Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Ce este eventrația și cum poate fi tratată

Eventrația este o afecțiune medicală care se caracterizează prin apariția unei hernii abdominale. Aceasta apare atunci când o parte a mușchilor abdominali se slăbește sau se rupe și permite organelor interne să iasă din cavitatea abdominală și să se sprijine pe peretele abdominal.

Cea mai frecventă cauză a eventrației este o intervenție chirurgicală anterioară, care poate afecta mușchii și fascia abdominală. Eventrația poate fi, de asemenea, cauzată de o vânătăi, o lovitură sau o altă traumă abdominală, de o sarcină, sau din cauza unei afecțiuni medicale precum colita cronică.

Simptomele eventrației includ senzația de greutate în zona abdominală, durere, oboseală, disconfort și sensibilitate la atingere. Uneori, pacienții se pot confrunta cu o umflătură care apare în zona afectată.

Tratamentul eventrației depinde de mărimea și severitatea herniei. Eventrația mică poate fi tratată prin purtarea unei centuri herniare sau a unei plăci dure pentru a menține mușchii abdominali în poziție. În cazuri mai severe, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta hernia și a restabili structura mușchilor abdominali.

Înainte de a recomanda orice tratament pentru eventrație, medicul va efectua o examinare fizică completă și va face o evaluare a istoricului medical al pacientului. În cazul în care intervenția chirurgicală este necesară, pacientul trebuie să fie pregătit pentru aceasta prin evaluarea stării de sănătate și a riscurilor potențiale.

În concluzie, eventrația este o afecțiune medicală care poate fi tratată cu succes, iar pacienții care prezintă simptome de hernie abdominală trebuie să-și facă imediat o programare pentru o evaluare medicală completă. Tratamentul adecvat poate îmbunătăți calitatea vieții și poate preveni apariția complicațiilor grave.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner, locul 4 mondial, s-a calificat, marţi, pentru prima oară în carieră, în semifinale la Australian Open. Sinner a...

Muzica

Fratele lui Costel Corduneanu nu se împacă deloc cu absența celui supranumit Regele Manelelor de la priveghi. articolul continua dupa recomandari La căpâtâiul lui...

Sport

Noul portar al FC Rapid, Marian Aioani, a declarat, pentru pagina de Facebook a grupării giuleştene, că a simtit că un transfer în Giuleşti...

Sport

Echipa Palestinei a învins, marţi, cu scorul de 3-0, formaţia statului Hong Kong, în etapa a treia a grupelor la Cupa Asiei pe Naţiuni...