Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion

Cele mai celebre prezentari de moda

responsive 1622825 1280

Daca pana acuma in celebrele prezentari de moda erau expuse piese vestimentare care duceau spre unicitate, realizate de mari designeri vestimentari, acuma la prezentarile de moda top modelele defileaza imbracate cu piese vestimentare ce au o traditie si istorie din trecut.

Ia traditionala este cunoscuta si sub denumirea de „camasa cu altita”, un element al costumului popular traditional care a adus designerii actuali sa reinterpreteze portul popular printre vestimentatiile actuale. Designerii recunosc ca este mult mai greu sa reinterpretezi si sa asortezi portul popular la cerintele actuale legate de vestimentatie. Ca sa fii unic trebuie sa ai cunostiinta suficienta in istoria traditie pentru a realiza un accesoriu sau o piesa vestimentara de care sa se indragosteasca fiecare femeie.

Semnificatia spirituala a iei provine din zilele de altadata pe atunci cand bunicii nostrii umblau cu haine traditionale in fiecare zi. Mostenire de la parinti si bunici primeai zestrea unde erau incluse costumele traditionale romanesti muncite cu foarte multa dragoste si pe cat posibil cat mai diferite fata de celelalte costume. Tinerele invatau de mici copile de la bunicile lor arta mestesugului popular dar si rugaciunice care se spuneau inainte de a incepe realizarea iei.

Termenul de ie traditionala te duce cu gandul la valorile autentice care existau pe vremea bunicii. Ne bucuram sa vedem ca si in zilele noastre designerii vestimentar doresc sa implementeze in tinutele care sunt purtate in fiecare zi un strop de valoare traditionala.

 

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recomandate