Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Ce să vizitezi în Țările de Jos. Cele mai frumoase locuri de văzut în Olanda

Ce sa vizitezi in Tarile de Jos Cele mai frumoase

De-a lungul secolelor, olandezii au construit o serie de canale, baraje, diguri și stații de pompare pentru a ține departe marea și râurile. Astăzi, peste 2.400 de kilometri de diguri protejează această țară joasă și plată, aproape jumătate dintre acestea aflându-se sub nivelul mării. Fără digurile existente, 65% din țară ar fi inundată zilnic.

Ce să vizitezi în Țările de Jos în afară de Amsterdam

Amsterdam este probabil prima oprire pentru oricine vizitează Olanda – și pe bună dreptate. Dar există mult mai mult de explorat în această țară mică decât capitala sa.

Giethoorn

Numit „Veneția Olandei,” această localitate cu ferme cu acoperiș de paie și poduri de lemn poate fi explorată fie pe piste pentru biciclete, fie pe canale – fie cu barca, fie patinând pe gheață în lunile de iarnă înghețată.

Ce sa vizitezi in Tarile de Jos Cele mai frumoase
Tarile de jos turism

Shutterstock

Beemster Polder

La aproximativ 8 kilometri nord de Amsterdam, regiunea Beemster este un exemplu de polder olandez – o bucată plată de teren agricol verde format prin drenarea unui corp de apă. Pe lângă semnificația sa culturală (a fost declarat sit UNESCO în 1999), Beemster Polder este un peisaj superb, cu mici canale, mori de vânt și câmpuri verzi și luxuriante. Oprește-te la Middenbeemster, care, ca majoritatea orașelor din țară, este de un farmec imposibil de ignorat.

Utrecht

Canalele din Utrecht au două niveluri, unde pivnițele vechi de secole acum servesc drept locuri pentru a savura mâncare și băuturi la nivelul apei – ceva unic pentru acest oraș.

De asemenea, te poți bucura de bisericile înalte și cafenelele primitoare din Utrecht, explorându-le cu bicicleta, deoarece este unul dintre cele mai prietenoase orașe din lume pentru bicicliști. Este, de asemenea, locul perfect pentru iubitorii de istorie, cu atracții precum Dom Tower și Centraal Museum, care oferă posibilitatea de a afla despre trecutul țării.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Parcul Național De Hoge Veluwe

Acest parc este unul dintre cele mai mari din Olanda și în cele peste 6 hectare ale sale, găzduiește animale sălbatice rare, unele dintre cele mai emblematice clădiri din Olanda și muzeul Kröller-Müller, care expune o colecție de artă din secolul al XIX-lea și al XX-lea, în plus față de cea mai mare colecție privată de lucrări Van Gogh. Te poți plimba pe biciclete albe (gratuite) – parcul are 1.800 de biciclete disponibile pentru închiriere.

Delft

Mulți oameni vin la Delft pentru ceramica sa albastră, dar nu trece cu vederea arhitectura sa renascentistă și muzeul Vermeer (pictorul olandez, celebru pentru lucrări precum „Fată cu cercel de perlă” și „Zăpadă la Delft”, s-a născut și a murit aici).

Insula Texel

Texel este cea mai mare și cea mai populată dintre Insulele Friziene de Vest, cunoscute și sub numele de Insulele Wadden, datorită amplasamentului lor în Marea Wadden. Insula are peisaje diferite de orice altceva de pe continent, inclusiv dune nisipoase, mlaștini sărate pline cu levănțică și plaje aliniate cu căbănuțe de lemn.

Rotterdam

Iubite de fotografi și disponibile pentru închiriere pe Airbnb, casele cub Piet Blom sunt un motiv suficient pentru a vizita al doilea oraș ca mărime al țării. Dar la fel de atractive sunt barurile și restaurantele, podul înalt Erasmus și Piața Centrală iluminată cu LED-uri.

Kinderdijk

Satul Kinderdijk este probabil ceea ce îți vine în minte când te gândești la un peisaj olandez idilic – cu alte cuvinte, multe mori de vânt. Cele 19 mori monumentale au fost construite la începutul secolului al XVIII-lea pentru a preveni inundațiile și a menține solul uscat, iar rețeaua de mori este un sit al patrimoniului mondial UNESCO din 1997.

