Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Cei mai sanatosi oameni din lume nu merg la sală!

Anulează-ți abonamentul la sală, ai deja tot ce-ti trebuie la indemana!

Dacă dorești să fii cât mai sănătos, nu ai nevoie de benzi de alergat sau ridicari de greutati.

Nu este nevoie sa va luati efectiv dupa spusele noastre – căutați pe internet cei mai longevivi oameni din lume si modul lor de viata, ca dovadă.

Oameni din toate zonele si locurile din întreaga lume cu cea mai mare speranță de viață – nu ridica greutati, nu aleargă maratoane si nici nu merg la sala de sport.

În schimb, aceștia trăiesc în medii care îi supun constant în mișcare, fără să se gândească la asta. Acest lucru înseamnă că gradinresc, se plimbă pe tot parcursul zilei și reduc la minimum comoditățile mecanice pentru munca în casă și curte.

De fapt, cercetătorii au stabilit că mișcarea naturală de rutină este una dintre cele mai impactante modalități de a-ți crește durata de viață și un obicei obișnuit în rândul populațiilor cu cea mai lungă viață din lume.


Care sunt solutiile? Cum putem sa ne prelungim viata in mod natural?

Desigur, acest lucru poate nu pare realist în actuala noastră economie a cunoașterii, unde am fost adesea legați la un birou și în fața ecranului computerului toată ziua.

Deplasarea naturală pe parcursul zilei poate părea plăcută și romantică, dar realitatea este că acum 100 de ani doar 10% dintre noi aveam locuri de muncă sedentare, în timp ce astăzi sunt 90%.

Cu toate acestea, există încă modalități ușoare de a adăuga mai multă mișcare în stilul tău de viață.

Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este să utilizezi un mod de transport activ. Aceasta ar putea însemna dusul copiilor la școală pe jos, mersul cu bicicleta la magazinul alimentar, pana acasa la un prieten sau la cină.

În mod ideal, te poți plimba sau merge cu bicicleta la locul de muncă (sau să mergi pe jos / să mergi cu bicicleta până la stația de autobuz sau tren, dacă acest lucru este mai fezabil).

Cercetările arată că cea mai bună navetă la muncă pe care o puteți avea este o plimbare de 15 minute în fiecare sens, dar orice activitate fizică încorporată de-a lungul plimbării tale este un plus. Pe de-o altă parte, naveta zilnică cu mașina este pe locul doi, în spatele muncii casnice (dar poate că treburile casnice ar fi mai plăcute dacă ți-ai aminti de mișcarea naturală care extinde longevitatea!).

Dacă transportul activ nu este posibil în comunitatea ta, poți găsi totuși timp pentru a ieși la plimbare.

Un studiu recent realizat de Societatea Americană de Cancer a dezvăluit că mersul timp de șase ore pe săptămână duce la un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, boli respiratorii și cancer decât de a nu fi activ deloc. Dar cercetarea a arătat, de asemenea, că mersul chiar și cel puțin două ore pe săptămână poate reduce riscul de boală și te va ajuta să trăiești mai mult.

Mersul este, de asemenea, un medicament minunat pentru mintea ta. O plimbare zilnică ar putea reduce riscul de demență cu 40%, potrivit Anders Hansen, medic și specialist în psihiatrie de la Institutul Karolinska din Suedia.

Dacă plimbările lungi nu sunt pe placul tău, secționează-o, făcând mai multe plimbări mai mici pe zi (cinci minute pe oră). Ieși afară la prânz pentru a lua putin aer curat.


Concluzii finale

Concluzia este că corpurile noastre au fost concepute pentru a se deplasa.

Și asta nu înseamnă neapărat să mergi la sală sau sa consumi cele mai bune proteine.

Nu trebuie să ridicați greutăți mari sau să faci antrenamente cu intensitate ridicată pentru a duce o viață lungă și sănătoasă.

Mișcarea simplă și naturală poate avea un impact mai mare.

Fă așa cum fac centenarii din lume – mișcă-te în mod natural!

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole asemanatoare

Sport

Acest sport ajuta la eliminarea celulitei si imbuntatirea functiilor cardiovasculare.

Sport

Te intrebi de ce arata vedetele atat de bine chiar si dupa o nastere? Ei bine, afla ca ele au un stil de viata...

Sport

Sportul te ajuta sa-ti mentii organismul si silueta tanara si plina de viata.

Sport

Spinning-ul este o forma de exercitiu cardio care implica pedalarea pe bicicleta in ritmul muzicii.

Sport

Pe langa puterea fizica sportita, muschii sanatosi si antrenati au si alte avantaje.

Articole recomandate

Sport

Acest sport ajuta la eliminarea celulitei si imbuntatirea functiilor cardiovasculare.

Sanatate

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente si grave afectiuni din lume.

Sport

Te intrebi de ce arata vedetele atat de bine chiar si dupa o nastere? Ei bine, afla ca ele au un stil de viata...

Sanatate

Lupta impotriva radicalilor liberi, prin continutul foarte bogat in antioxidanti, se rasfrange direct si asupra frumusetii tale.