Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion

Ce spun sindicatele din educație despre închiderea mediilor, în contextul grevei: „Rămâne de văzut. Guvernul trebuie să răspundă”

Greva profesorilor din învățământul preuniversitar continuă în forță și este însoțită de proteste la nivel național, în special în marile orașe ale țării. Unul dintre subiectele fierbinți ale acestei greve este închiderea mediilor școlare. Sindicatele din educație au abordat acest subiect și au transmis că rămâne de văzut ce va face Guvernul, care trebuie să răspundă în mod adecvat.

Închiderea mediilor școlare, adică a claselor de elevi din aceeași cohortă, care studiază împreună, a fost o măsură luată în conformitate cu protocoalele de siguranță sanitară. Această decizie nu a fost bine primită de sindicatele de profesori și părinți, care se tem că această decizie va avea un impact negativ asupra procesului de învățământ. Ei spun că această soluție este una temporară și că Guvernul ar trebui să vină cu alte alternative mai eficiente pentru siguranța elevilor și a profesorilor.

Aceste probleme au fost ridicate în timpul negocierilor dintre sindicatele de învățământ și autoritățile guvernamentale. Este important de menționat că sindicatele au propus o serie de măsuri alternative care ar putea îmbunătăți situația actuală, cum ar fi creșterea numărului total de ore de studiu, adaptarea modalităților de evaluare și o mai mare flexibilitate cu privire la programele școlare. Cu toate acestea, guvernul nu a respectat aceste propuneri și a continuat să ia decizii unilaterale.

Sindicatele de educație afirmă că elevii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza acestei situații și că închiderea mediilor școlare nu este o soluție durabilă. Ei susțin că elevii au nevoie de un mediu sigur și propice învățării și că, prin urmare, autoritățile guvernamentale trebuie să găsească alte soluții pentru a face acest lucru posibil.

În concluzie, sindicatele de educație au ridicat problema închiderii mediilor școlare în contextul grevei și solicită autorităților guvernamentale să vină cu soluții eficiente pentru a proteja elevii și profesorii în timpul pandemiei. Este important să se găsească o modalitate de a împiedica încă o generatie de elevi să sufere din cauza lipsei de soluții adecvate în educație.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei Universitatea Craiova, a fost nemulţumit de prestaţia arbitrilor din camera VAR, reproşându-le acestora că Badelj a fost eliminat prea uşor....

Sport

Reprezentativa de rugby a Irlandei a învins, sâmbătă seară, la Nantes, cu scorul de 59-16, selecţionata statului Tonga, într-un meci din grupa B de...

Sport

Portarul de rezervă al echipei Paris Saint-Germain, Sergio Rico, a declarat că se simte foarte bine la patru luni după ce a suferit un...

Sport

Arbitrii şi observatorii partidelor care vor avea loc, luni, în etapa a IX-a din Superligă: Poli Iaşi – FC Botoşani, ora 18.30 Arbitri: Ionu...