Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Care sunt cele mai sigure locuri din avion. Ce spun statisticile privind poziționarea în aeronavă

Care sunt cele mai sigure locuri din avion Ce spun.web .webp


Totuși, dacă sunteți mereu emoționat sau speriat înainte de un zbor, ar trebui să știți care sunt cele mai sigure locuri din avion în cazul unui accident.

Indiferent de locul în care stați în avion, trebuie să aveți întotdeauna în minte că transportul aerian este cel mai sigur.

Iată ce arată statisticile bazate pe accidentele aviatice din trecut.

Locurile din avion cele mai sigure

Profesorul de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, Dan Bubb, a declarat că cele mai sigure locuri din avion sunt cele din spatele aeronavei. Potrivit unei analize TIME din 2015, care a analizat datele Administrației Federale a Aviației (FAA) din ultimii 35 de ani, locurile din treimea din spate a aeronavei au avut o rată de fatalitate de 32%, în timp ce locurile din treimea din mijloc au avut o rată de fatalitate de 39%, iar locurile din treimea din față au avut o rată de fatalitate de 38%.

Mai precis, locurile din mijloc din partea din spate a aeronavei, sunt, din punct de vedere statistic, cele mai sigure, cu o rată de mortalitate de doar 28%. Prin comparație, scaunele de pe culoar din mijlocul cabinei au o rată de fatalitate de 44%.

Nu uitați însă că acestea sunt doar date generale bazate pe accidentele aviatice anterioare – și au existat și cazuri aberante. De exemplu, atunci când zborul 232 al United Airlines s-a prăbușit în Sioux City, Iowa, în 1989, majoritatea celor 184 de supraviețuitori se aflau în treimea din mijloc a avionului. În dezastrul din Tenerife din 1977, cel mai mortal accident aviatic care a ucis 583 de persoane, cei 61 de supraviețuitori au stat în principal în partea din față a avionului Pan Am implicat în accident, conform travelandleisure.com.

În cele din urmă, totul depinde de circumstanțele specifice ale unui potențial incident, astfel încât alegerea unui scaun în funcție de șansele de supraviețuire într-un accident ar putea să nu fie cea mai bună idee. Există cu siguranță un pic de noroc implicat, iar avioanele sunt în general o formă de transport foarte sigură. În plus, să stai în spatele avionului nu este întotdeauna cea mai plăcută experiență.

„Datele arată că, în timp ce cele mai sigure locuri sunt în partea din spate a avionului, acesta este și cel mai inconfortabil în timpul turbulențelor”, spune David Rimmer, CEO al AB Aviation Group. Și asta ca să nu mai vorbim de neplăcerile cauzate de proximitatea față de toaletă și bucătărie.

„Având în vedere cât de puțin probabil este un accident, turbulențele sunt o condiție mult mai frecventă pe care cei mai temători zburători ar trebui să o evite”, recomandă Rimmer. El sugerează să „optați pentru locurile de la margine, aproape de mijlocul avionului, pentru a evita cele mai grave efecte ale aerului potențial dur.

Dacă ați dori cu adevărat să alegeți un loc mai „sigur”, ar fi prudent să alegeți unul în apropierea unui rând de ieșire. Pe baza cercetărilor FAA privind capacitatea de supraviețuire după un accident, avioanele trebuie să poată fi evacuate complet în 90 de secunde, motiv pentru care există atât de multe ieșiri de urgență la bord. Iar o analiză efectuată în 2011 de către Universitatea din Greenwich asupra a peste 100 de accidente aviatice a arătat că pasagerii aflați la cinci rânduri de o ieșire funcțională au avut mai multe șanse să evacueze aeronava în siguranță.

Până la urmă, nu contează ce loc alegeți, deoarece zborul cu avionul este una dintre cele mai sigure forme de transport. Și chiar dacă ați fost implicat într-un accident aviatic de orice fel, șansele dvs. generale de supraviețuire sunt bune. Potrivit unui studiu realizat în 2020 de National Transportation Safety Board, 98,2 % dintre pasagerii implicați în accidente aviatice între 2001 și 2017 au supraviețuit, având doar răni minore sau fără răni, 0,6 % au supraviețuit cu răni grave, iar 1,3 % au fost răniți mortal.

În loc să vă concentrați asupra alegerii unui scaun „mai sigur” în avion, există măsuri mai bune de luat pentru a vă asigura siguranța în caz de urgență. „Fiți atenți la instrucțiunile însoțitorilor de bord, inclusiv la demonstrația de siguranță”, spune Bubb. Luați acel card de siguranță din buzunarul de pe spătarul scaunului și citiți-l cu atenție. Numărați la câte rânduri se află cea mai apropiată ieșire, astfel încât să o puteți localiza în condiții de vizibilitate redusă. Și nu pierdeți niciodată, niciodată, timp căutându-vă bagajul înainte de a evacua avionul în caz de urgență, ieșiți cât mai repede posibil.

Accidentele aviatice, rare

Se spune că transportul aerian este cel mai sigur mijloc de a ne deplasa. Iată de ce sunt accidentele aviatice rare. În primul rând, industria aviației are standarde de siguranță foarte ridicate și reguli stricte care trebuie respectate de toți operatorii aerieni. Aceste standarde includ verificări și întreținere riguroasă a aeronavelor, pregătire și instruire adecvată a echipajului de zbor și implementarea unor proceduri precise pentru gestionarea situațiilor de urgență.

De asemenea, aviația beneficiază de tehnologie avansată și sisteme de siguranță inovatoare, cum ar fi sistemele de navigație și control al traficului aerian, care ajută la prevenirea coliziunilor și la gestionarea eficientă a fluxului de trafic.

Transportul aerian este considerat cel mai sigur datorită unor factori cheie. În primul rând, avioanele sunt proiectate și construite pentru a rezista la multiple situații de urgență și pentru a minimiza riscul de accidente. De asemenea, echipajul de zbor este bine pregătit și instruit pentru a gestiona orice situație de urgență care ar putea apărea în timpul zborului.

În plus, industria aviației are un sistem eficient de reglementare și supraveghere, care asigură respectarea standardelor de siguranță și aplicarea măsurilor corective în cazul neregulilor.

Deși accidentele aviatice pot avea consecințe grave, este important să ținem cont de faptul că numărul acestora este extrem de redus în comparație cu numărul total de zboruri efectuate în fiecare zi. Transportul aerian rămâne una dintre cele mai sigure modalități de călătorie.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Fostul antrenor al Simonei Halep confirmă problema din spatele dopajului

Fostul antrenor al Simonei Halep confirmă problema din spatele dopajului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Turism

Fie că vorbim despre destinații la mare, la munte, sau pur și simplu la o cină în oraș, cel mai important este că oamenii...

Articole recomandate