de Capitală Culturală a Regatului Unit în 2025 și, ca atare, își îmbunătățește deja oferta pentru vizitatori în 2024.

Cheia acestei renașteri este Bradford Live, un proiect care va vedea remarcabila clădire art deco cunoscută anterior sub numele de Bradford Odeon, construită inițial în anii 1930, restaurată la gloria sa anterioară.

Acest nou centru de divertisment este așteptat să atragă 300.000 de vizitatori pe an, cu un calendar de peste 200 de evenimente muzicale, de comedie și de divertisment pentru familii anual.

Festivalul de literatură din Bradford, care va avea loc între 28 iunie și 7 iulie, va sărbători, de asemenea, aniversarea a 10 ani în 2024.

Izmir, Turcia

Izmir se află pe coasta de vest a Turciei și este orașul care se întinde cel mai mult în Europa. Vei vedea ruine fascinante (Izmirul a fost orașul grec Smyrna, așa că vizitează sălile voalate ale agorei), bazaruri asemănătoare labirintului și plimbări pe faleză.

O destinație „alternativă” perfectă dacă vrei soare de coastă fără a fi înconjurat de turiști în vacanță.

Derry, Irlanda de Nord

Cel mai nord-vestic oraș din Marea Britanie este diferit în atât de multe feluri. Un zid înconjoară complet nucleul Derry.

De-a lungul secolelor, a fost adesea un loc al tragediilor. Dar acum este recunoscut ca o locație superbă pentru o scurtă vacanță.

Vechiul cartier general Ebrington conține un spațiu cultural și de divertisment fără egal în Marea Britanie.

Berlin, Germania

Amestecul captivant dintre viața de noapte greu de egalat, muzee și galerii de clasă mondială, opțiuni culinare în tendință și locuri istorice triste din secolul trecut este greu de egalat.

Găsești multe zboruri până la Berlin, capitala Germaniei, și opțiunile sunt accesibile. În plus, poți ajunge ușor cu trenul din Bruxelles sau Londra, dacă vrei să bifezi și o altă destinație.

Marseille, Franța

Marseille, al doilea oraș ca mărime din Franța, va fi, de asemenea, primul oraș care va întâmpina flacăra olimpică pe teritoriul francez. Flacăra va ajunge în vechiul port, care a slujit orașul de milenii – grecii și romanii au fost aici.

Orașul a câștigat deja medalia de aur pentru reinventare: un oraș port dur s-a transformat într-o metropolă care se potrivește cu stilul, frumusețea și generozitatea culturală a vizitatorilor.

Oviedo, Spania

Capitala adesea neglijată a regiunii nordice Asturias din Spania, merită mai multă atenție decât primește în prezent de la turiști. Spre deosebire de unele dintre orașele țării care se luptă cu supraturismul, Oviedo este, prin comparație, liniștit, rustic, verde – și un paradis pentru pasionații de mâncare.

Așa este și în 2024, când bucătăria sa va fi recunoscută oficial cu titlul de „Capitală Spaniolă a Gastronomiei”.

Orașul găzduiește șase denumiri de origine protejate pentru brânzeturile, vinurile și cidrurile sale, și are o pleiadă de specialități locale gustoase de gustat în timpul unei călătorii acolo.

Valencia, Spania

Al treilea oraș ca mărime din Spania este plin de o vitalitate tinerescă, în special în cartierele ca Russafa.

A crescut în popularitate printre turiștii europeni – cu 12% mai mulți vizitatori anul trecut decât în 2022 – și următoarele 12 luni sunt importante pentru locul mediteranean, deoarece preia poziția de Capitală Europeană Verde 2024.

Jardín del Turia, cel mai lung spațiu verde urban din Europa, care șerpuiește timp de 9 km și include poduri intricate, pini și iazuri, este ideal pentru a pedala.

Destinațiile cele mai ieftine în primăvara 2024

Iată câteva orașe ieftine și accesibile pentru un city break în 2024. Toate aceste orașe sunt ideale pentru călătorii cu buget redus și, deși nu sunt cele mai mari nume din Europa, sunt toate locuri minunate.

Riga, Letonia

Așezat pe malul Mării Baltice și cunoscut în principal pentru arhitectura sa. Riga, capitala Letoniei, este unul dintre cele mai accesibile orașe din Europa.

Când vine vorba de vizite în orașele europene, bijuteria baltică Riga rămâne adesea un tezaur ascuns. Unele dintre cele mai bune atracții turistice din Riga sunt biserici gotice, clădiri medievale, străzi decorate în stil Art Nouveau, case din lemn și capodopere moderne.

Ljubljana, Slovenia

Ljubljana, capitala încântătoare a Sloveniei, atrage călătorii cu amestecul său captivant de farmec european de altădată și entuziasm modern.

Acest oraș pitoresc, așezat la poalele Alpilor Juliani, se mândrește cu străzi de piatră cubică, arhitectură barocă și un râu împodobit cu poduri romantice.

Ljubljana este bogată în comori culturale, de la castelul său medieval bine conservat care împodobește vârful dealului, la numeroasele sale muzee, galerii și biserici istorice.

Plovdiv, Bulgaria

Plovdiv este al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, construit în jurul a șapte dealuri. Este unul dintre cele mai vechi orașe europene, prima sa așezare datând de acum aproximativ 8.000 de ani.

De-a lungul secolelor, a fost cucerit de greci, romani, slavi și otomani. Plovdiv are mai multe ruine romane decât știe ce să facă cu ele, ceea ce este fascinant de văzut alături de farmecul artistic vibrant.

Dacă ai noroc, poți urmări un spectacol de balet sau un concert, privind orașul și munții Rodopi de pe orizont.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy

FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Metrourile au apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul anilor s-au dezvoltat în sisteme extrem de sofisticate și bine organizate....

Turism

 Printre tratamentele pe care le poți face aici se numără împachetările cu parafină, băi calde cu ape minerale și multe altele. În plus, Pucioasa...

Turism

Datează din anul 1711 și poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Aceasta a fost inclusă pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO, alături...

Turism

Mănăstirea Hurezi sau Horezu a fost înălțată în 1693 de Constantin Brâncoveanu și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.  Este cel mai vast ansamblu...

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Articole recomandate