Thorn

Aflat în provincia Limburg (aproape de granița cu Belgia), Thorn este frumos ca o carte poștală, cu străzi de pavele și clădiri din cărămidă albă. Atracția sa de neratat este biserica abacială din secolul al X-lea din centrul orașului.

Zaanse Schans

Dacă ești în căutarea unei imagini a istoriei olandeze, mergi la Zaanse Schans: aici, în această colecție de mori de vânt și case, sunt readuse la viață secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Nu rata fabrica de brânză.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Haga

Amsterdam poate fi capitala, dar parlamentul olandez se găsește în acest oraș uimitor de pe Marea Nordului. În interiorul său Inner Court gotic se află unele dintre cele mai bune muzee ale țării, inclusiv un omagiu adus lui M.C. Escher și Mauritshuis (care găzduiește „Fată cu cercel de perlă”).

Alkmaar

Alkmaar are multe muzee intrigante și multă arhitectură medievală de admirat, dar majoritatea călătorilor vin aici dintr-un motiv: brânza. Orașul este cunoscut pentru piața sa tradițională de brânză, care are loc în diminețile de vineri din aprilie până în septembrie.

Haarlem

Adesea numit „Micul Amsterdam”, Haarlem are toată atracția capitalei, dar fără mulțimea de oameni. Vizitează Jopenkerk, o berărie aflată într-o catedrală convertită din secolul al XIV-lea.

Lisse

Nu poți vizita Olanda și să nu te aștepți să vezi niște lalele colorate. Există multe locuri în țară pentru a admira frumoasele flori, dar Grădinile Keukenhof (deschise din martie până în mai) și câmpurile întinse din jurul orașului Lisse sunt o alegere sigură.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Volendam

Acest pitoresc sat pescăresc este cel mai bine cunoscut din Olanda, fiind plin de case colorate din lemn, bărci de pescuit și tarabe cu fructe de mare care oferă fish and chips, anguila afumată și hering mărunțit, presărat cu ceapă.

Marea Wadden

Acest ținut umed de coastă – un sit al patrimoniului mondial UNESCO și „cel mai mare sistem neîntrerupt de bălți de nisip și mâl din lume” – găzduiește o serie de specii de animale, inclusiv foci și marsuin. Aici există aproximativ 50 de insule, iar Olanda „deține” cinci dintre ele.

Eindhoven

Dacă îți place tehnologia și designul, mergi la Eindhoven. Nu rata Van Abbemuseum (artă modernă și contemporană), Strijp-S (un centru creativ și cultural amplasat într-un parc industrial) și Inkijkmuseum (un muzeu micro situat într-o fostă spălătorie). Aspectul poate fi înșelător: Eindhovenul modern este unul dintre cele mai vechi orașe din Olanda.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Ce să vizitezi în Amsterdam

De la plimbări liniștite cu barca pe canalele umbrite de copaci până la muzee de artă de clasă mondială și cumpărături la buticuri elegante, în Amsterdam nu te vei plictisi niciodată.

Odată ce ai bifat cele mai mari dorințe de pe lista ta, asigură-te că ieși din inelul canalului, rețeaua de canale în formă de evantai care domină centrul istoric al orașului.

Când vizitezi cel mai bine păstrat oraș din secolul al XVII-lea al Europei, adevărata provocare este să-ți folosești timpul în mod înțelept.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Muzeul STRAAT

Amsterdam are acum al doilea muzeu dedicat artei stradale – și este o bijuterie. Cu peste 130 de artiști din 32 de țări reprezentați în colecția sa de peste 150, acest muzeu este cu totul special. Aflat într-un depozit colosal în zona fostului șantier navale NDSM, STRAAT are aproximativ 86.000 de metri pătrați de spațiu de expoziție în interior, în timp ce în exterior, fațada sa este acoperită de picturi murale.

Foodhallen

Foodhallen se evidențiază datorită ofertei sale de primă clasă, servind de la reinterpretări ale clasicelor olandeze la delicii vietnameze și mexicane.

