Confort, siguranta, protectie, ambient placut si sanatate, sunt elementele principale care caracterizeaza casele din lemn. Acestea nu sunt ceea ce va promitem ca va oferim, ci sunt aprecierile celor care si-au construit si locuiesc in casele din lemn realizate de noi. In cele ce urmeaza va vom prezenta avantajele caselor din lemn.
Primul element „pro-case de lemn” este pretul, variind de la 100 de euro / metrul patrat „la rosu” si undeva pana la 400 de euro / metru patrat „la cheie”. Prin urmare la o valoare de 35.000 de euro ai putea avea o casa de aproximativ 100 de metri patrati gata finisata.
Un alt element ce inclina balanta in favoarea caselor de lemn este timpul de realizare a acestora. Casele din lemn pot fi realizare intr-un timp scurt in comparatie cu celelalte tipuri de case, deoarece pot fi realizare in orice anotimp, durata aproximativa fiind de cca 100 de zile lucratoare.
Eficienta termica este un alt punct forte al caselor de lemn. Fiind in sime un material poros, lemnul confera o temperatura optima atat in timpul verii cat si in cel al iernii. Lemnul contine aer care este un bun izolator, limitand abilitatea conducerii de caldura, dar totodata minimizeaza consumul energiei pentru incalzire. Se cunoaste foarte bine proprietatea lemnului de bun izolator termic, astfel locatarii vor face economii substantiale in perioada iernii in cazul acestor tipuri de case, costurile fiind cu aproximativ 50 % mai mici fata de casele din beton sau caramida, de exemplu. Casele din lemn asigura un confort termic excelent in toate anotimpurile – calduroase iarna si racoroase vara, temperatura peretilor fiind de aproximativ 18 grade chiar si iarna daca se incalzirea acesteia este constanta. Deoarece peretii din lemn au o inertie din lemn foarte mica acestia se incalzesc rapid chiar si daca in timpul iernii nu s-a realizat incalzirea in mod constant, sau nu s-a realizat deloc timp de mai mult timp.
Un alt element care sporeste atractivitatea si eficienta caselor din lemn este gradul de umiditate in casa, care este mereu la un nivel optim, aerul din casele de lemn nefiind niciodata prea umed sau prea sec-uscat, astfel prin pastrarea umiditatii mentinandu-se si temperatura. Un fapt specific caselor din lemn este acela al „sistemului de aer conditionat”- natural.
Flexibilitatea este un alt element pozitiv al caselor din lemn, fiind recunoscute ca si cele mai sigure in cazul unor cutremure chiar si daca acestea sunt de magnitudine mare.
Un alt atu al caselor din lemn este aspectul acestora. Indiferent de aspectul acestora este debordeaza de eleganta, caldura dar in acelasi timp si de modernism si inovativitate, fiecare detinator de aceste case putandu-si pune amprenta personala in constructia acesteia.
Persoanelor care sufera de alergii sau alte deficiente ale sistemului respirator le este recomandata mutarea si chiar locuirea in case din lemn , deoarece lemnul nu permite depunerea prafului si ajuta la tratarea si diminuarea simptomelor alergice.
In concluzie, depinde doar de dvs. sa alegeti intre o casa sanatoasa, ieftina, si economica sau o alta casa.
