Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Castelul Corvinilor le permite românilor să viziteze gratuit două turnuri recent restaurate

62368360


Castelul Corvinilor, numit și al Huniazilor sau al Hunedoarei, și-a deschis larg – și gratuit – porțile, pentru a le permite românilor să viziteze două turnuri recent restaurate, unde au fost descoperite mai multe încăperi secrete. 

Monumentul se află într-un amplu proces de reabilitare, finanțat de Uniunea Europeană cu 11 milioane de euro.

Sute de oameni s-au grăbit să vadă Turnul Alb si Turnul Vechi de poartă, unde nu a mai intrat nimeni de mai bine de un secol. Acolo, în 1854, a avut loc un incendiu, iar de atunci accesul a fost interzis.

În timpul lucrărilor de restaurare, arheologii au putut ajunge la 6 încăperi cu rol de apărare, pe care nu le cunoșteau. Au găsit și pereți care păstrează pictura originală a castelului.

Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: ”Cercetările realizate cu ocazia acestor lucrări au dus la descoperirea unor elemente importante, cum ar fi fragmente de frescă din secolul 15 sau grafitti cu cavaleri în armură luptându-se, dar și o intrare practicată în zidul cetății din secolul 14.”

Hotel construit langa Castelul Corvinilor - 5

Ioan Bodochi, istoric: ”Vedem doi cai care sunt așezați față în față, un cavaler îmbrăcat în armură, din nefericire cavalerul nu s-a mai păstrat în întregime, făra partea capului, dar aceste elemente ne conduc cu gândul că acest grafitti este din perioada medievală.”

Turiștii pot vizita acum 6 din cele 8 turnuri ale castelului. Monumentul, cu o istorie de peste 7 secole, este impresionant prin dimensiuni. De-a lungul timpului, cei care l-au stapânit i-au adăugat noi săli și ziduri de apărare.

Turist: ”Am vizitat câteva castele din Austria și Elveția, dar aș zice că ăsta e pe primul loc. Îmi place că restaurarea păstrează patina, nu este modernă.”

Turist: ”Sunt atât de multe elemente, scări, fiecare încăpere e uriașă! Foarte mare! Și tavanele sunt foarte înalte!”

În curând și turnul Buzdugan, cel mai spectaculos dintre toate, folosit în trecut pentru observație, va intra în proces de restaurare.

Lucrările în valoare de 5 milioane de euro au fost scoase la licitație.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

România se evidențiază ca o destinație de cicloturism ecoturistic ce oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale și experiențe autentice. În mijlocul acestor peisaje...

Turism

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi.  Cele...

Turism

Una dintre cele mai mari companii de rezervări online din turism trebuie să se alinieze unor noi reguli europene. Alături de Alphabet, Amazon, Apple,...

Turism

Pe malul Coastei de Azur, la jumătatea distanței dintre orașul Nisa și granița cu Italia, se află a doua cea mai mică țară din...

Turism

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara. A fost inaugurată în...

Articole recomandate