Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bizar

Ce înseamnă să fii agent de vânzări, ce joburi sunt disponibile și cu cât se plătesc

62321409


Unul dintre cele mai des întâlnite joburi pe piaţa locurilor de muncă este cel de agent vânzări, fie că lucrezi într-un magazin de retail (fashion, mâncare şi alte bunuri de larg consum) sau într-un magazin de telecomunicaţii, sau într-un business B2B.

Ce înseamnă să fii agent de vânzări

Un agent de vânzări este un profesionist pe care o companie îl angajează pentru a vinde produse sau servicii și pentru a acționa ca purtător de cuvânt al mărcii tale în acest proces. Adesea, agenții de vânzări sunt lucrători independenți care câștigă comision pe baza sumelor pe care le vând.

În calitate de agent de vânzări, eşti în prima linie în oferirea de servicii clienților. Eşti persoana de care vor depinde pentru a le îndeplini cererile și pentru a oferi servicii care le răspund cel mai bine nevoilor. Pentru a face acest lucru, vei prelua comenzi, vei oferi servicii și vei oferi suport personal și prin telefon sau internet. Vei fi, de asemenea, responsabil pentru menținerea fișierelor clienților, asigurându-te că clienții care revin sunt serviți la cel mai bun nivel posibil.

Multe companii caută agenți de vânzări cu experiență în industria lor, dar există și oportunități de nivel entry-level pentru cei noi în forța de muncă sau care își schimbă cariera. Indiferent de motiv și cum te dezvolţi în vânzări, este important să fii orientat spre client, abordabil și încrezător. Serviciul tău excelent este ceea ce aduce clienții înapoi.

Rolul unui agent de vânzări este unul critic pentru vânzările unei companii și pentru creșterea afacerii acesteia. Agenții de vânzări promovează bunurile și serviciile companiei către potențialii cumpărători și facilitează semnarea contractelor de vânzare între companie și clienții săi. Obiectivele și întinderea puterilor unui agent sunt stabilite într-un document numit contract de agenție, care permite agentului de vânzări să opereze numai pe un anumit teritoriu de vânzare. Acordurile de agenție includ adesea și o clauză de exclusivitate, care împiedică agentul să promoveze bunurile sau serviciile unui concurent pe același teritoriu.

Cât câștigă un agent de vânzări

În funcție de oraș și domeniul de activitate al companiei, ofertele salariale pentru un astfel de job diferă. Totodată performanța și capacitatea de a atinge targeturile lunare/semestriale/anuale au un impact mare asupra veniturilor unui agent de vânzări.

Un agent de vânzări în HoReCa câștigă lunar între 600 – 800 euro net.

Un agent de vânzări într-un domeniu tehnic, ce presupune cunoștințe tehnice despre produse sau servicii, poate câștiga între 750 – 1200 euro lunar. Iar salariul unui agent de vânzări B2B, un profesionist care caută și construiește relații cu factorii de decizie din corporaţii pentru a vinde un produs sau serviciu, poate ajunge până la 1500 de euro lunar.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 5,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 35.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Bizar

Românii divorțează, nu se mai căsătoresc și preferă un nou tip de relație. ”E mai la modă” Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general:...

Bizar

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 31 martie 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

iLikeIT. Emisiunea integrală din 16 martie 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 martie 2024 Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Bizar

Cutremur, sâmbătă după-amiază, în România. Ce magnitudine a avut și în ce zonă a fost resimțit Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole recomandate