Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Cei mai sanatosi oameni din lume nu merg la sală!

Anulează-ți abonamentul la sală, ai deja tot ce-ti trebuie la indemana!

Dacă dorești să fii cât mai sănătos, nu ai nevoie de benzi de alergat sau ridicari de greutati.

Nu este nevoie sa va luati efectiv dupa spusele noastre – căutați pe internet cei mai longevivi oameni din lume si modul lor de viata, ca dovadă.

Oameni din toate zonele si locurile din întreaga lume cu cea mai mare speranță de viață – nu ridica greutati, nu aleargă maratoane si nici nu merg la sala de sport.

În schimb, aceștia trăiesc în medii care îi supun constant în mișcare, fără să se gândească la asta. Acest lucru înseamnă că gradinresc, se plimbă pe tot parcursul zilei și reduc la minimum comoditățile mecanice pentru munca în casă și curte.

De fapt, cercetătorii au stabilit că mișcarea naturală de rutină este una dintre cele mai impactante modalități de a-ți crește durata de viață și un obicei obișnuit în rândul populațiilor cu cea mai lungă viață din lume.


Care sunt solutiile? Cum putem sa ne prelungim viata in mod natural?

Desigur, acest lucru poate nu pare realist în actuala noastră economie a cunoașterii, unde am fost adesea legați la un birou și în fața ecranului computerului toată ziua.

Deplasarea naturală pe parcursul zilei poate părea plăcută și romantică, dar realitatea este că acum 100 de ani doar 10% dintre noi aveam locuri de muncă sedentare, în timp ce astăzi sunt 90%.

Cu toate acestea, există încă modalități ușoare de a adăuga mai multă mișcare în stilul tău de viață.

Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este să utilizezi un mod de transport activ. Aceasta ar putea însemna dusul copiilor la școală pe jos, mersul cu bicicleta la magazinul alimentar, pana acasa la un prieten sau la cină.

În mod ideal, te poți plimba sau merge cu bicicleta la locul de muncă (sau să mergi pe jos / să mergi cu bicicleta până la stația de autobuz sau tren, dacă acest lucru este mai fezabil).

Cercetările arată că cea mai bună navetă la muncă pe care o puteți avea este o plimbare de 15 minute în fiecare sens, dar orice activitate fizică încorporată de-a lungul plimbării tale este un plus. Pe de-o altă parte, naveta zilnică cu mașina este pe locul doi, în spatele muncii casnice (dar poate că treburile casnice ar fi mai plăcute dacă ți-ai aminti de mișcarea naturală care extinde longevitatea!).

Dacă transportul activ nu este posibil în comunitatea ta, poți găsi totuși timp pentru a ieși la plimbare.

Un studiu recent realizat de Societatea Americană de Cancer a dezvăluit că mersul timp de șase ore pe săptămână duce la un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, boli respiratorii și cancer decât de a nu fi activ deloc. Dar cercetarea a arătat, de asemenea, că mersul chiar și cel puțin două ore pe săptămână poate reduce riscul de boală și te va ajuta să trăiești mai mult.

Mersul este, de asemenea, un medicament minunat pentru mintea ta. O plimbare zilnică ar putea reduce riscul de demență cu 40%, potrivit Anders Hansen, medic și specialist în psihiatrie de la Institutul Karolinska din Suedia.

Dacă plimbările lungi nu sunt pe placul tău, secționează-o, făcând mai multe plimbări mai mici pe zi (cinci minute pe oră). Ieși afară la prânz pentru a lua putin aer curat.


Concluzii finale

Concluzia este că corpurile noastre au fost concepute pentru a se deplasa.

Și asta nu înseamnă neapărat să mergi la sală sau sa consumi cele mai bune proteine.

Nu trebuie să ridicați greutăți mari sau să faci antrenamente cu intensitate ridicată pentru a duce o viață lungă și sănătoasă.

Mișcarea simplă și naturală poate avea un impact mai mare.

Fă așa cum fac centenarii din lume – mișcă-te în mod natural!

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole asemanatoare

Sport

Anulează-ți abonamentul la sală, ai deja tot ce-ti trebuie la indemana! Dacă dorești să fii cât mai sănătos, nu ai nevoie de benzi de...

Sport

Sergio Oliva – The myth Data si locul nasterii: 04 iulie 1941, Fulgencion. Cuba Date antropometrice: inaltime: 178 cm greutate: 100-105 kg perimetrul toracic:...

Sport

„Enough” („Destul”)Acesta este campania jucatorilor profesionisti din anglia si Tara Galilor, in timp ce ei organizeaza un boicot de 24 de ore pe platformele...

Sport

Roger Federer a declarat ca: „Sunt atât de fericit, e incredibil! A fost o zi lungă. E mai uşor când se joacă după-amiază. Este un...

Sport

Vrei sa participi la o sedinta de Yoga Class? nimic mai simplu, acum ai ocazia de a participa si a invata cum te cunosti...

Articole recomandate

Sanatate

Din articolul de mai jos, veti putea invata cat si cum sa te hranesti pentru o crestere in masa musculara, combinatii de alimente si...

Sanatate

A fi fericit imbunatateste doar calitatea vietii tale. Potrivit unui nou studiu, acesta poate creste si cantitatea vietii tale pentru o viata mai lunga.

Internet

Amprentele de pe ecranele telefoanelor mobile dezvăluie o cantitate surprinzătoare de detalii despre sănătatea și stilul de viață al utilizatorului, inclusiv despre preferințele culinare...

Sanatate

Una dintre bauturile preferate ale studentilor este sucul de cola, de ce? pentru ca spun ei ajuta foarte mult intr-o noapte in care vrei...