Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Bradul de Crăciun din Craiova a fost desemnat cel mai frumos din Europa în 2023. Cum arată „Bradul cu ferestre”

Bradul de Craciun din Craiova a fost desemnat cel mai

Craiova are, potrivit cititorilor Best European Destinations, cel mai frumos brad de Crăciun din Europa. Decorațiunile din capitala Olteniei au fost votate de aproape 200.000 de internauți de pe tot continentul.

Târgul de Crăciun din Craiova a devenit în ultimii ani un eveniment imposibil de ratat de iubitorii sărbătorilor de iarnă și a decorațiunilor. Administrația locală a investit foarte mult în ornamente și decorațiuni de Crăciun, iar rezultatul este premiul de „cel mai frumos brad de Crăciun din Europa”, precum și locul al treilea într-un clasament al celor mai frumoase târguri de Crăciuni de pe bătrânul continent.

Numit și ”Bradul cu ferestre” pomul de Crăciun care tronează în fața sediului Primăriei din Piața Mihai Viteazu nu este un brad adevărat ci o reinterpretare a acestuia. Are ferestre și este o combinație între idea unui castel al Crăiesei Zăpezii și un vașnic arbore din munți.

Vedeți mai multe imagini cu bradul de Crăciun din Craiova în Galeria foto

“Ne onorează nominalizarea bradului nostru de Crăciun, ca fiind cel mai frumos din Europa, în situația în care ne aflăm înaintea unor mari orașe europene, cu o lungă și recunoscută tradiție de organizare a Târgului de iarnă.

Sperăm ca imaginile transmise în lumea întreagă să atragă cât mai mulți turiști la Craiova, pentru că anul acesta am pregătit cea mai frumoasă poveste de Crăciun, cu multe elemente magice și surprize pentru toate vârstele”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Bradul din Craiova are o înălțime de 20 de metri, iar presa locală a scris că este o variantă ”copiată” din Lituania și că seamănă cu cel montat în piața centrală din Vilnius în 2015.

Targul de craciun din Craiova

facebook/Târgul de Crăciun Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova, România, a devenit în ultimii ani o bijuterie ascunsă, captivând inimile călătorilor și ale localnicilor deopotrivă în timpul sezonului festiv. În 2023, orașul și-a câștigat locul pe harta europeană a Crăciunului, găzduind cu mândrie ceea ce este aclamat drept cel mai frumos brad de Crăciun de pe continent, scrie Best European Destinations, un site de profil care este colaborator oficial al Comisiei Europene.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie, la ora 18:30. Se va încheia pe 2 ianuarie 2024, dar până atunci, evenimentul se defășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu. 

Festivitățile de Crăciun din Craiova au câștigat rapid popularitate, obținând pentru oraș o reputație ca una dintre destinațiile favorite ale turiștilor în timpul sărbătorilor de iarnă.

Angajamentul orașului de a crea o atmosferă magică este evident în diversitatea activităților și atracțiilor care îi așteaptă pe vizitatori. Târguri autentice de Crăciun, ateliere creative pentru copii, caruseluri palpitante și concerte creează o experiență captivantă, plasând Craiova în topul destinațiilor pentru sezonul de iarnă.

Tema ediției de anul acesta a târgului este povestea Crăiasii Zăpezii, iar întreaga temă a Pieții Mihai Viteazu se concentrează în jurul său, cu decor alb turcoaz.

Târgul de Crăciun din Craiova este spectaculos și datorită faptului că aici vei găsi cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri înălțime și cu o capacitate de 140 de persoane.

Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri.

Unul dintre punctele forte care deosebesc Craiova de alte orașe europene este patinoarul său, clasat printre cele mai frumoase patinoare de Crăciun din continent. În timp ce se plimbă pe gheață sub luminițele strălucitoare și decorațiunile festive, vizitatorii se pot cufunda în spiritul bucuriei sezonului.

Poveștile lui Andersen și spiritul lui Moș Crăciun prind viață în Craiova, unde căsuțele de Crăciun par să fie desprinse dintr-un basm. Ambianța este pur și simplu fermecătoare, invitând vizitatorii să pășească într-o lume plină de bucurie și minune festive. Angajamentul orașului de a oferi o experiență autentică și magică de Crăciun îl plasează în afara masei.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Presa din Germania, uimită după intrarea Cristinei Neagu. Reacția nemților
Presa din Germania, uimită după intrarea Cristinei Neagu. Reacția nemților
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Articole recomandate