Găzduit într-un fost depou de tramvaie, locul este animat la orice oră a zilei. Beerbar are peste 60 de beri locale și internaționale diferite, inclusiv două fabricate special pentru Foodhallen. Este un popas ideal în orice moment al zilei, în special iarna când trebuie să te încălzești după o zi lungă de vizitat.

Feribot către Amsterdam-Noord

Sistemul gratuit de feriboturi al Amsterdamului este o parte esențială a sistemului său de transport, transportând pietoni, bicicliști și scutere peste râul IJ spre Amsterdam-Noord în fiecare zi.

Există două rute principale: cea mai populară, către Buiksloterweg, durează mai puțin de cinci minute și te lasă practic la poalele turnului A’DAM și ale arhitectonicului EYE Film Institute.

Cealaltă, o călătorie de 15 minute, merge la NDSM, un fost șantier naval industrial care a fost transformat în una dintre cele mai trendy zone ale orașului.

Feriboturile rulează aproximativ la fiecare patru până la șase minute, plecând de spatele stației Centraal; există un cronometru în apropierea docului care arată următoarele plecări. Totul este destul de simplu și o activitate de neratat.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Albert Cuyp Markt

Acest târg de stradă de pe Albert Cuypstraat, între Ferdinand Bolstraat și Van Woustraat, există de peste 100 de ani. Este una dintre cele mai mari piețe din Europa, cu 260 de standuri care vând fructe, legume, pește, flori, haine și multe altele, deschisă de luni până sâmbătă.

Sinagoga Portugheză

La est de centrul orașului, în Cartierul Cultural Evreiesc, vei găsi una dintre cele mai mari și mai vechi sinagogi active din Europa. Interiorul său magnific arată în mare parte așa cum arăta în 1675, cu coloanele sale de piatră înalte, tavanul său din lemn și băncile sale din lemn care înconjoară un imens arc al Torei făcut din lemn strălucitor.

Clădirea nu are încă electricitate – slujbele de seară sunt iluminate de sute de lumânări în candelabrele mari din alamă. Mărimea sinagogii și frumusețea interioară te vor impresiona.

Westergas

Chiar la vest de pitorescul cartier Jordaan se află Westerpark, un spațiu verde încântător cu peluze largi, iazuri idilice și copaci înalți și umbroși, străbătut de piste de ciclism și de mers pe jos.

Dar atracția reală aici este Westergas, o fostă stație masivă de gaze care a fost transformată într-un centru animat de divertisment. Clădirile din cărămidă roșie din secolul al XIX-lea, clasificate ca monumente industriale, sunt pline de restaurante la modă, berării și cinematografe independente.

Cel mai cool dintre toate este Gashouder, un vechi rezervor de gaze care găzduiește concerte de techno pentru până la 3.500 de oameni în interiorul său vast și circular.

Tarile de jos turism

Shutterstock

Vondelpark

Această porțiune de verde oferă o alternativă vizuală binevenită la marea monocromatică de cărămidă care alcătuiește centrul Amsterdamului. Nu rata statuia „The Fish” realizată de Pablo Picasso și profită de numeroasele spectacole de muzică, dans și cabaret la teatrul în aer liber în timpul lunilor de vară.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

„Serena, e greu să faci pe lupul moralist!” Replica acidă spre Simona Halep, demontată cu argumente
„Serena, e greu să faci pe lupul moralist!” Replica acidă spre Simona Halep, demontată cu argumente
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Turism

Peștera Scărișoara ascunde cel mai mare ghețar subteran din România. Numele vine de la comuna Scărișoară, aflată la 16 kilometri mai jos. Pe vremuri,...

Turism

Dacă sunteți deja cu gândul la vacanță, aflați că grecii au pregătit noi reguli pentru acest sezon estival.   Doar 30% din suprafața fiecărei...

Turism

Utilizatorul www.stirileprotv.ro, Cezar Comorasu, ne-a trimis un nou articol cu sfaturi de calatorie. De data aceasta, ne vorbesde despre Londra. Informatiile si imaginile ii...

Turism

Scena gastronomică din București evoluează într-un ritm amețitor, bucătarii din restaurantele și bistrourile orașului completând rețetele tradiționale cu noi feluri de mâncare care îți...

Articole recomandate